Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Moji noževi

Dawor

Žuti zubi
  • 532
Moji noževi
« u: 14. Listopada 2010, 21:06 »
Dawore daj da vidimo nož (znam da je of topic) ali obožavam noževe naročito ručni rad

Malo surfam po forumu i vidim da sam zaboravio na ovo. Pa da ne bude off topic evo tema.
Ova tri sam napravio od onda.

Sa ovim prvim nisam zadovoljan pa je ostao samo grubo dovršen.

Moja verzija Nessmuka.

I jedan friction folder.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
Odg: Moji noževi
« Odgovori #1 u: 14. Listopada 2010, 22:31 »
britva je super

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 14. Listopada 2010, 23:01 »
Svaka čast! Prekrasni su!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 15. Listopada 2010, 08:10 »
Krasni su ti noževi, svaka čast na trudu!

Meni je isto britva favorit!
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #4 u: 15. Listopada 2010, 08:18 »
Da, prekrasni su-britva također favorit!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #5 u: 15. Listopada 2010, 09:45 »
Lepo, lepo...

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #6 u: 15. Listopada 2010, 16:48 »
Hvala dečki, trudim se.  :108:

Britva tj. friction folder je inaće popularan u Engleskoj jer oni imaju strašno stroge zakone što se tiće noževa.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #7 u: 16. Listopada 2010, 18:52 »
da, cuh nesto o tome. ne smes nositi noz sa kocnicom ako je duzi od 5cm i slicne gluposti.  :162: billo je komentara od nekih napaljenih ultra-peace curki na drugin forumima kako bi uvele engleske zakone za nozeve a mi odgovorili da bi uveli texas na prelazu iz 19 u 20. vek  :64: da se razumemo, nisam za nosenje sable za pojasom (sem oficira u svecanim prilikama), ali nositi osrednjeg svajcarca u dzepu je vise nego normalno sto se mene tice

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #8 u: 16. Listopada 2010, 19:18 »
Ta ograničenja su glupa. Osim dužine zabranjeni su svi noževi koji imaju kočnicu, tako da klasični Opinel nož je protuzakonit, svi švicarci koji imaju kočnicu zabranjeni, svi koji imaju automatsko otvaranje ili samo asisted opening otvaranje (to je kada se povuče oštrica onda sam otvori). Kod nas je to dosta dobro regulirano, sve je hladno oružje kada ga imaš na mjestu gdje ne pripada. Znaći imaš sjekiru, nož ili mačetu u šumi to je ok, ali ako stojiš na sred trga Bana Jelačića sa mačetom e to je hladno oružje. Nažalost to također ovisi od policajca do policajca. A čovijeka možeš ubost i odvijačem, tako da onaj tko želi radit probleme radit če ih na ovaj ili onaj način.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #9 u: 16. Listopada 2010, 23:40 »
Covjeka se moze ubosti razbijenom bocom, naostrenim kamenom, pogledom ili ideologijom, ali Kreco Hakija,
presudila mu cakija... :1:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #10 u: 17. Listopada 2010, 00:39 »
Ma ako si se nameracio mozes i golim rukama. I to je hladno oruzje.
Nije mi jasno kako otici u lov be zpuske i dobrog noza, da ne govorimo o tome da kad se ide na divlje svinje treba imati i pistolj veceg kalibra ako se ide u pogon, a to je u Srbiji zabranjeno. Sad nas maltrteiraju na ulazu u loviste sa proverama puski i broje nam metke. Uzas!!!
Kao da su lovci huligani.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #11 u: 17. Listopada 2010, 01:41 »
jel??? otkad to broje metke? i otkad je ogranicen broj metaka koji mozes da nosis? doduse, ja sam u loviste ulazio uvek iz pravca odakle me niko nije ocekivao (a to je bio najblizi put iz sela) i lovocuvara sam vido NIKAD. imnik,ako nisi primetio, sve se cini da se narod razoruza, a zasto? zato sto se vlast boji naroda. neka rade kako treba pa se ne moraju bojati da nosimo topove za pojasom, sto reko marasli ali-pasa. izvinjavam se za off

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #12 u: 17. Listopada 2010, 19:15 »
Broje metke kad se ide na krupnu divljac vec nekih godinu ipo dve, a sada i za zeca proveravaju dozvolu i brojeve. Ma novi zakon o lovu ima jos ludorija. Vis e se ne pisu imena lovaca vec brojevi lovnih karti i slicno.
A sto se tice razoruzanja i ostalog, bolje da ne komentarisem. Isao bih suvise off topic.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #13 u: 17. Listopada 2010, 20:12 »
svasta :162: da ne idemo vise u off

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #14 u: 17. Listopada 2010, 22:02 »
Super!! SviÄ‘aju mi se i fotke noža u izradi. Samo tako dalje!  :1:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain