Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Antico toscano

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Antico toscano
« u: 11. Veljače 2011, 11:57 »
Prosli vikend bio sam u Firenci, pa nakon dobrog odreska ( "fiorentina") i pol litre chiantija cigara je bilo pod "mus".
Inace ova verzija "toscane" je odlezala i ne siri tako "neugodan" miris kao obicni toscano. Na jeziku je fantasticna,
satima poslije pusenja jezik pjeva od srece i zacudo, cak piti hladnu vodu nakon nje je dozivljaj za sebe. Nisam dugo pusio cigare, ali ova mi je uistinu prijala. Bez obzira na turisticki kontekst antico toscano je valjalo degustirati.
Inace, za izbjegavati kad smo vec kod toscana, su aromatirizirani toscani. Aromatiziraju ih zbog regularno jakog
i za okolinu neugodnog mirisa. To je najbolji nacin da se unisti cigara. Toscano se proizvodi od kentuckyja koji
raste na toscanskim brezuljcima. U usporedbi sa kubanskih ili drugim uvoznim cigaram neusporedivo je jeftiniji,
pa ako vam se pozeli zapaliti cigaru u Italiji, a da se ne potrosi previse (antico toscano kosta 1,60) ova je za svaku preporuku.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Antico toscano
« Odgovori #1 u: 11. Veljače 2011, 12:42 »
Mmmmm, zvuči odlično!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 11. Veljače 2011, 12:50 »
Iako nisam preveliki fan cigara, ovo zvuči jako dobro!  :1:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #3 u: 11. Veljače 2011, 13:16 »
Kada covek zna i ume da uziva uvek je fantastico!! :1:
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 11. Veljače 2011, 13:27 »
primio na znanje, ali kada budeš slijedeću puta dolazio u ZG slobodno ponesi par komada, za probu, naravno plaćam i dostavu :1:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #5 u: 11. Veljače 2011, 14:27 »
Ma nema frke, toliko mogu pocastiti...ha,ha... :61:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #6 u: 12. Veljače 2011, 23:34 »
uf, nakon ovog tvog opisa uhvatila me nostalgija za firencom, dobrim chantijem, a moze i odrezak. nisam znala za ove cigare. mislim da ih slijedeci put necu propustiti. hvala na preporukama sesa.  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #7 u: 13. Veljače 2011, 00:09 »
Eh, odrezak je prica za sebe. "Proizvodi" ga razza chianino goveda i zbilja je vrlo ukusan. Uglavnom, u Firenzi
od tipicnih stvari zbilja sve se isplati kusati, od odreska do Botticellija... :108:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #8 u: 13. Veljače 2011, 14:06 »
apsolutno se slazem s tobom. nisam bila vec tri godine i jako mi fali firenza.  :14:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #9 u: 13. Veljače 2011, 17:50 »
Jedan detalj: toscano pusi C.Eastwood u svim spaghetti-westernima koje je rezirao S.Leone... :82:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #10 u: 13. Veljače 2011, 18:03 »
moracu to da probam pre ili kasnije, obzirom da mi je isti omiljeni glumac i to upravo iz tih filmova :13:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #11 u: 13. Veljače 2011, 19:05 »
Jedan detalj: toscano pusi C.Eastwood u svim spaghetti-westernima koje je rezirao S.Leone... :82:
zanimljiv detalj tj. informacija, nisam to znao, di si to iskopao Sesa?

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #12 u: 13. Veljače 2011, 19:18 »
Ti su filmovi snimani u Italiji. Zanimljivo je da onaj negativac koji pusi lule u istim filmovima pusi lule jednog rimskog
majstora (Becker?). O tome je bilo rijeci na jednom ovdasnjem lulaskom forumu... :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #13 u: 13. Veljače 2011, 19:24 »
He he, prošli vikend sam pogledao cijelu dilarsku triologiju i uživao samo tako.

Negativac u filmu Za dolar više puši meericu, a u Dobar, loš, zao puši lulu koja mene jako podsjeća na Petersonovu sistemku.

A u jednom članku sam našao da je Blondie dimio ove cigare što Branko spominje, a u SAD-u najsličnije koje se mogu nabaviti (a na tržištu od vremena kad su filmovi snimani) us ove: http://www.broadleafcigars.com/wheeling.htm

U svakom slučaju bilo bi zanimljivo zapaliti tu cigaru i odjahati u suton uz ovu melodiju:

http://www.youtube.com/watch?v=ZYHkH6drVT0
« Zadnja izmjena: 13. Veljače 2011, 19:33 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #14 u: 13. Veljače 2011, 19:35 »
Je, bravo Kruno. Tocno je ovo za meericu i za Petersonovu sistemku. Vidi mene budale, jos sam zaboravio da sam
prije nekoliko godina napravio dva komada po zahtjevu jednog lika koji je trazio bas tu lulu iz filma. Ali bila je jos jedna
lula, mislim da je ta bila Beckerova...kako bilo na ovom forumu kakvi smo junaci, nista nam ne moze promaknuti... :64: