Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Izvinite druže...šta to pušite? Divnog li mirisa!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
Odg: Izvinite druže...šta to pušite? Divnog li mirisa!
« Odgovori #15 u: 29. Siječnja 2011, 13:16 »
ako je pusenje dozvoljeno srecan im put :13: stono bi rekli kod mene u selu smrdi im d... pa ga nose :162:

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #16 u: 29. Siječnja 2011, 14:56 »
Ma znam, ali budala ti upropasti dan, ili barem par sati od dana.  :14: 
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #17 u: 29. Siječnja 2011, 15:49 »
Slincu pricu sam cuio za Italiju od mog direktora, no on nije pusio lulu nego cigaru.
Nije mi uopste jasno sta ti nekakvi samozvani puritanzi hoce.

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #18 u: 29. Siječnja 2011, 17:42 »
Ragazzi imbecili... ;-)

Lula ima osta "nadmocan" (overpowering ili overwhelming, sunce mu ljubim, poceo sam zaboravljat hrvatski  :14:) miris, pogotovo u danasnje vrijeme kad ih jako malo ljudi u prosjeku pusi. Brijem da su nepusaci cak razvili toleranciju na dim cigareta (koji mi je ogavan, da se razumijemo, ali nemojmo sad u off topic), pa im lula smeta cisto zato jer je drugacija, a samim time se i bolje primjeti u moru drugih mirisa.

S druge strane, ja sam se tolko naviknuo zivjeti i izlaziti na mjesta bez dima da, kad smo bili ove godine za bozic u Pragu, mi je totalno cudno bilo jesti veceru, a ljudi do nas da dime. Kaj bus... stvar navike...

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #19 u: 29. Siječnja 2011, 18:44 »
i meni je dim cigareta odvratan i gusi me, tako da mi je lakse da sedim napolje na minusu i pijuckam rakiju sa klincima - metalcima (prva ljubav zaborava nema :13:) nego da se guram po zagusljivim lokalima i pijem odvratna vestatcka pica po ogromnim parama. :36:

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #20 u: 29. Siječnja 2011, 18:45 »
Slincu pricu sam cuio za Italiju od mog direktora, no on nije pusio lulu nego cigaru.
Nije mi uopste jasno sta ti nekakvi samozvani puritanzi hoce.

Ma, hteo sam ja da im fino odbrusim ali žena nije "dopustila" i to zbog toga što je prvo reagovala lepša polovina drugog para na dim cigarete moje žene.
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Zadnja izmjena: 31. Siječnja 2011, 07:58 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #22 u: 31. Siječnja 2011, 09:02 »
Evo jedan zgodan članak:

http://www.postandcourier.com/news/2011/jan/27/missing-the-aroma-of-pipes/

Odličan članak!! A ako u Americi ne mo'Å¡ naći puÅ¡ača lule (ipak je Amerika jedno od najjačih svjetskih tržiÅ¡ta za lule i duhane), kako možemo uopće očekivati i vidjeti nekog  na naÅ¡im ulicama.

A što se tiče ovih nekad ugodnih a nekad neugodnih komentara okoline na lulu - stvarno sam isto svega dosad čuo. Nekad same pohvale na miris nekog duhana (recimo zeleni Sillem's), a nekad na isti taj miris se ljudima dizao želudac.

Meni nekako lula najviše paše uz neku opuštenu kućnu atmosferu, film, knjigu, rad na računalu ili vani uz laganu šetnju pa ne preferiram pušenje u kafićima/restoranima (a i ne smije se više). A kad zapalim vani, ako ljudima smeta, maknem lulu i popušim ju kasnije. Jednostavno mi nije gušt kad padaju pogledi, komentari... :1: A i za takve se prigode trudim odabrati nešto "surround friendly", da fino miriši :1:
Keep it simple!

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #23 u: 31. Siječnja 2011, 19:34 »
Meni nekako lula najviše paše uz neku opuštenu kućnu atmosferu, film, knjigu, rad na računalu ili vani uz laganu šetnju pa ne preferiram pušenje u kafićima/restoranima (a i ne smije se više). A kad zapalim vani, ako ljudima smeta, maknem lulu i popušim ju kasnije. Jednostavno mi nije gušt kad padaju pogledi, komentari... :1: A i za takve se prigode trudim odabrati nešto "surround friendly", da fino miriši :1:

Takodjer i meni, od rijeci do rijeci.

Ne pusim lulu radi drugih ili radi preseravanja, nego zato sto mi je gust. Ne bi mi bila neka fora da me ljudi gledaju kao zivotinju u zoo-u. Zato najcesce pusim sam doma uz neku finu cugu ili kad sam kod nekog frenda koji ima terasu / vrt. Ful mi je zao sto nemamo terasu, pa da po toplom vremenu se fino izvalim na lezaljku uz neku knjigu i casu vina.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #24 u: 31. Siječnja 2011, 21:57 »
što se tiće kafića uglavnom pušim u jednom gdje sam kao doma, svi znaju da dimim lule i još me svaki put priupitaju kaj se novo dimi, bez obzira šta im to niš ne znači ali ekipa je OK, nikom ne smeta, čak šta više vidim da im je skroz normalno ( bez obzira na miris i promjene u duhanima koje pušim ).

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #25 u: 01. Veljače 2011, 08:06 »
što se tiće kafića uglavnom pušim u jednom gdje sam kao doma, svi znaju da dimim lule i još me svaki put priupitaju kaj se novo dimi, bez obzira šta im to niš ne znači ali ekipa je OK, nikom ne smeta, čak šta više vidim da im je skroz normalno ( bez obzira na miris i promjene u duhanima koje pušim ).

ja se ovako na moru osječam, tam me svi znaju kao "onog s lulom" :1: čak se i par ljudi zarazilo lulom uz mene dolje.
fakat se izguštam po ljetu, ne vadim lulu iz čuba. :1:
Keep it simple!

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #26 u: 01. Veljače 2011, 20:30 »
Ne pusim lulu radi drugih ili radi preseravanja, nego zato sto mi je gust. Ne bi mi bila neka fora da me ljudi gledaju kao zivotinju u zoo-u.

Ja isto tako. Å toviÅ¡e jako malo ljudi zna da puÅ¡im lulu. I puÅ¡im ju samo vani ili u radioni, u kući uopće ne (imam zabranu  :14:)

Npr. kada izrađujem noževe, evo izrada štitnika za nožić samo 2mm debel, to mi je malo problem jer nemam tako male turpije (pogotovo jer se buše 1,5mm rupe koje treba proširiti). Ovdje se vidi koliko mi turpijica ima hod.

Ali je lakÅ¡e kada se uz to pučka lula.  :61:

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #27 u: 01. Veljače 2011, 20:44 »
Ni meni valjda preko pola frendova i kolega s posla nema pojma. Tu i tamo kad se potegne neka rasprava o pusenju, obicno cigareta ili cigara, onda spomenem. Pa vecina ljudi ostane u cudu gledati, hehe. AL onda lijepo objacis i sve 5. Dosta ljudi oko mene voli zapaliti cigaru ili popiti single malt whisky, pa im je lakse shvatiti da netko isto tako pusi lulu.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #28 u: 01. Veljače 2011, 23:19 »
^odlicna lula

damirUSA

• Nashville, TN. USA
  • *
    Bijeli zubi
  • 7
« Odgovori #29 u: 17. Ožujka 2011, 03:39 »
evo da se i ja javim prvi puta, pozdrav svima iz Amerike, evo vodje kod mene ima par finih ducana/klubova pusaca lula i cigara, stalno nesto organziraju, koncerte, testiranja burbona itd... imaju finu ponudu lula i cigara (iako mene cigare ne zanimaju, za sada) i pribora za ljubitelje lule....

web adresa je  http://www.uptowns.com   ako koga zanima da malo pogleda, interesantna je stranica sa puno zanimljivih slika.Inace u klubu sed sluzi kava, fina pica, igraju se razne igre a duhana ima na sve strane, ima posebna kosara puna limenki sa duhanom (tin tobacco) za probu, svatko je dobrodosao da izvadi lulu i napuni je bilo kojim duhanom iz te kosarice, badava...

ovo su moje dvije lule, manja je Maestro De Paja i imam je od 2004 godine, a druga je neka ukrainska lula koju sam uzeo na Ebayu za nekih 20tak dolara, (http://stores.ebay.com/Fine-Ukraine?_trksid=p4340.l2568) model je Salvador Dali a pusi se izvrsno, obije su mi jednako drage

eto tako malo od mene za prvi puta, pozdrav svim lulasima u domovini i sire, i "keep on piping"...LOL

Db
« Zadnja izmjena: 17. Ožujka 2011, 03:49 od damirUSA »