Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Izvinite druže...šta to pušite? Divnog li mirisa!

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372

Jeste li ikad upitali nekog šta puši, jer je miris bio dobar?

Ili pokušali vidjeti što piše na vrečici ili limenci, jer niste htjeli gnjaviti čoveka.

A možda bi pitanje preraslo u razgovor, pa čak i neko novo prijateljstvo...

Danas sam uspio vidjeti što to puši jedan čovjek, slepac sa bradom, koji ceo dan sjedi u lokalu pokraj firme gdje radim. Više puta mi je divno zamirisalo kad sam prolazio pokraj njega ali nikako da vidim što to dimi. E sad sam okom uhvatio paketič u njegovim rukama. Bio je crni SAIL - Black Cavendish. Divnog li mirisa!!!
Več pomalo zaboravljen Sail možda opet probam kad mi se zahte nešto aromatiš.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Dawor

Žuti zubi
  • 532
Odg: Izvinite druže...šta to pušite? Divnog li mirisa!
« Odgovori #1 u: 17. Studenoga 2010, 19:28 »
Mislim da nikad nisam uživo vidio nekog kako puši lulu.
A Sail Black imam i puÅ¡im.  :61:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #2 u: 17. Studenoga 2010, 20:05 »
presretnem svakog pusaca lule koga vidim sa obaveznim pitanjem sta pusi i gde se snabdeva (tako sm i saznao za neke lokacije pre nego sam dosao na forum gde sve pise  :1:) obicno nemaju protiv ni da procaskaju malo o lulama i duvanima uz neko picence  :13:
« Zadnja izmjena: 17. Studenoga 2010, 20:09 od SSEKIR75 »

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #3 u: 17. Studenoga 2010, 21:24 »
... većinom su svi lulaši susretljivi i velika većina će ti čak ponuditi i punjenje za probu ...
 :61:
ZIG  ZAG

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #4 u: 17. Studenoga 2010, 22:37 »
Lula spaja ljude. Problem je samo u tome, što u ovim zemljama nema nikakve ponudbe duhana i 99% lulaša dimi vanilije i slično tak da smo mi "internet" lulaši pravi eksperti i ak smo još zeleni. Mora bit super razgovarat sa starim engleskim lulašem, koji dimi različite mješavine nekog lokalnog dućana. :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #5 u: 17. Studenoga 2010, 23:04 »
imao sam prilike izmijeniti  iskustva s ovdasnjim lulasima. Zakljucak? Ima svega, od pocetnika do pravih eksperata. Uglavnom, velika vecina su susretljivi i uvijek otvoreni za dijalog o lulama i duhanima.  :1:

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #6 u: 17. Studenoga 2010, 23:25 »
Probao jednom u Zagrebu. Odgovor: Captain black od tresnje i produzi bez da me i pogledao. Reko, ajde dobro... inace, uz Clan, Captain black je jedini duhan koji uopce nemam zelju probati.

Probao jos jednom na moru, neki debeli Svabo s torbicom od jedno 5 lula unutra, dimio neku virginiju u uberskupoj danskoj luli. Fino popricali, dao mi je lule da ih detaljno pregledam (ja, jasno nisam imao svoju), procaskali kojih pol sata i sve to na molu u marini. Krasan covo. Kasnijih godina ga nisam vise vidio nazalost.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #7 u: 18. Studenoga 2010, 00:26 »
ja takve do sada nisam sretao. svi su bili vrlo predusretljivi, davali i lule i duvane da se vide (normalno, podrazumeva se i sa moje strane) a i duvani s menjali za probu, fala bogu... medjutim, istina je da je nazalost jako slabo poznavanje materije, i da se po forumima moze mnogo vise cuti neg na ulici. nazalost. eee, engleska, danska, irska, svedska... daleeeeko smo mi od njih...  :3:

c black od tresnje je sr@nje, jednom probo i nikad vise. medjutim ,ako naletis na plavi (royal) neces da pogresis.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 18. Studenoga 2010, 08:18 »
Uglavnom su sve takve interesne skupine dosta zainteresirane za razgovor i razmjenu iskustava, barem oni koji su istinski zaljubljenici.

Kao recimo biciklisti, istinski zaljubljenik u biciklizam će u djeliču sekunde isčitati brand i model bicikla kojeg voziš, koju imaš opremu na njemu i još ti srdačno klimnuti u znak pozdrava, a sve to u onom kratkom vremenu dok se mimoilazite na ulici. S takvim čovjekom možeš uvijek ugodno popričati o biciklima i svemu vezanom uz njih. Nasuprot tome je netko kome je bicikl samo prijevozno sredstvo od točke A do točke B, takva osoba teško da će biti raspoložena za bilo kakav dublji razgovor o temi biciklizma.

Isto je u svemu ostalome što ljudde zanima, fotografiji, motorima, hobijima, sportovima, pa tako i u lulaškom svijetu.

Da se nisam odvažio i započeo razgovor sa čovjekom koji je lulu radio na plaži, ne bih se danas bavio ovime čime se bavim :1:

Takvi susreti znaju biti stvarno preugodni i ostanu u lijepom sječanju.
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #9 u: 18. Studenoga 2010, 17:04 »
Uglavnom su lulasi predustretljivi, no u svakom zitu ima i kukolja.

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #10 u: 29. Prosinca 2010, 19:51 »
Jedna varijacija na temu

Bili smo u Pragu sad za vikend. Nakon obilne vecere za 6oro ljudi, koja je ukljucivala predjela, juhe, glavna jela, deserte, sireve i cca 3-4 velika piva po osobi (a sve skupa za 100 eura! Moram reklamirati mjesto, stvarno je vrhunsko http://www.umedvidku.cz/) krenuli fino na setnjicu po gradu. Taman prije izlaza, ja pripalio lulu Sunset Breeze-a, jednog od najfinijih aromatika sto sam probao. U jednom trenutku iza mene setale neke tri zenske i nesto pricaju, kad u jednom trenutku cujem jednu: čo to smrdi? Pa skuze da dimim lulu i ubrzaju korak da me prestignu  :1:  Eto, kako nesto sto nekom superfino mirisi, nekom drugom moze smrdjeti.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 30. Prosinca 2010, 08:06 »
 :68:

Možda bi njima bilo super mirisalo da si dimio neke teške latakije, ko zna :1:
Keep it simple!

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #12 u: 30. Prosinca 2010, 17:13 »
Je... sva sreca pa sam si napravio zalihu latakijskih duhana

Iduci put u Prag nosim Nightcap. Ili mozda da namrvim koju cigaru, pa zapalim u luli? Ma bolje ne, necu se moc rijesiti svih tih zena oko mene  :1:
« Zadnja izmjena: 30. Prosinca 2010, 17:26 od Zem »

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #13 u: 01. Siječnja 2011, 14:58 »
Evo sam ga jučer našao: Sail - Black, sad mi je otvoren na stolu, miriše cijela soba :-) Posle ću van, pa da opalim jedan luličak, da mi slatko počne nova godina hehe!
A latakija će uvečer, za osvježenje...  :164:
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #14 u: 29. Siječnja 2011, 09:47 »
Često sam, na raznim mestima i u raznim prilikama doživljavao za ovih 10 godina i nešto koliko držim u rukama lule da me ljudi/žene pitaju šta je to u luli, da komentarišu divan miris...

Ali bilo je i drugačijih iskustava: letos u Italiji, Livorno, u bašti restorana umalo da izbije sukob između mene i supruge i bračnog para koji je sedeo za stolom do nas - smetalo im je iako je pušenje bilo dozvoljeno pa su na kraju otišli za drugi stol.
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja