Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Peter Heinrichs, Koln... + Xmas shopping

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
Peter Heinrichs, Koln... + Xmas shopping
« u: 29. Prosinca 2010, 21:12 »
URL:
http://www.pfeife.de
http://www.peterheinrichs.de/shopware.php

Kakav ducan!!!!!  :38: :38: :38: :88:  Bio sam do sada u preko nekoliko ducana, ali ovakvo nesto nisam jos vidio!! Prosli petak smo se zaletili do Kolna na bozicni sajam, pa kako smo vec tamo da se zaletim popuniti zalihu duhana. Ukratko, ako oni nemaju ono sto vam treba, onda to ne postoji. Ducan u Kolnu se sastoji od tri prostora u nizu, ali s drugim radnjama izmedju. Valjda nisu mogli unajmiti prostor jedan do drugog, ne znam. Kaze covjek da imaju preko 10,000 lula sveukupno. Prvi puta sam u rukama drzao Tsuge i Dunhill lule. Cijeli zidovi su puni lula, nema praznih 10 cm.

U sredini radnje je stol s hrpetinom plasticnih spremnika za njihove kucne duhane, kojih ima preko 100. Buduci da su Nijemci, 90% duhana zvuci/mirisi kao da je izaslo iz slasticarnice. Kokos, vanilija, tresnja, breskva, jabuka, banana... sve su to sastojci duhana u Njemackoj  :13:

Drugi prostor je samo na pola pun lula, ali zato je pola zida na lijevo puno stalaka, a pola zida desno torbica za lule. Na sredini stol sa sahovkom plocom i jos stalaka. U produzetku stepenice za u podrum gdje su opet sidovi puni lula. Zid uz stepenice je isto pun lula.

Treci prostor je za druzenje, ekipa sjedi oko stola i dimi.

Ljudi non-stop ulaze i izlaze. Cijelo vrijeme je u ducanu bilo cca 5 musterija i par ljudi sto rade. Svi su iznimno ljubazni i ful se kuze u to sto prodaju. Nakon sto sam zapalio tester (specijalni bozicni duhan, nista posebno), neka zena sa strane me krene ispitivati koji duhan da joj preporucim da kupi za muza. Ja joj objasnim osnovno o vrstama duhana, pitam kako joj inace mirisi sta doticni pusi... i teta fino kupila virginiju. Bas me zanima sta ce muz reci ako se naviknuo na njemacke duhane. I jos sam saznao da pricam njemacki s nizozemskim naglaskom, divota.

U cijelu pricu se umijesao g. Murphy koji se pobrinuo da vani bude -5 C, tako da mi se baterija na foticu ispraznila nakon 20ak slika prethodne veceri. Tako da od ducana nisam uspio nista uslikati apsolutno nista. Ali neka! Zapela mi je za oko jedna Tsuge po koju cu se zaletiti kad zatopli, tako da imam motivaciju. Kad odemo tamo iduci put, stavljam slike ducana.

Djed Mraz mi je donio sljedece:

Design Berlin Jahrespfeife 2009

Usnik ima dvije rupe za zrak! Ovo nisam jos vidio ni probao do sada. Lulu sam tek krenuo upusavati, ali fakat se kuzi razlika izmedju normalnog usnika sa samo jednom rupom. Pusio sam jedan slatki duhan s puno cavendisha, koji inace pusim tako da mi dim ide na prednji dio jezika (slatko). Puseci ovu lulu na isti nacin, dim tocno zaobilazi prednji dio jezika, hehe, tak da se treba nakrenuti na jednu stranu. Ful interesantno.

Stalak

Sve zajedno: stalak, nova lula (druga odozdola), SG Squadron Leader, SG Full Virginia Flake, EMP, Nightcap, Radfords kozna torba za 5 lula

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Peter Heinrichs, Koln... + Xmas shopping
« Odgovori #1 u: 29. Prosinca 2010, 22:31 »
Jaooo kak sam slinio kad sam čitao tvoj opis dučana!! Sva sreča, da je tak daleko, jer bi ja inače bankrotirao!!  :1:

I svaka čast dedi mrazu, lula, stalak i FVF su tačno po mom ukusu :61:
uživaj!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 29. Prosinca 2010, 22:42 »
Jao jao jao!!!! Kako mi ovo golica maÅ¡tu, vidim se u dućanu, ne znam gdje bih prije pogledao, ruke mi se tresu, u očima luÄ‘ački pogled,...  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 30. Prosinca 2010, 08:13 »
Ufff, svaka čast kako si nas sproveo shopom!! Nisam bio tamo ali nakon tvog opisa ko da jesam, mraaaaaak!!!

Ko što Cigara kaže, dobro da je tako daleko... ja se izbezumim i kad kod Dreiera dođem, a po ovom što si napisao ovo je barem duplo veće od Dreierovog shopa.

Svaka čast Djedu Mrazu, znači da si bio dobar kad te se tako lijepo sjetio  :1:

Stalak je prelud, super ideja i super izgleda, a i sa Senior Pipe Reamerom ćeš biti prezadovoljan. Svi koji su ga probali ga samo hvale, a jedno vrijeme ga ni nije bilo za kupiti.

ÄŒestitke na svim novitetima!!  :61:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 30. Prosinca 2010, 08:52 »
možda bolje da nisi slikao dučan :1:da ne padnemo u "bed" i ne izbezumimo se od žalosti, trebalo bi organizirati neki izlet sa busom ili slično i otići gore malo u šoping.
Što se noviteta tiče, čestitke i uživaj u delicijama i novim lulama.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 30. Prosinca 2010, 09:04 »
trebalo bi organizirati neki izlet sa busom ili slično i otići gore malo u šoping.

hahahah, dođemo na granicu i na carinikovo pitanje "Imate li što za prijaviti?" svi mudro klimamo da nemamo, a sjedimo na par kila duhana :68:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #6 u: 30. Prosinca 2010, 09:08 »
samo Cigara sjedi na par kila....... :68: :68: :68: a da zaboravio sam oni nemaju granicu, niš onda ćemo ostaviti kod Cigare u garaži i polako nek nam nosi svaki put kad dolazi :1:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #7 u: 30. Prosinca 2010, 10:04 »
Ovo nazivam pravim provodom za bozicne praznike  :164:.
Hvala Zem na ovom zivopisnom putopisu ,Heinrich's je zaista cuveno mesto za svakog coveka i naravno zene od Lule. Stuttgart je destinacija na koju redovito odlazim i zaista trebam napraviti napokon taj kvantni skok do Köln-a  :1:.

Ako te put nanese do Stuttgart-a tu takodje postoje fine radnje za Lule i duvane poput  "Das Pfeifen Archiv" u Calwer Passage strogi centar nema lutanja i toplo ga preporucujem.
"Alte Tabakstube" u trecoj generaciji porodice Kirim na Schillerplatz-u takodje sa svojim kucnim mesavinama za Lule,ali mi se cini u poslednje vreme da je Kirim nesto vise otisao u vode visoko kvalitetnih destilata poput single malt,armanac itd i naravno cigare a popustio u izboru Lula.

Stalak za Lule je zaista krasan vidi se da je 'handmade', sama Lula mi odaje utisak praznicne idile za slatke mesavine kao sto ih i nordiske zime nalazu,da ugreje i dusu i telo :13:
« Zadnja izmjena: 30. Prosinca 2010, 12:46 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #8 u: 30. Prosinca 2010, 17:46 »
Dotter:
Dreier? Jel to onaj u shopping centru kod Graza? Ako na taj mislis, to je odlican ducan, valjda najbolji u siroj okolici ZG, dvije-tri lule sam tamo uzeo. E, ovaj bi bio bar 3x veci, bez pretjerivanja. Stvarno sam se morao truditi drzati jezik unutar usta, pogotovo kad sam skuzio da je jos i cijeli podrum zapravo dio ducana.

Canaan:
Stuttgart kazes? Tamo smo bili prije 3 mjeseca, zaletili smo se do Metzingena u shopping za zimu. Hvala za ducane, iduci put cu se i tamo zaletiti. Fino zena kupuje krpice, a ja se zaletim do bar jednog od ovih. I tak joj treba 3 sata duze nego meni, zadnji put sam tri kave popio cekajuci i upoznao se s ljudima za susjednim stolom.

Iduci put slikam, ak nis, bar s mobitelom. Iako je tesko opisati taj osjecaj kad udjes, pa u isto vrijeme zamirisi duhan za lule, a cijeli horizont prekriven lulama... :109:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #9 u: 30. Prosinca 2010, 18:47 »
Zem:
Zena zaista zna da bude najaci pogon kretanja kada zeli nesto lepo sebi da priusti(govorim iz licnog iskustva   :120:) pa ako te put navede do Pfeifen Archiv-a... zaluta kod njega i poneka moja  maslina u izlog .   

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 31. Prosinca 2010, 12:48 »
Dotter:
Dreier? Jel to onaj u shopping centru kod Graza?

Yap, to je taj.  :1:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 31. Prosinca 2010, 12:48 »
... ako te put navede do Pfeifen Archiv-a... zaluta kod njega i poneka moja  maslina u izlog .   

opa, svaka čast, nisam znao za ovo  :36:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #12 u: 31. Prosinca 2010, 13:26 »
... ako te put navede do Pfeifen Archiv-a... zaluta kod njega i poneka moja  maslina u izlog .   

opa, svaka čast, nisam znao za ovo  :36:

Bio je to sticaj okolnosti  i dosta toga sto nam se delom 'slucajno' desava u zivotu poput  razgovora ljudi  slicnih afiniteta i gledista na materijal i estetiku ,pregled virtualne galerije i provera kvaliteta Lula iz prve ruke ,korektna cena i naposletku zadovoljne musterije su svakom trgovcu bitne stavke.
Nepromenjeno dalje radim svojim tempom jer nisam  otisao u neki intenzivni komercijalni moment koji inace diktira trziste posto smatram da to zna da zakine meni licno kao majstoru na ritmu i dubini mojih uradaka,svaka Lula trazi svoje vreme  :108:.

Zelim ovom prilikom dragi kolega Dotter tebi i tvojoj porodici kao i svim clanovima ovog foruma da kliznete u novu godinu zdravo i veselo pa u 2011 dalje da jacamo ovu izvanrednu zajednicu nasim pozitivnim afirmacijama u svetu Lula i njenih mesavina pa i sire... :47: :50: :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 04. Siječnja 2011, 09:20 »
Zelim ovom prilikom dragi kolega Dotter tebi i tvojoj porodici kao i svim clanovima ovog foruma da kliznete u novu godinu zdravo i veselo pa u 2011 dalje da jacamo ovu izvanrednu zajednicu nasim pozitivnim afirmacijama u svetu Lula i njenih mesavina pa i sire... :47: :50: :1:

Kasnim par dana, slavilo se naveliko :1:

Kolega Cannan i svi ostali uvaženi članovi foruma, želim Vam svima sretnu, mirnu i uspješnu Ovu :1: godinu, da se i dalje virtualno i realno družimo i zajedno istražujemo ovaj prekrasni svijet lula i duhana! Sretno svima!
Keep it simple!