Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

"Fine Ukraine" i Missouri Corn Cob"

damirUSA

• Nashville, TN. USA
  • *
    Bijeli zubi
  • 7
"Fine Ukraine" i Missouri Corn Cob"
« u: 23. Ožujka 2011, 20:18 »
ja sam prije par dana pohvalio "Fine Ukraine" lulu koju sam bio uzeo na Ebayu, ali moram reci da je kvaliteta lule vrlo losa, iako lule dosta pristojno izgledaju. Moja "Salvador Dali" lula je pukla na djelu gdje se sastavlja sa usnikom..tako da te lule nebih preporucio. Takodjer sam se bio spremio napisati recenziju moje prve kurznjace i dobro ih iskritizirati, ali na moje iznenadjenje moram reci da se ova lula, "Missouri Corn Cob" firme,nakon par dana pusenja stvarno pokazala izvrsno. Kad ju prvi puta zapalite mozete osjetiti smrad koji dolazi od izgaranja ljepila ili laka kojim je lula obradjena, ja sam je skoro bacio, dobro da nisam jer se nakon par pusenja taj miris totalno izgubi i ostaje samo aroma duhana.Lula je takodjer veoma laka tako da je super za drzati u ustima, takodjer usnik je izradjen od nekog materijala koji me podsjeca malo na gumu, tako da se drzi super za zube i ne sklize se, takodjer moram reci da je i cijena od svojih $5 potpuno opravdana i da ova lula vrijedi svaki penny. Cuo sam da je i neki izbirljivi pusaci koji posjeduju i vrlo skupocjene lule u svojim kolekcijama rado zapale, te bih na kraju tu lulu preporucio svakome, sto se tice "Fine Ukraine" lula, njih vam nebih preporucio.

Missouri Corn Cob Pipe... ista kakvu i ja imam, a ima ih u milijun oblika, jedino sta sam ja izvadio filter...

damir :61:
« Zadnja izmjena: 23. Ožujka 2011, 20:57 od damirUSA »

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: "Fine Ukraine" i Missouri Corn Cob"
« Odgovori #1 u: 23. Ožujka 2011, 22:44 »
Ja sam se isto iznenadio kad sam je prvu put dimio. Imam jednu koja se odlično dimi, bolje nego koja vrijesuša. Idealna je za košnju trave jer je lagana ko perce. A znam, da su nekima izgorjele poslije par puta.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #2 u: 23. Ožujka 2011, 23:32 »
Ja svoju dimim svremena na vreme vec oko 2 godine i nemam nikakvih problema. Lepo se dimi i vrlo je lagana.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 24. Ožujka 2011, 07:22 »
Ja isto svoju Missouricu dimim s vremena na vrijeme i uvijek se oduševim tom lulicom. Stara je negdje godinu i pol i još joj nije ništa. Nakon nje sam na ebayu iz fore kupio neke kineske kuruznjače za nikakve novce (12komada za nekih 20$) i te su totalno sranje. Podijelio sam ih ekipi i mislim da su svima nakon prvog pušenja progorile.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #4 u: 24. Ožujka 2011, 08:40 »
Slažem se s ekipom. I moja se Missouri kuruznjača odlično drži nakon 1,5 godinu. Svaki puta kad ju dimim, iznenadim se kako uspije izdržati moje "sauganje".... imao sam osjećaj već 10-ak puta da će progorjeti, ali se i dalje drži! Super lula za nikakve novce. Latakija iz kuruznjače ima posebnu aromu. Fenomenalno!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 24. Ožujka 2011, 09:16 »
ovo za latakiju iz kukuruzare se apsolutno slazem. nekako idu zajedno.

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #6 u: 24. Ožujka 2011, 16:18 »
 Htio sam si kupit kukuruznu lulu u Camelotu negdje prije nove godine ali nisu imali  :162: neznam ako su ih možda dobili.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #7 u: 24. Ožujka 2011, 17:06 »
ovo za latakiju iz kukuruzare se apsolutno slazem. nekako idu zajedno.

Nisam probao latakije iz kuruze. Nije losa ideja, mogla bi da padne proba u vrlo skoroj buducnosti.

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #8 u: 25. Ožujka 2011, 19:20 »
Nedavno sam naručio jedan "Country gentleman" par od Aristocob-a. Prva zdijelica duhana nije bila baš ugodna, dosta je bio vruć i peckajući taj dim, no već nakon druge runde definitivno se osijeti "ugodna" razlika! Nevjerojatno je kako se lako upušavaju, no i logično, pošto kocen nema ni izbliza konzistenciju i gustoću poput vrijesa te se samim time lakše karbonizira. Svaka pohvala Missouri Meerschaum-u, proizvodi su im kvalitetni, oku ugodni, i fakat jeftini.

It always turns out better then you hoped for

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #9 u: 19. Veljače 2012, 16:39 »
Pušio sam u poslednjih mesec dana nekoliko latakijskih mešavina iz kobice i mogu reći da je ugođaj posve drugačiji od vrijesa i meera, i čak mi se i svidelo. Do sada uglavnom sam pušio burley iz kobice.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #10 u: 20. Veljače 2012, 08:04 »
Pušio sam u poslednjih mesec dana nekoliko latakijskih mešavina iz kobice i mogu reći da je ugođaj posve drugačiji od vrijesa i meera, i čak mi se i svidelo. Do sada uglavnom sam pušio burley iz kobice.
Da, nekolicina nas je odaavno doÅ¡la do zaključka da je latakija iz cobice posebno fina...  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 20. Veljače 2012, 08:46 »
Meni je sve fino u cobicama, i sad si me dobro podsjetio da ju već neko vrijeme nisam dimio, bio bi red da ju malo zagrijem :1:
Keep it simple!