Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Rafael Gonzalez Panatelas Extra

macola

• *
    Bijeli zubi
  • 33
Rafael Gonzalez Panatelas Extra
« u: 22. Travnja 2011, 17:38 »
Po?etnik sam ali ajde da se igram degustacije s neba pa u rebra...

Upravo sam krenuo pušiti jednu iz naslova iz razloga što je donekle priuštiva (22kn), nisam je prije pušio.
Na prva dva centimetra je vrlo balaga, može meni nepuša?u kroz nos bez problema (vidjet ?emo kako ?e biti kaj do?e do pola).
Za sad osje?am aromu jako dobre friško pržene kave + neki okus (nemam blage veze kako to poznavaoci zovu) voštane svije?e, onog p?elinjeg voska koji je malo sladak i malo gorak zemljani.

Nakon 10 minuta imam lijepi slatkasti zemljani okus u ustima i soba miriše na kavu, otprilike ko kad iz dobrog espresso aparata pote?e kava u šalicu, onaj vosak po?inje biti sve sla?i na nepcu.
Po?inje i blagi fini papreni miris kad dim sa vrha cigare do?e do nosa, ali daleko do toga da iritira.

Pepeo je otpao sa cigare na 2,5cm popušene dužine, cigara jako dobro miriše u sobi, topao, lagan, slatkast miris.

Nakon popušene tre?ine, dolazi teža drvenasta aroma, još uvijek slatka i primamljiva, aftertaste ko da sam imao u ustima neko slatkasto drvo kao recimo drvo bazge-zove. Sve manje je za kroz nos je po?inje ja?e peckati, ali još uvijek prija i tako.

Na pola cigare sam ve? prili?no opušten, po?inje prijatno škakljanje po tijelu i mislim da ?e me opaliti ako ?u je vu?i ko mangup pa dalje idem nježno. :)

Ide zadnja tre?ina, dolazi ona oooh faza kad dim sa vrha cigare dira nos a nepce dobiva sve više arome, aroma prelazi više u kremastu slatko ?okoladnu, cigara me uzela pod svoje skroz sam opušten...
 :109:
Dim sa vrha cigare sad ve? jako dobiva proljetno slatku vo?nu notu, cvate, jako dobro miriše.

U zadnjoj tre?ini pomalo dolazi okus tamne ?okolade i malo prženih orašastih plodova, dim sa vrha cigare još uvijek fantasti?no miriše, sad ve? morma paziti da me ne odalami, držim je na granici da se ne ugasi pa opet povu?em duži dim, još uvijek ništa ne smeta da dim ide iz usta kroz nos.

Zadnja ?etvrtina... sad osje?am samo pržene orašaste plodove, dim ima gorkast okus otprilike ko kora od badema i cigara se sprema ugristi za jezik i grlo, osjeti se sitan pepeo, mislim da ?u je tu negdje na zadnja 3-4 cm ostaviti da me ne udari, nek se sama ugasi, otvorio mi se osje?ajno vrh glave i osje?am onu lako?u uma (zašto sam i po?eo pušiti).

Tu nije bilo onog zadnjeg jako slatkog za nepce, ali cigara je po meni izvrsna za popušiti.
Ovu koju sam popušio je trebalo baš odrezati na dijelu koji ide u usta tamo gdje po?inje puni promjer jer ina?e se teško vu?e, nije bilo dosta samo odrezati kapicu.
« Zadnja izmjena: 22. Travnja 2011, 17:43 od macola »

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
Odg: Rafael Gonzalez Panatelas Extra
« Odgovori #1 u: 22. Travnja 2011, 18:45 »
Izvrsna recenzija Macola!
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

macola

• *
    Bijeli zubi