Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Brijanje!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Brijanje!
« Odgovori #30 u: 04. Veljače 2012, 20:59 »
Ma to je samo zbog toga jer nisi naviknut na Perique :))
Sapun je i onako bolja stvar... Old fashioned ko lula :)
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #31 u: 04. Veljače 2012, 21:16 »
Ma to je samo zbog toga jer nisi naviknut na Perique :))
Sapun je i onako bolja stvar... Old fashioned ko lula :)
Mozda nisam naviknut na perique (iako je to nategnuto) al mi je zato lice ko djecja guza. :o)
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #32 u: 05. Veljače 2012, 22:45 »
Sad sam tek skuzio temu, jebate kako svi brijemo na slicno. Sto, slijedeca je tema nalivpera (moj favorti, je Pelikan :o).
No, nedavno sam dobio na poklon Loccitane sapun za brijanje - pokazao se genijalnim. Probao sam svakakva cuda, jako me razocarala krema za brijanje od Ritualsa...
A sto se britvica tice, vec ih dugo kupujem na ebayu. 50% jeftinije nego kod nas. Mislim da je moj tip Mach turbo ovo ono... Ne pusim im te marketinske fore sa 100 britvica, nikad bolje.... cetkica, dobar sapun i to je to.

Na zalost ne podnsim elektricne (imao, poklonio starom jer me uzasno iritiralo).

A i ima nesto u tom sapunanjanju.... :o))) Samo lula malo smeta.

fubi, mislim da gresis. u medjuvremenu sam i ja dobio gilette fusion od finije polovine, i moram da priznam da sam ubrzo posle toga sebi kupio jos jedan za u Nis. nagazio na lokalnoj pijaci nozice vrlo jeftino i nakupovao gomilu. odlicno mi radi posao, bukvalno mi osvezi kozu i ne iskasapi me kao oni sa jednim nozicem. mnogo pismena rabota. sapun je odlican i onaj za ruke, radi posao bez problema, bez cetkice. elektriku sam koristio dok sam bio u vojsci i uvek me je iritirao. eno ga kuci u ormaru, cuvam ga cisto kao uspomenu na vojnicke dane.

fubi, mozemo i o naliv-perima ;) ja ne dam starog dobrog reforma, a ima tu jos kojesta... ;)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #33 u: 06. Veljače 2012, 08:33 »
Yap, definitivno ima nešto u tom sapunjanju!
Dosta dugo sam brijao djeda koji se zbog problema sa trešnjom ruku nije mogao sam brijati. A priznao je samo sapun i četkicu. Stara škola, ali jako često te stare škole znaju pravu stvar!

A imam par frendova koji jednom mjesečno sebi priušte pravu staru old school brijačnicu. Njih trojica odu k brijaču na cijeli tretman sapunom, britvom, mislim da čak i topli ručnik na lice, dobar aftershave... Kažu da uživaju ko prasci u blatu! :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #34 u: 06. Veljače 2012, 08:54 »
Ja sam se par puta obrijao s maslinovim uljem. ÄŒitao sam negdje da nema boljeg brijanja. I stvarno je odlično, znači umjesto pjene ili sapunice namažete se s malo lagano ugrijanog maslinovog ulja. Žilet samo klizi! Jedino Å¡to poslije takvog brijanja trebate dobrih sat vremena da očistite kupatilo od masnoće.  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #35 u: 06. Veljače 2012, 08:57 »
Ja sam se par puta obrijao s maslinovim uljem. ÄŒitao sam negdje da nema boljeg brijanja. I stvarno je odlično, znači umjesto pjene ili sapunice namažete se s malo lagano ugrijanog maslinovog ulja. Žilet samo klizi! Jedino Å¡to poslije takvog brijanja trebate dobrih sat vremena da očistite kupatilo od masnoće.  :1:

Ovo je super fora! S time da bi bilo dobro pripaziti da ulje bude obavezno djevičansko HLADNO prešano jer ova koja nisu hladno prešana mogu začepiti pore na koži i onda bi moglo biti frke..
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #36 u: 06. Veljače 2012, 09:12 »
Električni iritira nekih 14dana, onda je ok.
Ma, ja sam dobio prije 5-6 godina jedan od skupljih (tada) brijaćih aparata. Dao sam mu bezbroj prilika, no, to toliko prokleto "grebe", da NEMA Å ANSE ikad viÅ¡e se obrijati s tim čudom. U meÄ‘uvremenu stari dobio najbolji (sam se čisti,....), i probao i njegov, no i dalje prokleto grebe, tako da-Gillette Fusion Power je moja "mjera"  :1:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #37 u: 06. Veljače 2012, 11:11 »
Pa kažem vam, ako ne volite Perique ne možete koristit električnog, to se zna već godinama  :68:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #38 u: 06. Veljače 2012, 12:01 »
Pa kažem vam, ako ne volite Perique ne možete koristit električnog, to se zna već godinama  :68:

