Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Jose L. Piedra Nacionales

macola

• *
    Bijeli zubi
  • 33
Jose L. Piedra Nacionales
« u: 29. Travnja 2011, 17:25 »
Zapušio sam si upravo Jose L. Piedra Nacionales i prvi centimetar je ve? ugodno miriše, onaj tren kad sam je zapalio je dim bio gorak, ali to se popravlja ve? na prvom centimetru.
Okus je na po?etku srednje lagan i aromati?an, ne spada u pero-laku kategoriju i ve? na po?etku daje prili?no papren miris u nosu.

Nakon dva centimetra cigara postaje slasnija, mami mirisom i okusom koji nije slatkiš, nego onako naginje na sla?i ozbiljan duhan, podsje?a na sredinu lule 965tice.

Moram bježat po dijete u  vrti?!!!!!! (skoro zaboravio) Ostavljam cigaru da se ugasi sama.

Palim je opet, pepeo nije pao ni nakon 3cm pa sam ga sad morao maknuti da pripalim, ?ekam par minuta da se opet razvije neka aroma, bojim se da ?e biti malo žeš?a jer sam je gasio... o je, sad malko grize za nepce, ali mislim da ?e se popraviti putem.

Popravlja se, ali više definitivno nije za izbaciti koji dim kroz nos jer jako grize i sad ima kremasto drvenasti okus.

Mislim da sam na pola cigare ili malo dalje, još uvijek je dobra, sad pomalo ispušta ono gusto voštano slasno što se lijepi na nepce i sprema se za nikotinski udar.

Zadnja tre?ina ide prema kremasto ?okoladnom okusu, dim je jak i slatko miriše, još uvijek nije nešto prejaka, podrazumjeva se da se treba imati nešto za pijuckati uz cigaru da se ne osuši grlo i nepce, ovo pušim sa dobrom kavom arabikom sa puno mlijeka.

Sad preko tre?ine ve? miriše sa pepeljare na "nikotinski udar" mislim da je ve? prejaka za mene... ali ionako je tu negdje blizu kad je treba pustiti da se ugasi. Još uvijek je jako fina aroma, mislim da ovu aromu zovu "koža" ali nisam siguran, još sam mali, usput mi je i nestalo kave. Idem puf puf puf tri dima da je raspalim da se ne ugasi i trk po još jednu kavu...

... prošla minuta-dvije, nije se ugasila, još uvijek je fina (valjda "koža" okus), sad i u ustima ostavlja malo fino paprenog okusa.... miris dima s vrha cigare sad više nije sladak ali je prijatan "koža-drvo".

Pustit ?u je da se tu negdje sama ugasi jer ?e me odalamiti, svakako bilježim ovo da kupim opet, 12kn za ovu cigaru je svakako "pušiva" cijena.

Ima i još jedan problem, kad sam došao doma sa kupljene tri Jose L. Piedra cigare, sve imaju istu oznaku, išao sam gledati po promjeru i dužini koja je koja i nadam se da tu nisam mogao pogriješiti, jer razlike su vrlo jasne.
Ako netko bude kupovao za probu, preporu?am da si u trgovini obilježi koja je koja.

« Zadnja izmjena: 29. Travnja 2011, 17:31 od macola »

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Jose L. Piedra Nacionales
« Odgovori #1 u: 02. Svibnja 2011, 08:52 »
 :61: Odlično opisan doživljaj cigare :1:
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #2 u: 02. Svibnja 2011, 12:41 »
Lep opis, samo napred.

macola

• *
    Bijeli zubi
  • 33
« Odgovori #3 u: 02. Svibnja 2011, 14:17 »
Evo pripalio sam i José L. Piedra Conservas, ali neću puno pisati osim da je dobra cigara, nikako ne spada u slabije i jaaako podsjeća na latakiu!   

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 02. Svibnja 2011, 14:53 »
Stvarno dobra recenzija! Davno sam bio veliki ljubitelj cigara, od ponuđenog na tržištu najviše sam volio CAO Gold cigare.
Nažalost već koju godinu ih nisam vidio u Osijeku. No tu je i činjenica da već 3 - 4 godine dimim isključivo lule.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

macola

• *
    Bijeli zubi
  • 33
« Odgovori #5 u: 02. Svibnja 2011, 22:52 »
Cigare su melem za dane kad nastrada jezik od lule.
Danas sam bio u nabaci jeftinjara za daljnje probe, uzeo sam:

Balmoral DS Corona Tubos 1s   12kn  (Tuba će biti za mer kamenčiće u lula neseseru)
Balmoral DS Panatela  11kn
Guantanamera Cristale  12kn  (u epruveti)

Mogu poslati u Osijek bez poštarine po svojoj vezi koju cigaru (ili više) po narudžbi ako tamo nema, mislim da će to moći poslije 15tog, nije to problem.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #6 u: 25. Svibnja 2011, 14:12 »
Uf, mene su Balmoral i Guantanamere sve razočarale, JLP je tu bog i batina
TAKE ONE FOR THE TEAM!

macola

• *
    Bijeli zubi
  • 33
« Odgovori #7 u: 25. Svibnja 2011, 14:55 »
Balmoral DS Panatela sam probao, nekako je nezrela, zelena, ko da joj je sunca falilo pa ispadne gorkasta, nije nikakva katastrofa ali ne bi više kupovao.

Druge me još čekaju, nekako dimim samo lule u zadnje vrijeme, cigare čuvam kad će mi se žuriti s rukama na tastaturi a puši mi se.
Na žalost lulu držati u ustima bez ruku joÅ¡ ne volim.   :61: