Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Enricoro lule....

--muki--

Enricoro lule....
« u: 17. Siječnja 2011, 16:57 »
nisam znao gdje ovo postati pa stavljam ovdje...

ovo je moj dragi kolega, brat po slatkoj muci i mentor iz Italije... Enrico Marola iz Enricoro pipes....

link prema njegovim radovima i malo o njemu je ispod...

mozda nekoga interesira....

http://www.pipedia.org/index.php?title=Enricoro

http://www.flickr.com/photos/enricoropipe/

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Enricoro lule....
« Odgovori #1 u: 17. Siječnja 2011, 17:56 »
Svaka čast, mentor ti radi super lule!!!

Evo jedne za kojom mi je srce zatitralo!

http://www.flickr.com/photos/enricoropipe/5135644694/
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #2 u: 17. Siječnja 2011, 17:56 »
Pregledah mu galeriju i ima zaista sirok izbor najrazlicitijih oblika koji su po meni lepo i detaljno izradjeni,ima majstor svoju crtu a izgleda da voli taj alabaster plavi usnik da komponuje sa Lule na Lulu ,verovatno pecat licnosti  :61:  
"keep it simple until it gets complicated"

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #3 u: 17. Siječnja 2011, 18:26 »
Hvala na linku, prekrasne lule radi!
Muki, moraÅ¡ se dokopat do njegovog vrijesa!  :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

--muki--

« Odgovori #4 u: 17. Siječnja 2011, 21:31 »
zadnjih par lula je izradjeno sa njegovim vrijesom i kako stvari stoje bit ce tako i u buducnosti... vrijes mu zaista je odlican ... (zadnja lula je radjena sa ciparskim vrijesom kao i ova koja sada dolazi no zadnjih par komada je bilo sa njegovim)....

--muki--

« Odgovori #5 u: 17. Siječnja 2011, 21:38 »
Svaka čast, mentor ti radi super lule!!!

Evo jedne za kojom mi je srce zatitralo!

http://www.flickr.com/photos/enricoropipe/5135644694/

da, lijepa lulica... radi klasicno i voli vece lulice... :) jedino tu i tamo zna ubaciti pokoji "crazy" usnik :)

Pregledah mu galeriju i ima zaista sirok izbor najrazlicitijih oblika koji su po meni lepo i detaljno izradjeni,ima majstor svoju crtu a izgleda da voli taj alabaster plavi usnik da komponuje sa Lule na Lulu ,verovatno pecat licnosti  :61:  

uhhhh... taj plavi bas bode u oci, no kvaliteta izrade mu je vrhunska... u biti Enrico je prava majstorcina koji je ucio i kod Ser Jacopo i jos nekih majstora a sada je "na zanatu" kod Ronny Thuner-a ... dajem link i svakako preporucujem da ga procitate ...

http://pipedia.org/index.php?title=Thun%C3%A9r_Pipes

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #6 u: 18. Siječnja 2011, 08:18 »

uhhhh... taj plavi bas bode u oci, no kvaliteta izrade mu je vrhunska...
Nisam spomenu plavi usnik u kontekstu ne-slaganja sa odabirom boje vec kao interesantan nesvakidasnji detalj koji se ponavlja i samim tim ne sumljam u kvalitet izrade  :13:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #7 u: 18. Siječnja 2011, 08:24 »
Stvarno prekrasne lule ima tvoj mentor, dalo bi se viÅ¡e komada okačiti u rubriku LULE ZA KOJIMA SLINIMO  :61:
Vidi se dosta njegovog utjecaja u tvom radu.
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #8 u: 18. Siječnja 2011, 10:08 »

uhhhh... taj plavi bas bode u oci, no kvaliteta izrade mu je vrhunska...
Nisam spomenu plavi usnik u kontekstu ne-slaganja sa odabirom boje vec kao interesantan nesvakidasnji detalj koji se ponavlja i samim tim ne sumljam u kvalitet izrade  :13:

znam da nisi - nisam to ni mislio :) ... samo kazem da bode - u kontekstu istice se odmah.. :)
jedino mi ona zadnja koju je izradio sa plavim usnikom i zelenim prstenom nekako ne lezi - mrvu mi je previse boja :)

