Evo sam uspio iz jednog backupa izvuÄi ovu odliÄnu recenziju koja je nažalost netragom nestala kod zadnje havarije servera, a koju je napisao Majstor Sesa!

Na ljetovanje sam ponio dva duhana: Butz-Choquinov “Semois†i Timmov “London Blend 1000″. Iskreno, prvi nisam ni jednom zapalio. “London Blend 1000″ me je osvojio te sam ga rado pusio i po vrucinama kada engleske mjesavine nisu preporucljive. Za ovdasnje ljubitelje BS-a vise nema dvojbe koji ga je duhan zamijenio. Pretpostavljam da blender nije ciljao na to da se sjedne na upraznjeno mjesto, koliko da stvori vrhunski duhan. Za to je koristio sirijsku latakiju (tko zna koliko ce kostati nakon ovog sto se desava upravo tamo) u izobilju, listove africke virginije i orijentalce. Ono sto je donekle razlikuje od tipicnih engleskih mjesavina je nedostatak cavendisha, sto po meni i nije neki promasaj. Po otvaranju okrugle limenke od 100 gr prvo se osjeti raskosna latakija, da bi ju ubrzo sustigli orijentalci (cini mi se da ima i yenidjea, po tek zamjetnom mirisu susenih rajcica).Aroma je puna i obecaje potpuno zadovoljstvo. Boja ribbon rezanog duhana nije tipicna crna, tamno smedja i zuta, vec su prisutne i druge nijanse koje daju orijentalni duhani. Pusi se fantasticno ili kako je to netko spomenuo pusenje ovog duhana je “trouble-freeâ€. Od pocetka do kraja. Okus je osvjezavajuci, nije toliko zahtijevan kao u slucaju tezih latakijskih mjesavina. Osvaja s lakocom ne mijenjajuci pri tome karakteristike za vrijeme pusenja. Njegova moc je upravo u savrsenom balansu svih elemenata. Latakija, iako dominantna postotkom, ostavlja mjesta ostalim duhanima da se pokazu. Mekan je, na granici laganog i srednje jakog, pa moze posluziti kao cijelodnevni duhan. Mozda pretjerujem, jer dajem prednost “latakijcima†pred ostalim duhanima, ali meni osobno duhan je za cistu desetku. Ono sto mi je vazno, je cinjenica da se ovdje lako nabavlja i da je po cijeni pristupacan (24€ za limenku od 100 gr.). Pusio sam ga i u razlicitim lulama, odnosno od razlicitih materijala i u svima se pokazao odlican, nesto malo meksi u maslini, najbolji u morti. Zahtijeva nesto vece lula iz jednostavnog razloga sto se u njemu uziva, pa ga staviti u neku malu “pipicu†i povuci dva puta…nes ti uzitka.
Recenzija by Branko Sesa