I ja se slažem sa napisanim. Mit branda je prazan dim. OdliÄno napisano. Elitizmu nije mjesto meÄ‘u puÅ¡aÄima lula, jer mi smo druÅ¡tvo razliÄitih ljudi koje puÅ¡enje lula ujedinjuje i spaja, a da se djelimo na lule po skupoći ili tipom duhana, hvala, to ne ide.
Ja sam poÄeo sa Adsorba lulom od 2.700 SIT (cca 11 EUR). Da samo vidite kako su rupice kitom popravljene, a za filter od 9mm je rupa malo prevelika, pa sam filter umotavao u papir, da ga uÄvrstim. Sada znam, da se nije baÅ¡ dobro puÅ¡ila, ali za poÄetnika bila je dobra i sada znam da jedan Big Ben od 50 EUR znaÄi sasvim dobru lulu. Mislim, da ako malo na pamet zaokružim, za par stotina eura dobijam maksimum, za 300 ko bajagi neku ekskluzivu posebnog oblika i lijepog uzorka drva, a sve ostalo sa zlatnim obruÄima i Äudnim imenima me ne zanima, jer niÅ¡ta ne znaÄi kod puÅ¡enja. Jedino da me kod gala prijema kod brunejskog sultana netko zapamti kao tipa sa lulom koja ima zlatni obruÄiÄ sa dijamantićima i bijelu taÄkicu, da se zna...
Najbolje je jednostavno kupiti solidnu lulu koja oblikom odgovara ukusu kupca, pa se poslije malo izvežbati za pravilno punjenje i pripaljivanje, a ostalo je sam još stvar izbora duhana, koji isto mora odgovarati ukusu, biti kvalitetan i prave vlažnosti. Kad ovladamo osnovama, možemo nadograđivati teorijama koji oblik seckanja ide u koju lulu, pa kakve su mješanice duhana, engleski, aromatik i tako dalje.
Tko ima interesa, volje i vremena za to, u puÅ¡enju lula naći će odliÄan hobi, jer svim tim zanimacijama oko lula i duhana, priboru nikad kraja.
A za užitak u puÅ¡enju treba ti u stvari samo osnova i niÅ¡ta viÅ¡e. Dakle svatko neka uživa na svoj naÄin bez da se brine ili diže nos, a najlepÅ¡e je da kao i na ovom forumu, možemo jedni drugima pomagati sa idejama i iskustvima, družiti se i uživati u zanosnim Äarima Äarobnih aroma najboljih duhana.
Pozdrav!