Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #375 u: 31. Ožujka 2011, 14:20 »
Mislim da u ovoj raspravi oko Inoxa nije riječ o tome da li je bila potreba implementirati ga ili ne, već utječe li i ako da, kako utječe inox kao materijal na pušenje (kondenzacija-vlaženje kao reakcija na toplo/hladno,....)
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #376 u: 31. Ožujka 2011, 15:33 »
Ma to su neke moje "fissazioni". Jedino sto sam koristio od metala su srebrni prstenovi, ali oni nisu u dodiru
s toplim dimom...

--muki--

« Odgovori #377 u: 31. Ožujka 2011, 21:44 »
Mislim da u ovoj raspravi oko Inoxa nije riječ o tome da li je bila potreba implementirati ga ili ne, već utječe li i ako da, kako utječe inox kao materijal na pušenje (kondenzacija-vlaženje kao reakcija na toplo/hladno,....)

@Kova - jasno jasno... dobro sam shvatio primjedbu i zabrinutost naseg stovanog majstora Sese... zato sam u prvom trenu bio zabrinut kod Funny Alex-a da li ce to biti problem, no surfanjem po net-u i raspitivanjem kod nekih drugih pipemaker-a sam shvatio da previse brinem...
odradio Alex-a i sve pet - g-din u Francuskoj je prezadovoljan (stavit cu na home njegov komentar za dan, dva)... tako da mislim da je to o.k....

pitanje za majstora Sesu: sto bi vi umetnuli u tanak bambus da ne popuca sa vremenom na tocki spoja (na kantovima bambusa)..??? da je bambus deblji, dalo bi se staviti akrilni dupli cep (prsten sa dva pera, svako na jednoj strani prstena tako da jedno pero ulazi u bambus a drugo u vrat ili usnik - ili u slucaju usnika da njegovo pero ulazi u cep na bambus strani)... ali to ovdje nije slucaj... tako da se to moze odmah u ovome slucaju izostaviti... druga opcija bi mozda bio tuljak od teflona ili delrina... i treci i mozda najlosiji po cvrstoci tuljak od vrijesa (razmisljamo da debljina stjenke tuljka ne smije u ovom slucaju biti deblja od 1mm)..... dosta skakljiv zadatak - inox mi se cini kao jedino pravo rjesenje - tim vise sto sam vidio da se naveliko koristi i cak imao i nekih pozitivnih napisa u prilog o tome nevezano uz Alex-a... :)....

edit: problem kondenziranja se javlja ukoliko je inox slobodno u zraku a vani recimo hladno, a ne oblozen bambusom (ili nekim drugim materijalom) kao sto je ovdje slucaj (osobno nikada ne bih cijev koristio slobodno u zraku, samo i iskljucivo izoliranu upravo zbog problema kondenzacije)... kada je inox izoliran onda je, prema mojim saznanjima, kondenzacija minimalna (odnosno tu negdje kao i da je u pitanju akrilni/ ebonitni usnik) sto ne predstavlja problem ...
« Zadnja izmjena: 31. Ožujka 2011, 21:47 od --muki-- »

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #378 u: 31. Ožujka 2011, 23:05 »
 Iskreno nisam koristio toliko tanak bambus...

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #379 u: 01. Travnja 2011, 08:50 »
Lula je odlicno ukomponovana i isbalansirana.Usnik veoma originalan i daje karakter celoj kompozicji.Nesto najbolje sto sam video u limunu do sada! :61:

"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #380 u: 01. Travnja 2011, 09:40 »
Lula je odlicno ukomponovana i isbalansirana.Usnik veoma originalan i daje karakter celoj kompozicji.Nesto najbolje sto sam video u limunu do sada! :61:

Canaan - ovakav komentar.... HVALA PUNO....

--muki--

« Odgovori #381 u: 08. Travnja 2011, 09:29 »
:)

--muki--

« Odgovori #382 u: 08. Travnja 2011, 09:34 »
:) oliva....

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #383 u: 08. Travnja 2011, 09:50 »
Krasne obje, natur finiš na vrijesuši je odličan izbor s obzirom da klocna ima dosta nepravilnu venaturu. Ja bih ju možda mrvicu još istanjio (glavu), ovako na fotkama mi se čini pomalo teška (pogotovo pogled odozgo prema žarnici) a večina ljudi bentice i polubentice nosa naokolo u zubima. Jesi ju možda vagao?

Maslina mi je ok ali ja osobno nisam ljubitelj šarenih akrilnih usnika. Ako šareno onda cumberland koji je dosta decentiniji i koji, po mom mišljenju, bolje sjedne na šareno drvo kao što je maslina.
Jedno pitanje, od čega je prsten na maslini? Zanimljiva boja materijala.

Inače, sve super, lijepe nategnute linije, komadi bez nekih većih greškica u materijalu, obradu ti više ni ne komentiram :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #384 u: 08. Travnja 2011, 09:56 »
lijepi radovi Muki, obrada baš onako kako je i majstor DOTTER opisao, jedino po meni ako želiš istaknuti svoje radove na fotkama, slikaj lule u neutralnom okruženju, imaš previše detalja na slikama (konkretno ovim) koje odvlače pozornost sa tvojih radova.
Ova maslina je po mom ćefu, i jako mi se sviđa.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #385 u: 08. Travnja 2011, 10:00 »
netko je bio vrijedan!

lijepe lule!!
ZIG  ZAG

--muki--

« Odgovori #386 u: 08. Travnja 2011, 10:01 »
@Dotter - prsten je mahagonij :)... no slicno ti izgleda i Sapeli (Sapelle) kada se obradi :)....
budem sve izvagao i objavio na stranici - sada sam ih upravo poslikao... :) ... glava - kolega je bas tako zelio... masivnu, jaku... :) pao je na strznjicu kada ju je vidio - svidja mu se... :) heheheh

@rodjo - inace slikam lulice na jednobojnom samtu no sad sam na godisnjem pa sam skocio u firmu po bolji aparat a tamo sam jedino imao na raspolaganju ovu pozadinu (da ikako izgleda :) )... a i malo za promjenu nakon onih nekoliko slika sa monotonom pozadinom... :)

hvala decki na komentarima :)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #387 u: 08. Travnja 2011, 10:07 »
@Dotter - prsten je mahagonij :)... no slicno ti izgleda i Sapeli (Sapelle) kada se obradi :)....
budem sve izvagao i objavio na stranici - sada sam ih upravo poslikao... :) ... glava - kolega je bas tako zelio... masivnu, jaku... :) pao je na strznjicu kada ju je vidio - svidja mu se... :) heheheh

@rodjo - inace slikam lulice na jednobojnom samtu no sad sam na godisnjem pa sam skocio u firmu po bolji aparat a tamo sam jedino imao na raspolaganju ovu pozadinu (da ikako izgleda :) )... a i malo za promjenu nakon onih nekoliko slika sa monotonom pozadinom... :)

hvala decki na komentarima :)

fora je mahagonij, zanimljiv materijal.
a ako je lula ispunila očekivanja svog novog vlasnika, onda si napravio 100% dobar posao. najbitnije je da lula istinski usreči svog gazdu, sve ostalo (jel predebela, pretanka, jel crvena-zelena-ili-plava, te kakav je usnik) je manje bitno.

ja bih se isto riješio frutti di njiva ( :1: ) pozadine na fotkama. jako šareno i dosta odvlači pažnju sa najbitnijeg, lule. Lijepa je to fotka, sve lijepo posloženo, prekrasne jesenske boje, ali ovdje su lule najbitnije.

i da, blago tebi, na godiÅ¡njem si!!  :3:
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #388 u: 08. Travnja 2011, 10:12 »
je - koristim g.o. od prosle godine - otjerali me doma :P :P
... (tesko zabu u vodu)...

mahagonij lijepo izgleda ali nije nesto previse cvrst materijal, lako se brusi i lako brusni papir moze skinuti previse materijala... (i Sapeli je slicnih svojstava)...

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #389 u: 08. Travnja 2011, 10:25 »
Lepo si ih napravio obe kolega u prepoznatljivom stilu tNd,i zvucace cudno iz mojih usta ali meni je ova vrjesusa onako kao bi stariji rekli ;za mustuluk(za uzivanje).Stvarno kod masline deluje nesto masivniji rub ali ako klientela voli zamisao(nece im se grejati ruka  :1:).I pored toga sto se slazem da mirnija pozadina ima svakako prednosti u prikazivanju detalja ,ja ovde pozadinu dozivljavam bas kao odlican prostor koji reflektuje kroz mnostvo detalja i spezificne detalje na ovim Lulama.
Super su mi fotke jer ima nesto narodno-prirodno sto uvek povezujem i sa uzivanjem u duvanu na otvorenom prostoru u hladu lepog drveta, sedi se na nekim skripavim hoklicama uz stari stolcic pun finih mali pica i napitaka u krugu dobrog drustva a vetric provlaci prolecni miris svuda naokolo...

"keep it simple until it gets complicated"