Kao i uvijek u zivotu, ispunjenost nasih ocekivanja nas cini zadovoljnima ili razocaranima. Takva stvar je i s ovim duhanom kojeg ne znam treba li ga hvaliti ili ne.
Sam flake mirisi po suhim sljivama, gotovo je crne boje. Interesantno je kakav je pod porstima: poput masne gume ali je ipak dosta krt ili sto da okolisamo, poput plocica vrlo tamnog hasisa, u narodu poznatog kao "shit". U svakom slucaju izgleda slasno! Zbog takve konzistencije nije ga moguce motati i uvrtati kako bi se ocekivalo od jednog flake duhana vec ga se mora smrviti. Flakeovi su prilcno debeli sto mozete vidljeti nize na slici.
Snimio sam vise fotografija i ova mi se cini najvjernija iako se ovdje duhan cini svjetlijim nego sto jeste, a na bridovima se jasno vidi kako se sjaji.

U luli ga se moze dobro sabiti, dosta se siri kod zagrijavanja i to treba imati na umu. Potrebno je vise paljenja ali kad jednom uhvati zar, vise ga ne treba paliti. Ostavlja svijetli pepeo bez taloga i nema mnogo kondenzacije sto je prilicno iznenadjujuce.
U pogonu:Od latakije nema ni "L". Indikativno je to sto je moja zena potpuno indiferentna na ovaj duhan. Nema ni mnogo nikotina. Nikotinski je slabiji od Original choice ili Navy flake (BcBaren). Primjerice, ne pusim nista osim lule koju zapalim obicno uvecer ili popodne i ne osjetim nikakav ni najslabiji nikotinski val, kamo li udar.
Miris je blag i tesko ga je opisati. Okus je vrlo suzdrzan unatoc bogatom dimu i stalno ocekujem da ce se sad osloboditi nesto iz tog duhana, pa kad se to ne dogodi onda ocekujem da kad se lula malo zagrije ili mozda kad se malo razgori... i tako se tjesite, pothranjujete svoje nade i bas kad vas sve nade napuste lula je gotova i nekako vam je zao sto je gotova. Cudna stvar.
Usvakom slucaju preporucam da ovaj duhan probate i da spepelite tih 50g. Necete ga zaboraviti.
Ne bih dijelio ocjene.