Slažem se :68: :68: :68:

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #39 u: 06. Veljače 2012, 12:29 »

fubi, mislim da gresis. u medjuvremenu sam i ja dobio gilette fusion od finije polovine, i moram da priznam da sam ubrzo posle toga sebi kupio jos jedan za u Nis. nagazio na lokalnoj pijaci nozice vrlo jeftino i nakupovao gomilu. odlicno mi radi posao, bukvalno mi osvezi kozu i ne iskasapi me kao oni sa jednim nozicem. mnogo pismena rabota. sapun je odlican i onaj za ruke, radi posao bez problema, bez cetkice. elektriku sam koristio dok sam bio u vojsci i uvek me je iritirao. eno ga kuci u ormaru, cuvam ga cisto kao uspomenu na vojnicke dane.

fubi, mozemo i o naliv-perima ;) ja ne dam starog dobrog reforma, a ima tu jos kojesta... ;)
Ma, kupio Fussion na nekom snizenju i nis nije bilo bolje nego s Mach 3 turbo... tak da sam ostao na Mach 3. Onaj s jednim nisam valjda nikad n koristio, osim mozda ko klinac. A sapun i cetka, meni je tot totalno fora, malo masaze lica i dobra krema ili sapun...

A o elektricnom smo sve rekli, time se briju samo obozavatelji Clana. :op

Reform TOZ??? Pa to je raritet. Moj Pelikan je isto skroz retro i imao sam totalnu potragu da nabavim novo pero (nalivpreo je negdje s kraja '80), proslo samnom cijeli fakultet, sad promjenio pero i kao novo. :o)))
--Riturnof Dže-Daj--

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #40 u: 10. Veljače 2012, 21:29 »
bas taj ;) a i nije neki raritet. ima ih koliko oces po buvljacima. trazim penkalu ;)

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #41 u: 13. Veljače 2012, 20:43 »
Evo joÅ¡ jedan "hobi" u mom dvoriÅ¡tu.  :1:

Potaknut raspravom o brijanju, ovih dana prove sam podosta vremena proučavajući tehnike klasičnog brijanja.
Pa mogu slobodno reći da me totalno obuzela želja naučiti brijati se britvom i žiletom.
Britvu imam ali je tupa da se teÅ¡ko i porezati s njome, a kamoli obrijati.  :1:
No taj problem već je u fazi rjeÅ¡avanja i britva je na putu naÅ¡em članu Cutleru, kojeg sam zamolio za jedno stručno oÅ¡trenje (JOÅ  JEDNOM PUNO HVALA!).  :1:
No ja kao ja, znatiželjan i željan isprobavanja i drugih tehnika brijanja zapalio sam se i za brijanje DE brijačima, pa sam kao malo raniji poklon za Uskrs (a vani pola metra snijega) od moje drage ženice dobio dopuštenje da si naručim ovog ljepotana:

Merkur 38C

Naravno Tabak sapun, četka i after shave već su spremni za akciju.  :1:
« Zadnja izmjena: 13. Veljače 2012, 20:45 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #42 u: 13. Veljače 2012, 20:47 »
Koji je to? 38?
a kad smo kod novog hobija, ima nas jos. :op

Uzeo si ga ili planiras? Preko kojeg ducana?
--Riturnof Dže-Daj--

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #43 u: 13. Veljače 2012, 20:49 »
Yap, Merkur 38C

Sinoć popeglao karticu, sad željno očekujem poštara! :-)

Naručio sam ga na http://www.shaving.ie/

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #44 u: 13. Veljače 2012, 21:21 »
Ljepo ljepo, jedan jednostavan savjet za brijanje običnim britvicama.
Nemoj tiskati britvicu na lice kao sa ovim novim britvicama za brijanje,
nego uhvati nisko i pusti da težina same britvice radi.
A prije češ se porezati sa tupom britvom nego sa oštrom. Djed je
oštrio britvu dok nije mogao prerezati vlas koju je držao uspravno u
prstima.