Super zamiÅ¡ljeno i odliÄno odraÄ‘eno!
Kako to da si ju u startu odredio za radnu lulu? Meni osobno je pojam radne lule neka maksimalno jednostavna lula, takvih imam u svakom kutku radionice, razni rejecti koji iz ovih ili onih razloga nikada neće svojim malim nožicama uspjeti izaći iz nje

Neke su doslovno grubo ispiljeni komad vrijesa s nataknutim usnikom gore

Takve dimim bez Å¡tednje jer bi iovako ionako zavrÅ¡ile u smeću. Žao mi je jedino kad se neke od tih malih siroÄića pokažu kao odliÄne lulice odliÄnih karakteristika. Onda dobije malo bolji tretman

Mislim da pravi opis "radne lule" koje su dimili naÅ¡i oÄevi i djedovi, i koje su se dimile 7x dnevno bez Äišćenja i bez Å¡tednje, a bacale su se kad se od cakea viÅ¡e nije mogao staviti duhan u nju - ovu lulu neće opisivati. Ko god da ovu krasoticu bude puÅ¡io, mislim da će je ipak Å¡tedjeti jer je puno truda uloženo u nju - toliko ukrasa, toliko raznih materijala, toliko razliÄitih finiÅ¡a, i na kraju i sveukupni dojam koji je možda i tebe iznenadio kad si ju dovrÅ¡io

U svakom sluÄaju, bila ona radna ili ukrasna - odliÄno kombiniranje razliÄitih finiÅ¡a, lijepi oblik, pogoÄ‘eni usnik, odreÄ‘ena elegancija... sve je tu!
Mene samo malo smeta tamni bajc na boÄnim stranicama, ove mrljice po rubu i po sredini