Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Samuel Gawith, Full Virginia Flake

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Samuel Gawith, Full Virginia Flake
« u: 07. Siječnja 2012, 19:05 »

Samuel Gawith Full Virginia Flake is for lovers of pure pressed Virginias. Created in the heart of Lakeland, the hot-pressed blended Virginias take on a delicious and distinctive dark colour that creates a pipe smokers dream, a feeling of calm, serenity and anticipation of the next pipeful. A "must have" for all Virginia lovers. Medium strength.

Inače ovaj duhan na tobaccoreviews.com ima preporuku; Highly Recommended
Odmah na početku napominjem da se radii o jednoj meni vrlo dragoj  mjeÅ¡avini koju dosta često puÅ¡im pa ću probati biti objektivan koliko mogu.
Onaj tko nije ljubitelj ovakvih mješavina ako ništa drugo mora priznati da su flakovi vrlo primamljivog mirisa i odličnog izgleda mekanih na dodir, te je preporuka da ih se prije prvog pušenja, a nakon otvaranja limenke malo ostavi da se prozrače i prodišu jer to ovakvoj deliciji potrebno, isto kao i dobrom vinu, treba uloviti zraka.
Ja obično dobro izmrvim flakove te ih ostavim 10-15 min da se prozrače i tek onda napunim lulu. Duhan ne treba puno utiskivati kao kod nekih mješavina jer je prilično kompaktan i vlažan te se dobro prima u luli i ako ga potisnete pre jako mogli bi dobiti onaj krivi osječaj prilikom pušenja, a to je da se dim teško uvlači.
Duhan se pali malkice teže ali ljubitelji ovakvih mješavina su i navikli na takvav pristup, ali gori postojano i kasnije nema problema sa čestim pripaljivanjima.
Kod ovog duhana me oduševljava njegova smirenost kod pušenja, nema neugodnih iznenađenja, samo lagano dizanje okusa arome koja jednostavno sazrijeva u ovoj mješavini tijekom cijelog pušenja.
Okusi lješnjaka i raznih drugih orašastih okusa jednostavno se prožimaju kroz cijelo pušenje. Ljutine na jeziku skoro da i nema, jačina duhana je izvanredno izbalansirana te ga preporučam neiskusnim pušačima ili početnicima koji nisu imali iskustava sa virginiama i zasigurno će im se svidjeti. Onome kome se ova mješavina ne svidi onda mu i nije suđeno da se igra sa ovakvim tipovima duhana… ali mu treba dati šansu nakon nekoliko godina u koliko Vam nije sjeo.
Uz ovo punjenje pijuckam vrhunski cabernet sauvignon od obitelji "Blažeković" i moram priznati da uz ovaj duhan odlično paše ovo vino (hvala Senka).
Duhan do samog kraja puÅ¡enja ne posustaje u ponudi slatkih okusa, zapravo imam osječaj da se podigao na joÅ¡ jednu extra stepenicu pružanja jedinstvenog doživljaja puÅ¡enja FVF-a, i to mu zapravo daje onu pravu notu punokrvne virginie radi koje treba uvijek kod kuće, ili u podrumu imati bar jednu "ovu" limenku viÅ¡ka.  
Jedina zamjerka ovom proizvodu je što se na kutiji ne vidi datum proizvodnje pa ne možete znati kada je točno proizveden!!!

Moja ocjena:5/5

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Samuel Gawith, Full Virginia Flake
« Odgovori #1 u: 07. Siječnja 2012, 19:24 »
Još jedna odlična recenzija!
Ovaj duhan definitivno zaslužuje hall of fame među virginijskim. Jedini mu je minus, da je dosta osjetljiv na punjenje. Ali ako pogodiš razvije tako kompleksan ukus ko ni jedan drug duhan!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 07. Siječnja 2012, 20:11 »
Bravo! Tvoje recenzije me svaki puta sve više oduševljavaju. Hvala!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #3 u: 07. Siječnja 2012, 20:33 »
Bravo,e' jesi ga nacinio,svaka ti cast! :61:
"keep it simple until it gets complicated"

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #4 u: 07. Siječnja 2012, 22:39 »
Odlicna recenzija!  :61:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #5 u: 08. Siječnja 2012, 02:35 »
Super! Svakako valja probati! Iako pusim pod diktaturom latakije, svako toliko virginijska pobuna
nije na odmet! :1:

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #6 u: 08. Siječnja 2012, 13:09 »
U svom kratkom lulaškom stažu nisam još imao prilike probati ovaj duhan,ali Rođina recenzija me
ponukala da je isti na listi prioriteta što se tiče nove nabavke.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 08. Siječnja 2012, 13:15 »
Hvala ekipa na lijepim riječima, drago mi je da Vam se sviđa, naravno ima tu i onih koji dime ovu mješavinu pa neka napišu koju riječ, možda ima kakvih drugačijih iskustava, pa da podijelimo iskustva i mišljenja :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 09. Siječnja 2012, 08:59 »
Odlično napisano Rodjo, svaka čast!  :61:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #9 u: 09. Siječnja 2012, 13:35 »
Opet odlična recenzija! Iako sam zakleti latakijaš, volio bih probati ovaj duhan!
No, ako može jedna "konstruktivan" prijedlog-možda ne bi bilo loÅ¡e da ocjenjujemo duhane ocjenama do 10, kako bismo doprinjeli objektivnosti ocjenjivanja?  
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #10 u: 09. Siječnja 2012, 13:40 »
Znaš da sam se dugo dvoumio oko ocjenjivanja, ispočetka sam bio siguran da je bolje ići sa ocjenama do 10, a onda sam se predomislio. Budemo vidjeli kak će to ići , lako se promjene ocjene :1:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #11 u: 09. Siječnja 2012, 18:40 »
pridruzujem se fanovima FVF-a. odlicna recenzija rodjo i odlican dodatak grega  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #12 u: 11. Siječnja 2012, 11:17 »
Samo da dodam kratki komentar na FVF - treba ga ostaviti mrvicu da se prosusi prije samog pusenja (sto ja, naravno, nisam napravio) pa ga je trebalo par puta ponovo pripaliti. Ali duhan je stvarno odlican. Skoro dva sata cistog gusta...
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #13 u: 11. Siječnja 2012, 12:12 »
Opet odlična recenzija! Iako sam zakleti latakijaš, volio bih probati ovaj duhan!
No, ako može jedna "konstruktivan" prijedlog-možda ne bi bilo loÅ¡e da ocjenjujemo duhane ocjenama do 10, kako bismo doprinjeli objektivnosti ocjenjivanja?  

Mislim da je ovo odlična ideja, čak je na forumu jednom bila interaktivna anketa (ne sjećam se za šta) koju možeš kliknuti pa se na sličan način može i ocijenjivanje već recenziranih duhana napraviti pa time i statistika.
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #14 u: 11. Siječnja 2012, 13:30 »
Da, bilo bi odlično da na jednom mjestu imamo rang listu duhana koje smo recenzirali  :134:
Keep it simple!