--muki--

« Odgovori #9 u: 18. Siječnja 2011, 10:11 »
Stvarno prekrasne lule ima tvoj mentor, dalo bi se viÅ¡e komada okačiti u rubriku LULE ZA KOJIMA SLINIMO  :61:
Vidi se dosta njegovog utjecaja u tvom radu.
:)
uhhh.. pokusavam ne biti previse pod njegovim "vizuelnim utjecajem" - vise zelim ici prema "tehnickom utjecaju" a ici prema nekom svom "vizuelnom zapisu" iako je to tesko jer ljudi lule vide vise kao klasiku... no srecom, ima nesto i onih koji zele i nesto drugacije pa tu ima nesto mjesta za mene (iako i sam ponekad volim izraditi klasiku) ... :)

--muki--

« Odgovori #10 u: 18. Siječnja 2011, 10:16 »
Enrico je na prvom mjestu covjek i prijatelj za mene koji mi je pomogao i pomaze mi i dalje na svakom mom koraku... prvenstveno kao prijatelj... gotovo da mi dodje kao stariji brat na ovome putu kojim idemo....  :89:
svaki puta kada je frka pomogne...
druga osoba koja mi je pomogla kao prijatelj je Eder Mathias... (Mr.Hyde pipes - http://mrhydepipes.com/ )... covjek je isto tako relativno novi pipemaker ali jednako tako nesebicno pomaze kad god je frka i nesto ne znam ili nisam siguran... on mi je poslao i dremel koji sam koristio na Scarface-u... bez njega tesko da bi te lule bilo... ovako je bila igrarija izraditi ju :) ostalo je odradio dobar materijal.... :)
ta dva covjeka su stvarno puno napravila za mene i zbog toga sam pokrenuo ovu temu - da im se makar malo oduzim... ostalo ce doci kroz vrijeme i rad... tako cu se najbolje i najpotpunije oduziti... :)

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #11 u: 18. Siječnja 2011, 12:16 »
Enrico je na prvom mjestu covjek i prijatelj za mene koji mi je pomogao i pomaze mi i dalje na svakom mom koraku... prvenstveno kao prijatelj... gotovo da mi dodje kao stariji brat na ovome putu kojim idemo....  :89:
svaki puta kada je frka pomogne...
druga osoba koja mi je pomogla kao prijatelj je Eder Mathias... (Mr.Hyde pipes - http://mrhydepipes.com/ )... covjek je isto tako relativno novi pipemaker ali jednako tako nesebicno pomaze kad god je frka i nesto ne znam ili nisam siguran... on mi je poslao i dremel koji sam koristio na Scarface-u... bez njega tesko da bi te lule bilo... ovako je bila igrarija izraditi ju :) ostalo je odradio dobar materijal.... :)
ta dva covjeka su stvarno puno napravila za mene i zbog toga sam pokrenuo ovu temu - da im se makar malo oduzim... ostalo ce doci kroz vrijeme i rad... tako cu se najbolje i najpotpunije oduziti... :)

:89:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 18. Siječnja 2011, 12:23 »
Eder ima savršene lule, već dugo pratim njegov rad, što preko pipemakersforuma, što ovako preko njegovog weba, stvarno radi posebne stvari. Lijepo i od njega da je tako na pomoći kad zatreba.

Tako je i meni savjetima u početku pomogao Love Geiger, čiji rad stvarno cijenim i na čiji site svako malo odem pogledati da vidim kakvu je novu krasotu izbacio.  :61:

Vidiš samo na pipemakersforumu, koliko je ljudi voljno dati savjet, ukazati na grešku ili nedostatak.

Dosad, koliko sam ja imao iskustava, nisam naiÅ¡ao na nekoga tko ne bi bio voljan pomoći savjetom, tko ne bi dao neki dobar materijal za probu, neku egzotu za iskoristiti... Koliko sam samo sa Sesom dosad materijala, duhana i iskustava razmijenio  :1:  :61:
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #13 u: 18. Siječnja 2011, 12:31 »
Sigurno je da se brze i lakse napreduje,ako nas netko vodi i daje nam korisne savjete. Do nekih stvari
tesko je doci sam i gubi se puno vremena, a osim toga prije desetak godina svih tih siteova, foruma i filmica o
izradi lula nije bilo na internetu, a da o materijalima ne govorimo...

--muki--

« Odgovori #14 u: 18. Siječnja 2011, 13:10 »
e da... Enrico i Eder su mi kao braca po slatkoj muci :)
Eder je luuud... ima iznimno zanimljive dizajne i usavrsio je koristenje prstenova ... sada pogotovo kada je pribavio tokarski od 180kg kojeg je sam prenio sa kamiona i namjestio na mjesto... manijak.... :)