Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Virginija opcenito

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
Virginija opcenito
« u: 23. Listopada 2010, 13:04 »
Od svih duhana koje sam probao do sada, nikad mi nije bio problem reci da li mi se svidja ili ne. Osim virginija duhana. Ne znam, mozda grijesim u necem, ali uopce ne osjecam nikakav okus dok ih pusim. Na pocetku, jedino sto mi se dogadjalo je tongue bite, u medjuvremenu sam prestao vuci 100 na sat i sad je ok. Ali jos uvijek ne kuzim u cemu je fora.

Zadnja koju sam nabavio je lokalna mjesavina iz jednog ducana u Zurichu, covjek ju zove Virginia #9 i nesto malo osjecam okus.

Zapravo, jedini razlog zasto zapalim V tu i tamo je sto mi nekako pase uz Sauvignon blanc vina koja obozavam.

U cem je fora?

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
Odg: Virginija opcenito
« Odgovori #1 u: 23. Listopada 2010, 17:14 »
Ne znam...

Ja osobno nisam ljubitelj virginia, osim Virginie Gold koju motam, ali tu ima jako puno burleya, tako da definitivno nije čista virginia :1:
Meni jednostavno ne leži njihov "travnati" okus, not my cup of tea.
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #2 u: 23. Listopada 2010, 18:01 »
Ja licno sam vremenom naucio da cenim i otkrijem siroki spektar aroma koju krije u sebi virginija,od zlatno-zute slatkoce do punoce smedjih nijanci i po nekim blagim ujedom za deo jezika koji podvlaci  punocu note.

Ali 'fora' je verovatno u skolovanju sobstvenog ukusa kroz afinitet ka nekoj mesavini i koliko je moguce posmatranjem arome kroz jednu prizmu  vremena koje sluzi kao retrospektiva dozivljenog. :61:
Kako jedna isreka kaze ; slika se tek sa odredjene distance vidi u pravoj velicini.
"keep it simple until it gets complicated"

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #3 u: 23. Listopada 2010, 18:59 »
Evo, bas sam si zapalio lulu virginije br 9. Cini mi se da ima i vanilije u tragovima. Nije lose. Fini room note, kaze zena. Trudim se pusiti extra uber polako da me ne ugrize za jezik. Lulu pusim tako da mi visi u ustima dok tipkam, rijetko vadim lulu iz usta. Nakon sto izdahnem dim (jaaaako polagano) udahnem zrak na nos - i to mi je fino kod virginije, taj okus/miris.

Ali opet mi to nije to... virginija mi je u usporedbi s drugim duhanima kao kuhana piletina u usporedbi s krvavim biftekom.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 23. Listopada 2010, 19:36 »
Ima svakojakih ukusa u pušenju, sistemu i pravila, te je zato pušenje lule vrlo individualna aktivnost.
Upravo  zato i postoje te se intenzivno i raÄ‘aju nove mjeÅ¡avine i mixovi duhana, kao Å¡to rekoh vrlo individualan sport.
Ako ti ne paše ne forsiraj, mene su recimo virginie počele vuči nako 10tak godine uživanja u luli, isprva mi uopće nisu sjele, a vidiš ima tu kolega koji ništa osim virginia ne dime. Svako se nađe u nekoj "niši" duhana i tamo otprilike pliva!

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #5 u: 23. Listopada 2010, 20:00 »
Ma kakvo forsiranje  :1:... ovo sam skupio zadnje sto sam imao virginije doma da se rijesim toga. Sad idem fino oprati staklenku i fino otvoriti novi duhan - WO Larsen spesial edition 2009.

Kaj se virginije tice, bas bum napravio pauzu od godinu-dvije, pa da vidim kak ce mi onda sjesti.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #6 u: 23. Listopada 2010, 21:30 »
Ja sam godinama pušio gotovo isključivo aromatike, a anda jednostavno kao da sam se okrenuo za nekih 180 stepeni, prešao na latakije i virginiae. Danas aromatike relativno retko pušim, što ne znači da se opet stvar neće preokrenuti. Tko zna?

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #7 u: 23. Listopada 2010, 23:40 »
ista prica. imam ih nesto u rezervi i sad mozgam, kako nabaviti nesto drugo. svi koji su isli u hr rekli su mi tek posto su se vratili ( :162:) a ja lagano ostajem bez duvana. treba da mi stigne nesto ciste latakije,ali sta mesati sa njom? :36: ostala i jedna konzerva 965 koja se cuva za spec prilike...

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 24. Listopada 2010, 09:33 »
ja recimo dimim samo virginije i burlej. imam ih oko 10 u stalnoj rotaciji. meni su najbolje kad ih lagano punim i stvarno lagano dimim, moze non stop, ko da bi disao kroz lulu, tad se razvije prekrasna paleta ukusa. vjerovatno pomoze i ak je duhan vrhunski. :) a sto se tice tong bitea se uopste ne sjecam, kad bi me zadnji put koja virginija grizla.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 25. Listopada 2010, 07:51 »
Ja isto stvarno jako volim virginijske duhane. Jedan od najdražih a nama u Hrvatskoj dostupnih je MacBarenova Virginija No1.

Možda da probaš postupno prelaziti na "čišće" virginijske duhane, tako da dimiš mješavine koje imaju sve više udjela virginije u sebi.

Činjenica je da su ove vrhunske virginije, koje sam probao od Cigare, stvarno vrhunski duhani. Samo najbolje! Tu ne možeš staviti neku "lošiju" virginiju kao u neku aromatičnu mješavinu, pa njene nedostatke sakriti drugim duhanom ili nekom aromom. Ali je i činjenica da je dosta tih duhana poprilično jako!

Ali, najbolje ti je da dimiš ono što ti se sviđa. Svi mi imamo periode kad nam više pašu aromatici, pa onda orientali/latakije/englezi, pa virginijske varijante...

Uživaj!  :61:
Keep it simple!