Evo nabavio ja lulu, rabljenu, oÄistio, odradio juÄer tretman solju i danas u 17h bio prvi pokuÅ¡aj puÅ¡enja lule.
Kako je prošao?
Iskeno ne baš najbolje iako sam se trudio da zadovoljim sve regule.
Punio sam u tri razine: dijete, žena, Äovjek-(zahvat troprst) i paljenje plinskim upaljaćem tri sekunde a Äak sam improvizirao tamper Å¡to se pokazalo vrlo korisno.
Dalje je išlo ovako: paljenje i prvi dim (MacBaren OC) HOHO VAU pa ja pušim lulu, drugi dim - nema!????
Šta sad??? Probam tamper-dobijem slabašan dim.
Ništa palim ponovno i uspijevam dobiti par dimova(pomoću tampera).
JoÅ¡ jedno paljenje i opet par dimova- lula se poÄinje grijat.
Red tampera red paljenja. Nakon joÅ¡ par paljenja lula veÄ prilićno ugrijana i svaki gutljaj dima lula sve toplija,
usred toga ipak vidim prvi put žar kakav valjda treba biti ali ne usudim se vuÄ jer se lula priliÄno zagrijala.
Nakon joÅ¡ dva tri dima odustajem jer je lula neugodno vruÄa na obrazu.
Gsje su bile greške????pitam se???
Da krenem sam u CSI potragu za greÅ¡kama: preÄesta upotreba tampera oÄito je pogorÅ¡ala iovako loÅ¡e (prvo) punjenje, duhan nije suh i previÅ¡e se sabije(novootvorena vrećica), i naravno moje neznanje paljenja i povlaćenja dima.TakoÄ‘er se usred toga pojavila kod uvlaćenja kiselkasta vodica. Osjetio sam u dimu pored slatkastog okusa duhana ugodnog za moje nepce ipak i malo ugljena onako loÅ¡ okus(lula je kao Å¡to sam napisao rabljena i stara te jedno soljenje možda nije bilo dovoljno da sve gadosti odu).
ZakljuÄak!!..-- novak je novak i mora proći sve faze dok ne nauÄi i ne dobije kao nagradu za trud umijeće puÅ¡enja lule. Naravno da nepomiÅ¡ljam na odustajanje od lule i jedva Äekam da se odmori za ponovni pokuÅ¡aj.
Oprostite na podužem postu ali morao sam svoje iskustvo podijeliti sa vama koji ste zaslužni što uopće znam i toliko koliko znam.
Nek vam je hladan dim!