Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

C&D Bayou Morning Flake

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
C&D Bayou Morning Flake
« u: 18. Veljače 2011, 15:49 »

Cornell&Diehl
Bayou Morning Flake is a much different tobacco from original bayou Morning. This is a very dark brown crumbly flake. To my taste it is very mellow and smooth with just the right amount of perique.(ovo je description sa TR-a)

Duhan je lijepe tamno sme?e boje, prili?no neugodnog mirisa, zapravo nisam nikada imao priliku upoznati nešto sli?no. Miris ne mogu to?no definirati ali podsje?a me na miris virginie pomješan sa ne?im što se pokvarilo u frižideru pa ima lagano kiselkast okus tj. miris.
Znam da je takva procjena prili?no individualna i subjektivna i ne zna?i da nekome ovaj duhan ne bi i mirisao prilikom otvaranja pikse.
Bitna stvar je da u nazivu duhana piše flake što na prvi dojam otvaranja duhana nije opravdano, ali kada se malo podrobnije pogleda, duhan je zapravo flake koji je izmrvljen i takav upakiran.

Duhan se lijepo puni u lulu obzirom da je fino mastan i taman toliko vlažan da se lijepo formira i nabije u lulu, prilikom punjenja prije nego što po?injem puniti lulu duhan lagano razmrvim kroz prste što ostavlja prili?no neugodan i prljav trag po prstima, nakon ?ega stvarno morate oprati ruke.

Prilikom paljenja dovoljno je jednom popraviti duhan tamperom i još jednom zapaliti, o?ekivao sam da ?e zbog vlažnosti duhana biti potrebno par puta paliti ali ponekad mi je dovoljno i samo jednom pripaliti, toliko se dobro ponaša.

Prvi nalet najezik je prili?no jak i spice kako ga neki karakteriziraju što se baš i neslaže sa recenzijom na TR jel piše da je extremly mild.
Pušim do tri lule dnevno i to uglavnom virginie i ne mogu re?i da je takvih karakteristika. Zapravo prava virginaia sa dodatkom perique-a, i to "taman" toliko da previše ne smeta.
Duhan lijepo sagorijeva ali se treba brinuti o luli jer se brzo gasi ako se ne održava tempo pušenja, vjerojatno zbog svoje masno?e i vlažnosti koje ne fali.
Kod pušenja se lijepo diže u ja?ini i u ustima stvara sli?an dojam kao dobra jaka cigara koja voli lagano ali konstantno peckati, te se kod prolaska dima kros nosnice osloba?a okus kakaoa pomiješan sa biberom, takve mješavine se u nekim djelovima svijeta i konzumiraju (mislim na kako i biber). Naravno cijelim svojim razvojem u pušenje dominira virginia i kako sam naveo lagano se uzdiže u ja?ini do kraja samog pušenja.
Na samom kraju prije nego što trebamo pustiti lulu da se ohladi pojavljuje se karakteristi?an kiselkast okus koji nam daje do znanja da je sa pušenjem gotovo. Kondenzata na samom kraju prilikom va?enja pepela iz lule ima, što se u samom pušenju previše ne manifestira i ne smeta pretjerano da bi se ?ista? morao ?esto upotrbljavati za odvo?enje kondenzata.
Nabavio sam 8oz-a ovog duhana i pušim ga barem jedno punjenje dnevo zadnjih nekoliko tjedana, te moram priznati da me svaki puta iznenadi sa nekom druga?ijom nijansom, nije to ništa specijalno i drasti?no ali ponekad iznenadi. Ne preporu?am prije spavanja, prili?no je težak da bi ga pušio kao zadnji duhan u danu.
Preporu?am nakon beefsteak-a i neki dobar Cabernet Sauvignon, pa neka se dimi.
Moja ocjena je ?ista i okrugla ?etvorka.
« Zadnja izmjena: 18. Veljače 2011, 15:52 od rodjo »

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Odg: C&D Bayou Morning Flake
« Odgovori #1 u: 18. Veljače 2011, 15:51 »
Eh, super zvuci! :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 18. Veljače 2011, 18:47 »
Odlična recenzija Rodjo! C&D duhani koje sam dosad probao, svidjeli su mi se, volio bih i ovog probati jednom, definitivno!  :61:

Jel ocjena 4 od 5 ili 4 od 10?
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #3 u: 18. Veljače 2011, 19:07 »
meni je 4 od 5 :61:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #4 u: 18. Veljače 2011, 20:06 »
Lepo si to pretocio iz dima u reci Rodjo! :61:
Kada bih se odlucio na kupovinu ove mesavine morao bih je ipak prethodno probati :90:
"keep it simple until it gets complicated"

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #5 u: 21. Veljače 2011, 08:07 »
Odlična recenzija! Iz recenzije, djeluje zanimljiv duhan!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

dllhell

• Rijeka, Croatia
  • *
    Bijeli zubi
  • 94
    • L.A.B.A.
« Odgovori #6 u: 22. Veljače 2011, 17:43 »
fino, a gdje toga ima?   :1:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 22. Veljače 2011, 20:22 »
fino, a gdje toga ima?   :1:
Pa ja sam ga naručio preko "bare", bidao na ebayu za njega i eto!