Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Upravo otvaram

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Upravo otvaram
« u: 23. Studenoga 2011, 09:07 »
Ponukan nekim događanjima zadnjih nekoliko mjeseci, a i potrebom za ovakvom temom jer ponekad otvaranje tek predstoji pušenju te nužno ne mora biti pušen upravo otvoreni duhan otvaram ovu temu.

Naravno neki od nas ovdje na forumu imaju više iskustva sa da tako nazovem serijskim otvaranjem (čitaj ; nekoliko limenki od jednom), ali nadam se da ću jednog dana i ja sa Vam podijeliti takvo iskustvo :1:

U ovom slučaju otvoren duhan znači da se malo prodiše i ide na punjenje kroz nekoliko minuta, jedan od mojih dražih mješavina pa se nadam da ću i napisat u skorije vrijeme nešto o njemu.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Upravo otvaram
« Odgovori #1 u: 23. Studenoga 2011, 09:15 »
 :68: :68: :68: ajme majko, na temelju čega je ova tema otvorena, ali je zapravo stvarno dobra ideja. Jer ja recimo nekad stvarno otvorim neki duhan s namjerom da prodiÅ¡e koji dan, a tek ga onda dimim. A nekad jednostavno otvorim cijelu poÅ¡iljku tuÄ‘ih duhana pa nek diÅ¡u :68:

Ovo će možda nekome biti i korisno, kad sazna da netko drugi neki duhan ostavlja otvorenim u limenci neko vrijeme prije "konzumacije".

Evo, ja recimo McClellandove duhane, kad ih otvorim ostavim u otvorenoj limenci najmanje 12h, da se izvjetri "ketchup". Onda su mi taman!
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #2 u: 23. Studenoga 2011, 09:19 »
Eto vidiš, ima nas ovdje nekoliko koji otvaraju duhane da prodišu, i to je moram priznt prilično korisno, a i razlika je u pušenju :61:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #3 u: 23. Studenoga 2011, 18:22 »
i u tome CIJE duvane otvara  :68: :68: :68:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 17. Prosinca 2011, 14:32 »
Nakon 18g zatočeništva u limenci i punoljetnosti ove delicije upravo sam otvorio No22, dojmove javim kasnije :61:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #5 u: 06. Siječnja 2012, 13:52 »
Full virgina flake od Samuel Gawith-a, uskoro nešto više u recenziji, nisam ga dugo pušio cca 6 mjeseci, a možda i duže :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 06. Siječnja 2012, 18:23 »
Za Božić sam od kume pod bor dobio dva paketića MacBaren Original Choicea. Nisam ga puÅ¡io ima dobre tri godine, pa se sve neÅ¡to premiÅ¡ljam da li otvoriti jedan paketić ili ne. Nekako me danas hvata želja za nečim slatkim.  :61:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 06. Siječnja 2012, 18:26 »
OTVARAJ :89:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #8 u: 06. Siječnja 2012, 20:35 »
Otvaraj  :36: :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #9 u: 06. Siječnja 2012, 21:13 »
Otvorio.  :64:

Baš me zanima kako će mi pasati, nakon što sam u zadnjih tri godine gotovo isključivo dimio engleze.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #10 u: 06. Siječnja 2012, 21:54 »
Nesto saltko?! Pa Original choice je ipak too much. :o))) A opet, postoji neka emotivna veza - nek se javi kome ovo nije bio jedan od prvih duhana. :o)))) Otvaraj ti to... I javi jel se sto promjenilo. :o)) Vidis, sad sam se sjetio da negdje imam Navy flake, jedan od rijetko dobrih (po mom misljenju) McBarenovih duhana.
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #11 u: 06. Siječnja 2012, 22:31 »
Otvorio.  :64:

Baš me zanima kako će mi pasati, nakon što sam u zadnjih tri godine gotovo isključivo dimio engleze.

he, he, ne zvuci obecavajuce. bas me zanima kako ces reagirati. javi!!!  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #12 u: 07. Siječnja 2012, 10:00 »
he, he, ne zvuci obecavajuce....

Da, evo dojmovi su auhhh koliko joÅ¡ imam do kraja lule.  :1:
Defitnitivno mi više ne pašu aromatici ovog tipa.
Prije par godina, kao što Fubar kaže, bio mi je ovo jedan od duhana kojeg sam najradije dimio, a sad mi je bila živa tlaka popušiti lulu do kraja.

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #13 u: 07. Siječnja 2012, 13:05 »
Pa da, odraslo se (u pusackom smislu). Nego, svaka cast! Meni kad ne pase nema puno razmisljanja - duhan van iz pipe istog trena. ;o)
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #14 u: 07. Siječnja 2012, 18:24 »
I meni je nekada bio u obaveznoj rotaciji, a sada...
Popusio sam jednu kesicu jesenas i moram priznati da su se probudila neka stara secanja, ali mi nikako nije legao. Ipak kad se covek jednom navuce na engleze, tesko da se vrati svojim prvim "ljubavima".