Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

--muki--

Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #405 u: 09. Travnja 2011, 22:52 »
prsten je rog...
:)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #406 u: 10. Travnja 2011, 07:59 »
Prekrasna Muki! I po mom ukusu bi vrat trebao biti malo dulji, ali ako je bila mala klocna onda si izvukao najbolje sto se moglo.
Inace, oblikovanje odlicno!  :61:
Vidjet ces kako se pokerice dobro puse, milina!!
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #407 u: 10. Travnja 2011, 08:17 »
Dotter - pa mogu ti reci da je bila "piece of cake" za izraditi... daleko brze i lakse nego recimo Scarface... bez previse problema... i bas mi je super sto sama stoji... eno ju bas gledam na akvariju gdje ceka krstenje.. :) heheheheh....

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #408 u: 10. Travnja 2011, 12:16 »
samo naprijed!
ZIG  ZAG

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #409 u: 10. Travnja 2011, 12:50 »
krasna pipa. :61:

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #410 u: 10. Travnja 2011, 20:00 »
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #411 u: 11. Travnja 2011, 08:29 »
Dotter - pa mogu ti reci da je bila "piece of cake" za izraditi... daleko brze i lakse nego recimo Scarface... bez previse problema...

Da, pokerice je lako napraviti, zapravo najviše vremena oduzme lijepo završiti spoj vrata i glave i dio ispod vrata da donji dio lule ispadne potpuno kružno pravilan. Ja ju zato volim začiniti nekim fora suženjima/proširenjima, nekim konus oblikom ili dijelom s korom. Ti si svoju začinio rogom koji je odlično sjeo.
A pokerice se stvarno savršeno dime, ima nešto u tom "cijevastom" obliku. Danas se može naći najrazličitijih izvedbi poker oblika, od čega je daleko najdalje otišao Paolo Becker. Njegove lule su mi fantastične!
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #412 u: 11. Travnja 2011, 11:07 »
hvala na info - budem pogledao njegove radove....
za opokericu.. jucer sam ju pusio - ma milina... jednostavno milina.... nisam mogao odoliti nego sam ju napunio, odmah nakon sto se ugasila, i drugi puta... super je... :)
jednostavna, odlicno lezi u ruci, ne grije se gotovo nista (obzirom da nije upusena), ne srce, nema otpora povlacenju, pali duhan "kao sijeno" (sto bi rekao jedan moj kolega)....... milina.....

--muki--

« Odgovori #413 u: 11. Travnja 2011, 11:10 »
definitivno sam zakljucio - koliko god cudnovati oblici bili zanimljivi i oku i za izradu bez obzira na sve treba paziti da je kanal za dim pravocrtan koliko je god moguce (ili blago savijen u usnom dijelu - kod savijenih usnika)...
lomljenja i slicne stvari na kanalu samo prave probleme prilikom pusenja... radim na jos jednom sistemu koji se pokazao vrlo zanimljiv - bit ce uskoro slika kad zavrsim prototip....

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #414 u: 11. Travnja 2011, 11:21 »
Pa da, nikakvi lomovi rupe za zrak ne bi smjeli dolaziti u obzir. što zbog čišćenja lule, što zbog eventualnih mjesta gdje bi se mogao skupljati kondenzat.

U tome i jest caka i inžinjerija lule, zabušiti ju u jednom šusu a da kasnije možeš sa shapeom raditi što te volja.
kad je lula složena, ako od buttona na usniku skroz do žarnice ne prolazi čistač, onda ne valja pos'o.  :61:

zato mnogi majstori na svojim web stranicama pri opisu lule imaju stavku "PIPE CLEANER TEST" i kraj toga najčešće "PASSES"
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #415 u: 11. Travnja 2011, 16:50 »
jasno...

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #416 u: 11. Travnja 2011, 18:46 »
Super muki,zaista Lulica deluje primamljivo za pusiti, onako sa uzivanjem vuces aromu iz nje dok nesto caprkas po radionici :61:

Kao sto Dotter lepo kaze,i meni se 'Pipe Cleaner Test' podrazumeva u svakoj Luli koju napravim osim ako je neka vratolomna egzibicija,ali i tu treba gledati da prodje cistac.Ipak je Lula na posletku upotrebni predmet koji se mora odrzavati u najboljem stanju mogucem :61:
"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #417 u: 11. Travnja 2011, 21:57 »
kod mojih lula jedino koncept lule P004 (u sto jos potpada Scarface, P012, P006) nije prolazio test cleaner-a dok su SASTAVLJENE... da bi ih se cistilo trebalo je rastaviti usnik od glave.... to je u redu no neki vole prilikom pusenja odstraniti moguci visak vlage (ukoliko se pojavi) u dimnom kanalu koristeci cleaner sto u ovom slucaju nije moguce... ja pusim prvu Scarface-icu i ne vlazi previse - zadovoljan sam njom i preferiram ju ispred drugih lulica koje imam (dok se nije pojavio pot :) )... iako nekada gotovo nista ne vlazi cinjenica je da se mora vise paziti na taj faktor kada se pusi i to mozda moze unijeti faktor nelagode i neopustenosti dok se pusi...
zbog gornjeg, odlucio sam da cu koncept Scarface-a morati prilagoditi kako bi cleaner prolazio i dok je sastavljena ili izraditi iz njega invertirani calabash sa komorom za kondenzaciju (na cemu upravo radim)...   

--muki--

« Odgovori #418 u: 27. Travnja 2011, 21:44 »
-- Betty Bianco --
nista bajca, samo vrijes sa jednim prstenom akrila, poliranje i carnauba....

:)

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #419 u: 28. Travnja 2011, 07:09 »
Ne znam zašto, ali ova lula me neodoljivo podsjeća na Princezu Leiu Organu.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.