Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Balkan Sobranie 759 reborn

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Balkan Sobranie 759 reborn
« u: 23. Svibnja 2011, 21:41 »
Tri Američka blendera Carl McAlister (Altadis), Mike McNeil (McClelland) i Russ Ouellette (Hearth and Home) su se natjecali za duhan koji će najviše ličiti na legendarni Balkan Sobraine 759. Pobijedio je Russ Quellette, koji će za par nedjelja na tržište stavit taj duhan. Zvat će se Blackhouse. Ja nisam latakia fanatik ali mislim, da bi valjalo nabavit koju limenku ili dvije :1:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Balkan Sobranie 759 reborn
« Odgovori #1 u: 23. Svibnja 2011, 22:17 »
Čitao sam već o tome, zvuči vrlo zanimljivo i slažem se da bi trebalo nabaviti koju limenku. Imao sam priliku dimiti originalni BS, čak u zlatnim rezervama imam još jednu neotvorenu vrećicu, koju ću ostaviti u zalihama isključivo kao kolekcionarsku vrijednost. Duhan je stvarno dobar ALI iskreno pušio sam i finijih duhana koji su kudikamo manje poznati od BS-a. Na prvu loptu i sam sam bio (vjerojatno potaknut famom) oduševljen, no kasnije su mi se nešto slegli dojmovi.
Da netko nebi pomislio kako pljujem po Svetom Gralu lulaškog svijeta ponavaljam da sam mišljenja da je duhan odličan no ima i boljih (barem za moj ukus).
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #2 u: 23. Svibnja 2011, 22:57 »
Zvuci zanimljivo. Valjalo bi imati koju limenkicu tog duhana.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #3 u: 23. Svibnja 2011, 23:57 »
Sigurno bi valjalo probati taj duhan. Puno njih je pokusalo  smijesati nesto slicno BS-u. Slazem se da je BS bio
izvrstan duhan, ali ima duhana koji su mu se priblizili, ako ne i premasili ga. Svejedno, volio bih ga jos koji put zapusiti.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #4 u: 24. Svibnja 2011, 00:58 »
... prije konačnog suda treba isprobat mješavinu ...
ZIG  ZAG

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 24. Svibnja 2011, 07:40 »
Da, čitao sam o tom natjecanju koje se održalo u sklopu ovogodišnjeg Chicago Showa.
Definitivno bi valjalo probati i onda usporediti, a slažem se sa Krunom u potpunosti. Probao BS, odličan je ali sam dimio i daleko boljih sličnih mješavina.
Vjerovatno mu je sva ta fama dala dodatna krila i cijenu, a upravo je nevjerovatno da i nakon toliko vremena da "Svetog Grala" nema na tržištu - skoro svakotjedno osvanu u prodaji na ebayu. Prošli sam tjedan baš pratio jednu kutiju sa 5 vrečica BS-a, otišla je za nešto malo više od 200$.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #6 u: 24. Svibnja 2011, 07:58 »
Slažem se sa ekipom. Probao sam i ostao PAF na prvu! Kasnije sam isto tako uvidio da po mom ukusu ima daleko boljih mjeÅ¡avina! Ali isto tako napominjem, to je samo moj ukus!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius