URL:
http://www.pfeife.dehttp://www.peterheinrichs.de/shopware.phpKakav ducan!!!!!

Bio sam do sada u preko nekoliko ducana, ali ovakvo nesto nisam jos vidio!! Prosli petak smo se zaletili do Kolna na bozicni sajam, pa kako smo vec tamo da se zaletim popuniti zalihu duhana. Ukratko, ako oni nemaju ono sto vam treba, onda to ne postoji. Ducan u Kolnu se sastoji od tri prostora u nizu, ali s drugim radnjama izmedju. Valjda nisu mogli unajmiti prostor jedan do drugog, ne znam. Kaze covjek da imaju preko 10,000 lula sveukupno. Prvi puta sam u rukama drzao Tsuge i Dunhill lule. Cijeli zidovi su puni lula, nema praznih 10 cm.
U sredini radnje je stol s hrpetinom plasticnih spremnika za njihove kucne duhane, kojih ima preko 100. Buduci da su Nijemci, 90% duhana zvuci/mirisi kao da je izaslo iz slasticarnice. Kokos, vanilija, tresnja, breskva, jabuka, banana... sve su to sastojci duhana u Njemackoj

Drugi prostor je samo na pola pun lula, ali zato je pola zida na lijevo puno stalaka, a pola zida desno torbica za lule. Na sredini stol sa sahovkom plocom i jos stalaka. U produzetku stepenice za u podrum gdje su opet sidovi puni lula. Zid uz stepenice je isto pun lula.
Treci prostor je za druzenje, ekipa sjedi oko stola i dimi.
Ljudi non-stop ulaze i izlaze. Cijelo vrijeme je u ducanu bilo cca 5 musterija i par ljudi sto rade. Svi su iznimno ljubazni i ful se kuze u to sto prodaju. Nakon sto sam zapalio tester (specijalni bozicni duhan, nista posebno), neka zena sa strane me krene ispitivati koji duhan da joj preporucim da kupi za muza. Ja joj objasnim osnovno o vrstama duhana, pitam kako joj inace mirisi sta doticni pusi... i teta fino kupila virginiju. Bas me zanima sta ce muz reci ako se naviknuo na njemacke duhane. I jos sam saznao da pricam njemacki s nizozemskim naglaskom, divota.
U cijelu pricu se umijesao g. Murphy koji se pobrinuo da vani bude -5 C, tako da mi se baterija na foticu ispraznila nakon 20ak slika prethodne veceri. Tako da od ducana nisam uspio nista uslikati apsolutno nista. Ali neka! Zapela mi je za oko jedna Tsuge po koju cu se zaletiti kad zatopli, tako da imam motivaciju. Kad odemo tamo iduci put, stavljam slike ducana.
Djed Mraz mi je donio sljedece:
Design Berlin Jahrespfeife 2009

Usnik ima dvije rupe za zrak! Ovo nisam jos vidio ni probao do sada. Lulu sam tek krenuo upusavati, ali fakat se kuzi razlika izmedju normalnog usnika sa samo jednom rupom. Pusio sam jedan slatki duhan s puno cavendisha, koji inace pusim tako da mi dim ide na prednji dio jezika (slatko). Puseci ovu lulu na isti nacin, dim tocno zaobilazi prednji dio jezika, hehe, tak da se treba nakrenuti na jednu stranu. Ful interesantno.

Stalak

Sve zajedno: stalak, nova lula (druga odozdola), SG Squadron Leader, SG Full Virginia Flake, EMP, Nightcap, Radfords kozna torba za 5 lula