Samuel Gawith Full Virginia Flake is for lovers of pure pressed Virginias. Created in the heart of Lakeland, the hot-pressed blended Virginias take on a delicious and distinctive dark colour that creates a pipe smokers dream, a feeling of calm, serenity and anticipation of the next pipeful. A "must have" for all Virginia lovers. Medium strength.InaÄe ovaj duhan na tobaccoreviews.com ima preporuku; Highly Recommended
Odmah na poÄetku napominjem da se radii o jednoj meni vrlo dragoj mjeÅ¡avini koju dosta Äesto puÅ¡im pa ću probati biti objektivan koliko mogu.
Onaj tko nije ljubitelj ovakvih mjeÅ¡avina ako niÅ¡ta drugo mora priznati da su flakovi vrlo primamljivog mirisa i odliÄnog izgleda mekanih na dodir, te je preporuka da ih se prije prvog puÅ¡enja, a nakon otvaranja limenke malo ostavi da se prozraÄe i prodiÅ¡u jer to ovakvoj deliciji potrebno, isto kao i dobrom vinu, treba uloviti zraka.
Ja obiÄno dobro izmrvim flakove te ih ostavim 10-15 min da se prozraÄe i tek onda napunim lulu. Duhan ne treba puno utiskivati kao kod nekih mjeÅ¡avina jer je priliÄno kompaktan i vlažan te se dobro prima u luli i ako ga potisnete pre jako mogli bi dobiti onaj krivi osjeÄaj prilikom puÅ¡enja, a to je da se dim teÅ¡ko uvlaÄi.
Duhan se pali malkice teže ali ljubitelji ovakvih mjeÅ¡avina su i navikli na takvav pristup, ali gori postojano i kasnije nema problema sa Äestim pripaljivanjima.
Kod ovog duhana me oduševljava njegova smirenost kod pušenja, nema neugodnih iznenađenja, samo lagano dizanje okusa arome koja jednostavno sazrijeva u ovoj mješavini tijekom cijelog pušenja.
Okusi ljeÅ¡njaka i raznih drugih oraÅ¡astih okusa jednostavno se prožimaju kroz cijelo puÅ¡enje. Ljutine na jeziku skoro da i nema, jaÄina duhana je izvanredno izbalansirana te ga preporuÄam neiskusnim puÅ¡aÄima ili poÄetnicima koji nisu imali iskustava sa virginiama i zasigurno će im se svidjeti. Onome kome se ova mjeÅ¡avina ne svidi onda mu i nije suÄ‘eno da se igra sa ovakvim tipovima duhana… ali mu treba dati Å¡ansu nakon nekoliko godina u koliko Vam nije sjeo.
Uz ovo punjenje pijuckam vrhunski cabernet sauvignon od obitelji "Blažeković" i moram priznati da uz ovaj duhan odliÄno paÅ¡e ovo vino (hvala Senka).
Duhan do samog kraja puÅ¡enja ne posustaje u ponudi slatkih okusa, zapravo imam osjeÄaj da se podigao na joÅ¡ jednu extra stepenicu pružanja jedinstvenog doživljaja puÅ¡enja FVF-a, i to mu zapravo daje onu pravu notu punokrvne virginie radi koje treba uvijek kod kuće, ili u podrumu imati bar jednu "ovu" limenku viÅ¡ka.
Jedina zamjerka ovom proizvodu je Å¡to se na kutiji ne vidi datum proizvodnje pa ne možete znati kada je toÄno proizveden!!!
Moja ocjena:5/5