Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Novi duhan! Suh ko barut

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
Novi duhan! Suh ko barut
« u: 08. Siječnja 2011, 20:42 »
Evo, po n-ti put mi se dogodilo da otvorim konzervu duhana (u ovom slucaju Sunset Breeze) kupljenu kojih mjesec ranije, a duhan unutra suh da se mrvi. U cem je problem? Nije mi jasno ako ljudi cuvaju konzerve po 40-50 godina, to bi po toj logici trebao biti prah nakon tolko vremena.

Gornji dogadjaj se dogodio prije dva tjedna nakon vecere u pivnici. Pred kraj fino izvadim lulu da ju napunim, otvorim duhan, kad ono samo sto se nije izmrvio van sav. Uspio sam napuniti lulu i popusiti po putu doma. Kad smo dosli doma sam prebacio duhan u staklenku (IKEA, 1.50 eura) i uz pomoc 3 diska nakon tjedan dana "ozivio" duhan. Sad je ok, vlazan kak treba.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Novi duhan! Suh ko barut
« Odgovori #1 u: 08. Siječnja 2011, 23:48 »
Baš šteta ali ipak bolje to, nego da se ti desi nešto tak sa limenkom od 50 godina :).
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #2 u: 09. Siječnja 2011, 01:33 »
 Hahahahaaaa :57:  Bome... stavio si stvari u potpuno drugu perspektivu.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 09. Siječnja 2011, 10:35 »
Meni se je ista stvar dva puta dogodila, i to uvijek kod tipa pakovanja kao što je Sunset Breeze. Izgleda da taj tip limenki nije baš najpogodniji.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #4 u: 09. Siječnja 2011, 11:35 »
Meni se to dogodilo jednom sa 965, ali mislim da je stvar u tome sto sam ga kupio u jednoj tabaccheriji u kojoj
prodaja lulaskih duhana nije svkodnevnica. Bilo kako bilo, stavio sam ga u kutiju koja dobro dihta sa vlaznim rupcicem
i vec drugi dan sve je bilo ok. :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 19. Svibnja 2011, 12:18 »
Evo odličnog članka o ovlaživanju starih vintage duhana, pa nekome možda dobro dođe

http://www.apassionforpipes.com/neills-blog/2011/2/22/how-to-rehydrate-tobacco-successfully.html
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #6 u: 19. Svibnja 2011, 16:03 »
Zanimljivo.