Interesantno pitanje. Mislim da si jos uvijek nisam na "ti" sa Zemanicom. Mozda ce zvucati kao sitnjicarenje, ali par stvari sam skuzio metodom pokusaja i pogresaka. Jos uvijek se upoznajemo, hehe
Zarnica je nagnuta prema naprijed. Zbog toga treba duhan staviti unutra tako daje povrsina pod kutem, a ne vodoravna. Jer ako ostavis vodoravno, onda se prebrzo zapali duhan u zarnici na strani pusaca.
Druga stvar je pakiranje duhana. Isto tako nakon nekoliko pokusaja i pogresaka skuzio sam da najbolje odgovara air pocket metoda. Znaci uzmem duhana s 4 prsta kolko mislim da stane u lulu, lagano ga stisnem i "razvaljam" medju prstima da se napravi valjak (zapravo jos uvijek kugla jer upusavanje nije gotovo) idealne gustoce i lagano ugura u lulu, ali tako da ostane kojih pol cm prostora na dnu zarnice. Naime zarnica je napravljena tako da, kad bi stavio duhan kao u ostale lule, bi se rupa na dnu brzo zacepila. Zato air pocket funkcionira savrseno. Laganim tampanjem se cijeli duhan lagano lagano pomice dolje.
Oblik lule je takav da je stijenka zarnice pri dnu dosta tanka. Tako da vec kod laganog upusavanja sam ju uspio pregrijati, bas sam truba. Sad pazim.
Ovo je najduza lula koju imam. Unatoc tome, ful je lagana i bez beda ju drzim samo u zubima, bez pridrzavanja rukom. Ali opet, oblik je takav da kao da je napravljen da ju drzis izmedju desnog kaziprsta i srednjaka. Zapravo, mislim da cu se slikati iduci put i staviti to kao fejsbuk profil sliku

Lulu sam namijenio iskljucivo virginijama. Od virginija za sada imam jedino otvoreog Sir Williama. Duhan je fantastican, btw. Do sada sam ga dimio u Petersonovom bulldogu. Ako bi okus u Petersonu bio 9/10, onda je ovdje 8/10, ali mislim da je to zato jer lula jos nije upusena kako treba.
Na kraju, uzmi u obzir da sam trenutno u latakija fazi i da dimim iskljucivo Frog Mortona. Tako da je Zemanica trenutno na godisnjem