Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

kako pusite lulu...?

damirUSA

• Nashville, TN. USA
  • *
    Bijeli zubi
  • 7
kako pusite lulu...?
« u: 17. Ožujka 2011, 06:56 »
neki ljudi uvlace dim neki ne, ja sam negdje na pola, ja volim povuci, osjetiti aromu u ustima i na jeziku i onda ispustiti dim i istovremeno ga povuci (dok jos izlazi na usta) kroz nos i na taj nacin osjetiti i miris duhana, i nakon toga ga polako kroz stisnute usne (kao kad fuckas) ispustiti..pogotovo mi je to uzivanje ako je dim gust i tezak... to mi je pravi gust, drugi nacin je standardno puckanje kracih intervala... nemogu uopce objasniti kolika mi je razlika izmedju pusenja lule i cigarete...u pusenju lule bas uzivam i ponekad mi se cini kao da sam u raju kad se taj gust i tezak dim, pun neke tajne arome omota oko glave...koja je vasa tehnika?

Db

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
Odg: kako pusite lulu...?
« Odgovori #1 u: 19. Ožujka 2011, 15:40 »
Usporedjivati cigarete i lule je kao usporedjivati pomfrit iz McD i foie gras, tak da necemo vise trositi bandwith na to.

Ja sam skuzio kad pusim doma, dakle bez vjetra, da svako tolko uvucem kroz nos malo dima nakon sto ga ispuhnem. Bas kak si rekao, na taj nacin se malo bolje osjeti aroma duhana. Upravo zbog toga mi je puno veci gust pusiti u zatvorenom prostoru. Nikad kad sam vani zapalio ne bi tako dobro osjetio duhan kao doma u sobi.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #2 u: 19. Ožujka 2011, 19:04 »
Osim "normalnog" pušenja lule, dosta puta virginije vučem doslovce non stop ali vrloooooooo lagano, u ritmu disanja. Plus tog načina je, da kad pronađeš pravi ritam, držiš lulu u "sweet spot-u" i dobiješ najviše arome.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 21. Ožujka 2011, 15:11 »
Isto često onaj zadnji dim povučem na nos, da tako bolje osjetim miris duhana.

Nekad znam uživati i u metodi koju je Cigara spomenuo, ali to najčešće kad u miru gledam film ili čitam.

Nekad kad imam dobru kombinaciju LULA KOJA SE NE GRIJE + DUHAN KOJI SPORO I MIRNO GORI, dimim i metodom sa cirkularnim disanjem.
Fora je u tome da se neovisno o puÅ¡enju diÅ¡e na nos, a dim iz lule se uvlači u usta i nazad lagano ispuhuje kroz lulu van. Ako jako puhnete jako ćete razgoriti  i zagrijati lulu a i sav pepeo čete dobiti u krilo. Nakon nekog vremena se dobije bogatiji miris duhana jer dimom 2x obogaćujemo ovaj duhan koji je u luli a koji joÅ¡ ne gori (jednom kad dim prolazi kraj njega kad ide prema ustima, drugi puta kad se vrača kroz žarnicu van).

Svojedobno se na ASP-u dosta pisalo o tome, treba malo prakse, ali kad se usavrši da se fino uživati u takvom pušenju.
Keep it simple!