Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Rolando Negoita

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Rolando Negoita
« u: 12. Svibnja 2011, 08:11 »
Rolando Negoita, odličan američki majstor rumunjskog podrijetla, pipemaker koji je u lulaški svijet uveo jedan dosta inovativan pristup pri odabiru oblika lula uzimajući motive iz biljnog i životinjskog svijeta, ima novi web site.
Odlično napravljeno, informativno i prepuno prekrasnih lula!

Koliko vidim, po uzoru na ruske majstore, i Rolando je počeo razvijati razne moderne calabash sisteme na svojim lulama. Mrak, mrak!!

Eto i linka http://atelierrolando.com/

A i knjigu bi valjalo nabaviti :1:

Keep it simple!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
Odg: Rolando Negoita
« Odgovori #1 u: 12. Svibnja 2011, 09:05 »
zanimljivi radovi - ima prekrasnih komada
(nažalost ima i onih drugih)
ZIG  ZAG

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #2 u: 12. Svibnja 2011, 09:21 »
Ja sam totalno "odlijepio" na dasku i nožić za rezanje duhana... Fantastično!!
Što se lula pak tiče, isto sam podijeljenog mišljenja, jer je Negoita autor nekih od najljepših lula (koncepata) koje sam ja ikad vidio (katana), ova serija "Conducta" mi je naprosto odbojna...
« Zadnja izmjena: 12. Svibnja 2011, 09:27 od Kova »
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #3 u: 12. Svibnja 2011, 10:09 »
Conducta mi je krajnji uzas.  :38:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 12. Svibnja 2011, 10:13 »
odlične lule i idee, sviđalo se to nama ili ne ali moram priznat da ništa nije kič i sve se fino ukomponiralo u radove.
I meni je daska odlična idea samo ga malo prećera sa 300 i kusur eura za dasku i nožić sa komdom kože, ali ok inovacija i idea se plaća.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #5 u: 12. Svibnja 2011, 10:48 »
gledajuci iz korisnickog kuta prema ovim lulama, moram priznati da mi se ne svidja ideja da pusim lulu koja izgleda kao dio pipe u kupaonici, ne vrijedjajuci nikako njezinu savrsenu geometrijsku vrijednost i inovativnost.
slozit cu se sa kovom da mi je katana bila njegova najljepsa inspiracija, iako zaista ima prekrasnih lula, a daska za rezanje je stvarno za odlijepiti.  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 12. Svibnja 2011, 11:54 »
Da, daska i nožić su već dugo u ponudi ali na starom webu nije bilo cijene, a mislim da je čak i stajalo da je prodano.
Imao je prije i daleko ljepše nožiće, u stilu Geigera i Aliena.

Meni je uz katanu posebno lijepa njegova serija inspirirana kitovima. Možda mi je ta serija ček ljepša od katane.
Orasi su mi isto zakon, finiš je doveden do savršenstva, orahova ljuska iskopirana do zadnjeg detalja.

Moram priznati da se calabash/cijevi ni meni ne sviđaju oblikom, ali koliko čitam o tim modernim calabashima - dime se savršeno.
U planu mi je napraviti jednog, za svoj guÅ¡t, da vidim kako se ponaÅ¡a.  :61:
Keep it simple!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #7 u: 12. Svibnja 2011, 12:07 »
Moram priznati da se calabash/cijevi ni meni ne sviđaju oblikom, ali koliko čitam o tim modernim calabashima - dime se savršeno.
U planu mi je napraviti jednog, za svoj guÅ¡t, da vidim kako se ponaÅ¡a.  :61:

... "moderni" (tzv. kupaonska pipa) calabash će biti prva tvoja lula koja mi se neće sviđati ...
 :3:

ALI

barem ćemo imati informaciju iz prve ruke kako se dimi

ZIG  ZAG

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 12. Svibnja 2011, 12:10 »
Hahahhaah, a gle, možda će biti križanka izmeÄ‘u ručke od tuÅ¡a i Revyiaginove Bee lule  :1:

A postoje i moderni calabashi da ti pamet stane kako izgledaju http://www.alpascia.com/galleriesdetail.asp?detail=19368
« Zadnja izmjena: 12. Svibnja 2011, 12:12 od Dotter »
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #9 u: 12. Svibnja 2011, 12:28 »
Negoita je rodjen u Transilvaniji, ali tu sva slicnost s Drakulom zavrsava....salu na stranu...formirao se
na Akademiji Belle arte u Bukurestu, a od 1990. profesor je prestiznoj Parsons School of Design u New Yorku...
Kreirao je neke modne proizvode za Armanija i Calvina Kleina. Interes za lule pokazuje jos 1980., u New Yorku
kupuje jednu E.Buraka. Prvu lulu izradjuje  i prodaje 2002. Produkcija mu se krece izmedju 1oo-120 lula
godisnje, ali sigurno je ta brojka napuhana. radio je kao i dizajner za neke lulaske kuce. Meni se osobno svidja
ona koju je radio za Butz-Choquina. Sigurno je pod uticajem, barem inicijalno Eda Buraka, drugog njujorskog
ekstravagantnog majstora. Ne znam, ali cini mi se da je ta ekstravagancija urrokovana trzistem kakvo je
njujorsko. Meni se osobno svidja dosta toga sto je napravio, medjutim imam osjecaj da forma nekih radova
zanemaruje funkcionalnost...svejedno, radi se vrhunskom dizajneru i majstoru...

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #10 u: 12. Svibnja 2011, 12:45 »
Hahahhaah, a gle, možda će biti križanka izmeÄ‘u ručke od tuÅ¡a i Revyiaginove Bee lule  :1:

A postoje i moderni calabashi da ti pamet stane kako izgledaju http://www.alpascia.com/galleriesdetail.asp?detail=19368

ovo je da ti pamet stane...  :38:  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi