Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Da li pušite lulu dok vozite?

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
Da li pušite lulu dok vozite?
« u: 10. Travnja 2011, 21:50 »
Uvek sam izbegavao da pušim Lulu dok vozim - traži svu moju pažnju, a i vožnja isto tako.

Međutim, poslednjih 15-ak dana često zapalim Lulu dok se vraćam sa posla. Naime, radi se remont mosta Gazela u Beogradu, a ja se vraćam sa Novog Beograda na Konjarnik (sa kraja na kraj grada, više od 15 km) pa vožnja retko traje ispod sat vremena. Taman da popušim malu Lulu i da se ne nerviram što stojim u mestu po par minuta, pa krenem 10 metara i tako u krug.

Ne bih se usudio da zapalim Lulu u vožnji autoputem ili klasičnoj gradskoj vožnji.

Mislim da sam pročitao negde na forumu da jedan od članova puši dok vozi, interesuje me šta kažu ostali?
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
Odg: Da li pušite lulu dok vozite?
« Odgovori #1 u: 10. Travnja 2011, 21:55 »
pa ako mu volan ne smeta... :64: salim se, ja pusim lulu dok vozim po auto putem. zapalim je na naplatnoj rampi smederevo (ili pozarevac trenutno, dve godine ne mogu da srede petlju smederevo :162:) i taman mi traje do raznja - aleksinca...

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #2 u: 10. Travnja 2011, 22:00 »
Svaka čast Ssekir, ja se ne bih usudio. Pre ovih ludih gužvi u Beogradu u kolima sam pušio samo kad na primer izlazim iz restorana ili od prijatelja a Lula još nije popušena, i to do prvog semafora, gužve... Lulu u torbicu pa kod kuće polako do kraja. :61:
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 10. Travnja 2011, 22:05 »
Probao jednom lulu zapaliti u vožnji....loše iskustvo. Pola pepela mi završilo u krilu.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #4 u: 10. Travnja 2011, 23:15 »
Svaka čast Ssekir, ja se ne bih usudio. Pre ovih ludih gužvi u Beogradu u kolima sam pušio samo kad na primer izlazim iz restorana ili od prijatelja a Lula još nije popušena, i to do prvog semafora, gužve... Lulu u torbicu pa kod kuće polako do kraja. :61:

ja pricam o auto-putu, a ne o bg guzvama (usput, ne ulazim kolima u bg, ostavim ih u pancevu kod brace po motorima :13:)

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #5 u: 10. Travnja 2011, 23:53 »
Ja - nikada!
"keep it simple until it gets complicated"

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #6 u: 11. Travnja 2011, 00:52 »
Ne pusim lulu dok vozim auto, samo kad vozim motor...sta ces, tako mi Ciganka grah bacila... :38:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #7 u: 11. Travnja 2011, 08:22 »
Ja isto nikada nisam zapalio u vožnji. Lula mi je za trenutke opuštanja i uživanja. A na našim autocestama, na kojima više ne vladaju nikakva pravila, nisam ni opušten ni ne uživam pretjerano.

Ono o čemu treba razmisliti je i to da se i pri relativno nejakim prednjim udarima može aktivirati airbag... a spoj airbaga i straight lule koju držite u ustima...  :1: znate na Å¡to mislim  :1:
Zato možda odabrati neku benticu, možda bi "Å¡teta" u gore opisanoj situaciji bila manja. Ili auto bez airbaga  :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #8 u: 11. Travnja 2011, 08:29 »
pa ja ne pušim iz sličnih razloga koje je i Dotter naveo makar me više smeta dim koji se uvuče u svaku poru auta pa poslije imam veliku čikobernicu iliti pepeljaru u kojoj se onda moram voziti :3: :3: :3:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 11. Travnja 2011, 08:32 »
pa ja ne pušim iz sličnih razloga koje je i Dotter naveo makar me više smeta dim koji se uvuče u svaku poru auta pa poslije imam veliku čikobernicu iliti pepeljaru u kojoj se onda moram voziti :3: :3: :3:

Da, meni je zapravo to najbiniji razlog. Isto ne volim taj miris koji se svagdje zavuče i koji je nemoguće istjerati.
A da sve manje ljudi puÅ¡i u autu dokazuje i činjenica da se velika večina novih auta isporučuje bez pepeljare, tj ona se plača kao dio dodatne opreme. A pepeljare na stražnjim vratima ni ne pamtim kad sam zadnji puta vidio  :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #10 u: 11. Travnja 2011, 08:36 »
ma istina taj smrad se ne da istjerat, i moja draga i ja pušimo, doduše ona cigarete, ali ne u autima, rađe stanemo ili popijemo kavu ako je duži put, a ove gradske relacije i pušači cigareta mogu izdržat da se ne zapali.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #11 u: 11. Travnja 2011, 09:44 »
pa dobro ljudi kako se to vozite da vam se airbagovi stalno otvaraju?!?
 :1:

mali tips'n'tricks:
1) Lula se pali i čeprka na semaforu - ako se slučajno ugasi u vožnji, ne brinite, zbog toga neće nastupiti apokalipsa. Ako vas muči multitasking (vožnja/dimljenje) vježbajte nezapaljenom lulom, za početak lulu držite u ustima, pa ju primite u lijevu ruku, stavite u usta, pa primite u desnu ruku, pa prebacite iz ruke u ruku, pa stavi u usta i prinesi tamper i/ili upaljač..... (kao u autoškoli => sad žmigavac, pa kuplung, pa mjenjač, pa opet kuplung, pa gas.....)

2) U vožnji koristim biliard lulu standardne veličine. Vozim tako da lulu držim palcem i kažiprstom desne ruke, ostala tri prsta se koriste za mijenjanje brzina i/ili uključivanje brisača.

3) Na autoputu lulu tampam u ustima => zagriznem usnik, palcem i kažiprstom primim tamper, te dlanom osjetim gdje je žarnica i potampam na slijepo. Na autoputu lulu palim pippo upaljačem => zagrizem usnik, palcem zapalim zippo, primim ga palcem i kažiprstom, kad dlan dođe do žarnice, zakrenem zippo i pripalim lulu....

4) smrad u autu:
da bi se miris pepela manje osjetio lulu praznim po izlasku iz auta (kad dojdem doma), a ako već dimim, dimim aromatike, prozor obavezno otvoren (1/4 do 1/3 nikako do kraja - da se ne bi morali boriti sa vjetrom koji ulazi unutra), a i ventilacija mora raditi
ZIG  ZAG

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 11. Travnja 2011, 09:53 »

dovoljno je samo jedno otvaranje airbaga pa da ti usnik vade iz potiljka
« Zadnja izmjena: 11. Travnja 2011, 09:57 od Dotter »
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #13 u: 11. Travnja 2011, 09:54 »
ha, ha, airbagovi se ne otvaraju stalno, dovoljno je jednom nedajbože, ako si iskusio otvaranje airbaga nečeš se više vozit sa lulom, u to sam 100% siguran.

Inače smrad se ne osjeti od pepela nego od dima koji se uvlači u sve tapecirane djelove vozila, ali tko voli nek izvoli, meni to smeta, a sad da ljudi puše u autima bez obzira da li su lule ili cigarete, stvar ukusa i navike :1:

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #14 u: 11. Travnja 2011, 09:55 »

dovoljno je samo jedno otvaranje airbaga pa da ti usnik vade iz potiljka

zato većinu vremena lulu i držim u ruci, a i sve rjeđe dimim u autu

... u svakom slučaju, priznajem, da mi je daleko veći gušt pripaliti zavaljen u naslonjač nego zavezan sigurnosnim pojasom za sjedalo ...

« Zadnja izmjena: 11. Travnja 2011, 10:08 od MOVESHAKER »
ZIG  ZAG