Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Brijanje!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Brijanje!
« u: 22. Prosinca 2010, 15:53 »
Pa eto, pošto mi je već dosta kupovanja enormno skupih britvica za moj Gilette Fusion Power, eto mala tema za razonodu.
Koju britvicu koristite (aparat), i na koji način se brijete?
Ovo me zaokupilo, pošto, kao što je ritual samo pušenje lule, tako je ritual i brijanje. Naime, razmišljam si da bi uzeo nekakav "pošteni" set za brijanje, tipa Merkur, ili nešto slično:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Odg: Brijanje!
« Odgovori #1 u: 22. Prosinca 2010, 16:10 »
Klasika,samo klasika....to sto je na slici...

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #2 u: 22. Prosinca 2010, 16:31 »
ma onaj plavi gilette sa trakom. mrzim brijanje a smeta mi da nosim bradu, pa gledam da to otaljam sto pre... :14:

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #3 u: 22. Prosinca 2010, 16:41 »

+potpis

... slično kao i kod pušenja lule, kad se navikneš na penzl, na mijenjanje britivica u mašinici (trebao bih probat jetnom sa britvom), napraviš "svoju" gustoću pjene, brijanje postaje užitak
ZIG  ZAG

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 22. Prosinca 2010, 16:43 »
Philips sa tri glave, odlična naprava kad se navikneš, može brijati na suho i mokro, kako ti paše, pere se pod tušem, punim ga jednom mjesečno.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 22. Prosinca 2010, 17:03 »

+potpis

... slično kao i kod pušenja lule, kad se navikneš na penzl, na mijenjanje britivica u mašinici (trebao bih probat jetnom sa britvom), napraviš "svoju" gustoću pjene, brijanje postaje užitak

poceo tako, pa mi do...zdilo. :14:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #6 u: 22. Prosinca 2010, 18:01 »
Ja sam po sustini uvek 'old school 'ali u ovo savremeno doba sam na Gilette-u Fusion etc.(poklon lepse polovine)pa ga ne smem ignorisati  :79:.A na vibraciju zaboravljam redovno pa se smejem sam sebi kada je po nekad upalim,smesna mi je ta mala apsurdnost savremenog doba koja je nasla svoj put u svaki kutak naseg zivota i zeli da nas ubedi kako je to ' dobro za nas'  :88:.
Za mene brijanje predstavlja jedan cin obnove i velikog osvezenja tako da ga rado upraznjavam !
"keep it simple until it gets complicated"

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #7 u: 22. Prosinca 2010, 19:02 »
Ja sam po sustini uvek 'old school '

Bez ali  :13:

Prije britvom, ali sam prestao iz dva razloga. Jedan zbog uštede vremena i važniji razlog nikad se zapravo nisam naučio brijati britvom. Svi ovi brice/frizeri što briju britvom također nemaju pojima.
Sad se brijem s ovim ali nemam pojima tko je proizvođač.

Tu je logo ako netko zna.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 22. Prosinca 2010, 19:03 »
Nažalost ne mogu sudjelovati u toj raspravi jer nisam upotrebio britvicu koju godinu ili dvije  :110:
 :1:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #9 u: 22. Prosinca 2010, 19:11 »
ajde provericu za koji dan kad stignem u nis, imam istu ovakvu u kutiji, mislim da je wilkinson, ali nemoj me drzati za rec. :14:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #10 u: 22. Prosinca 2010, 20:53 »
Ma cista klasika. Ako imam dovoljno vremena uzmem britvu, no uglavnom se svodi na jutarnje brijanje pred posao sa Gillete Sensor-om.

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #11 u: 22. Prosinca 2010, 22:11 »
Braun.

Prije sam koristio Gillette Sensor Excel 2. Imao sam special edition s bojama Eura 98, hehe. U to doba je zadnji krik tehnike bilo brijanje s dvije ostice / britvice. Danas ovi novi imaju kolko ono, 6?  :68:  Prestao sam s tim jer me uzasno iritiralo kad mi krenu voda i pjena curiti niz ruku do lakta, a nakon toga me iritirala cijena britvica.

Brauna imam vec 10ak godina i nisam promijenio apsolutno nista na njemu, ni britvice ni mrezu. Jos uvijek brije glatko ko prvi dan.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 23. Prosinca 2010, 07:47 »
Ni ja ne bih mogao sudjelovati u ovoj raspravi jer nisam upotrijebio nikakvu brtvicu već doooosta vremena, ali me jedno vrijeme zapalilo brijanje dobrom pravom britvom, brušenje na remenu...

Dok sam se prije brijao, koristio sam četkicu i sam radio pjenu iz one paste u tubici, a od britve me odvratila pomisao da bih se zaista nakon jednog neuspješnog "zahvata" mogao nasmijati od uha do uha :68:

A koliko sam vidio, L'occitane ima stvarno impresivnu kolekciju muške kozmetike za brijanje..
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #13 u: 23. Prosinca 2010, 12:57 »
ja ne koristim cetku i penu, vec samo obican sapun koji nanesem rukom i nemam nikakvih problema. losion? nista lakse. u medicinski alkohol stavis one sitne sisarke od jela koje se sade kao ziva ograda, pa kad pozeleni presipas u drugu bocicu i razblazis vodom. moze i da se strljaju borove iglice pa stave u alkohol i dobijes pravi pinot silvestre :13: pirocanski recept :64:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #14 u: 23. Prosinca 2010, 13:49 »
ja ne koristim cetku i penu, vec samo obican sapun koji nanesem rukom i nemam nikakvih problema. losion? nista lakse. u medicinski alkohol stavis one sitne sisarke od jela koje se sade kao ziva ograda, pa kad pozeleni presipas u drugu bocicu i razblazis vodom. moze i da se strljaju borove iglice pa stave u alkohol i dobijes pravi pinot silvestre :13: pirocanski recept :64:
:68: :68: :68: a briješ se vjerojatno velikim BOWIE nožem, ko naš Steve :68: :68: :68: