Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

--muki--

Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #540 u: 29. Lipnja 2011, 14:29 »
unutar palme se nalazi vrijes :) ... na putu dima nema plastike do usnika :) ... o.k., jasno je sto zelite reci...  :61:
hmmm...  meni nije zao skratiti ako smatram da to opravdava dizajn i ostvarivanje sklada...
(kod mene se "otpaci" ne bacaju vec spremaju za prstenje ili sto vec bude trebalo... tako da nema bacanja ni najmanjih komada (a koji se cine da bi igdje mogli biti iskoristivi) :)

o.k.... hvala obojici na odgovorima - jasno je sve - pozdrav :)  :61:

--muki--

« Odgovori #541 u: 29. Lipnja 2011, 22:36 »
bas si ju gledam - u pravu ste ... mrvicu je glomazna i vrat je mrvicu kratak ... odnosno, da sam mrvicu vise skinuo komad glave prema usniku i prvi bijeli prsten izvukao da nije u krivulji bilo bi sve dosta bolje rijeseno :)
na ja - bit ce bolje na sljedecoj :) ...
mislim, nisu to strasne greske - to je vise "kako napraviti savrsenu lulu" ...
no, da citiram velikog majstora R.Barbi-ja: "kada budem napravio savrsenu lulu, znat cu da sam u Raju" :) :) ......
 :61:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #542 u: 29. Lipnja 2011, 23:00 »
mislim, nisu to strasne greske - to je vise "kako napraviti savrsenu lulu" ...

Mislim, da je prvi korak k savrÅ¡enoj luli malo viÅ¡e samokritike  :64:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

--muki--

« Odgovori #543 u: 30. Lipnja 2011, 00:14 »
o.k., o.k. ... evo priznajem :) lula je potpuni promasaj - usni je predug i pretanak, vrat je prekratak.. prstenovi ulaze u zakrivljenje na zadnjem dijelu lule koja ima (izmedju nas receno) preveliku glavu na kojoj je gornja povrsina sa svojom valovitoscu jednostavno previse zbrcakana... iii - kad podvucem crtu mislim da bi bilo bolje da ju bacim sa 4. kata i pocnem iznova.... :P :P :P :P
heheheheheheh
...
kad bolje razmislim - to i nije tako losa ideja :)

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #544 u: 30. Lipnja 2011, 00:30 »
ako mislis da je bacas baci je meni :13:

--muki--

« Odgovori #545 u: 30. Lipnja 2011, 00:41 »
....  heheheheh...
 :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #546 u: 30. Lipnja 2011, 07:22 »
:1:

Daleko je ona od bacanja, stvarno! Lijepa lulica koja bi mogla biti još efektnija i skladnija. Finiše ti više nitko ni ne komentira jer si na tom polju stvarno konstantan i jako ti dobro idu, a ove sitnice koje ti napomenemo su samo dobronamjerne smjernice. I ova će lulica zasigurno naći svog gazdu kojem će biti idealna.
Tako da - ne bacaj!  :1:
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #547 u: 30. Lipnja 2011, 07:31 »
ma nee :) zezancija  :1:...
znam ja da su to dobronamjerne smjernice ... nekada ih je lakse a nekada teze prihvatiti - ovisno o tome kako se kose sa mojim idejama/ vizijama :) no u svakom slucaju jedno je sigurno - dok vode prema "savrsenoj luli" svakako su dobrodosle i potrebne - mislim da su potrebne svakom majstoru neovisno o njegovom stupnju izvrsnosti :)
tako da - sve pet :)
 :89:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #548 u: 30. Lipnja 2011, 13:26 »
muki, brate, savrsenstvo ne postoji. evo ti primer: nekom je savrsena yamaha r1, nekom suzuki gsxr k9, nekom harley heritage a meni prastari moto guzzi falcone. tako da, ako je tebi lula savrsena, ona to JESTE. haug! :13:

--muki--

« Odgovori #549 u: 30. Lipnja 2011, 13:34 »
:)
jasno - zato i jesam naveo onaj citat od pokojnog majstora Barbi-ja.... laka mu zemlja... :)

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #550 u: 01. Srpnja 2011, 08:34 »
Razmisljao sam dugo dali i ja dodam svoj 'Senf' na Danijelovu Lulu...
Mene je ova Lula i pored prepoznatljivog finisha,interesantne forme i preciznih prstenova ostavila ravnodusnom ali  u pozitivnom smislu.Ovo je radni konj za ljubitelja velikih punjenja koji ceni aplikaciju i formu ali mu i ne smeta da odlozi Lulu na radni stol i zaboravi na nju dok zavrsava svoj posao...

Ne mozemo uvek uspeti u naumu da napravimo malo fluidno i harmonicno remekdelo primenjene umetnosti. :108: Lula je jedna veoma slozena struktura i kada  u najmanjem detalju preskocis viziju na kraju se pokazuje bez milosti svaki propust.
Ova Lula mozda nije za svaciji ukus ali ce negde nekog sigurno uveseljavati kao nesto najlepse . :1:

muki, brate, savrsenstvo ne postoji. evo ti primer: nekom je savrsena yamaha r1, nekom suzuki gsxr k9, nekom harley heritage a meni prastari moto guzzi falcone. tako da, ako je tebi lula savrsena, ona to JESTE. haug! :13:

Ne mogu se potpuno sloziti sa tvojom konstatacijom sekir!Ima elemente istine ali ako izgubimo obijektivnost u ovom zanatu onda cemo na kraju zavrsiti sami okruzeni nasim 'genijalnim rukotvorinama'(poput Mike Messera).Covek mora da izadje u javnost i tako izostri i procisti svoju viziju kroz konstruktivnu kritiku i razmenu misljenja sa iskusnijma od nas samih.
Neki put se od drveca ne vidi suma... :61:
"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #551 u: 01. Srpnja 2011, 09:11 »
bogme tocno.. ...
thnx na odgovoru... :)
ova lulica niti nije trebala biti "work of art" nego upravo standardna kvalitetno izradjena lulica.. :)...
mene osobno jako privlaci calabash oblik lula (kao i jos pokoji klasicni oblik) i imao sam zelju izraditi pokoju takvu barem u polu-kalabash verziji ako vec ne u potpunoj...
klocna za ovu lulu je izbusena da se iz nje izradi dublin no u zadnjem trenu prije pocetka oblikovanja sam se odlucio za ovaj oblik koji je na kraju izasao iz klocne... :)
« Zadnja izmjena: 01. Srpnja 2011, 09:52 od --muki-- »

--muki--

« Odgovori #552 u: 12. Srpnja 2011, 23:22 »
Cobra freehand...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #553 u: 13. Srpnja 2011, 09:23 »
Lijepo! Super je ispala!  :61:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #554 u: 13. Srpnja 2011, 10:38 »
Zgodna!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.