Kako je na tržiÅ¡tu stvarno svega i svaÄega, mislim da bi bila korisna posebna tema oko pribora za Äišćenje. Iskreno, malo sam se opekao na loÅ¡im ÄistaÄima, pa da to netko ne ponovi.
Ali prvo s dobrim stvarima.
Pipemaster's Clean and Cure

Primjena vrlo jednostavna - nakon svakog puÅ¡enja proÄistiti usnik i vrat lule (odnosno onaj kanal do žarnice - postoji li hrvatski naziv za to?). Klasika, malo namoÄiti ÄistaÄ i provući i pustiti 24 sata da se posuÅ¡i. Lula je stvarno osvježena, bolje okusa...
Ocjena 5/5
Deniclean

SliÄna stvar kao i Clean and Cure, no meni ovaj gornji bolje osvježi lulu, tako da ga preferiram, iako niti ovo nije loÅ¡e.
Ocjena 4/5
Denicare - pasta za Äišćenje usnika

OdliÄno oÄiÅ¡ti skramu s usnika umjesto tretmana finim Å¡mirglom pod vodom. Za pravu stvar trebalo bi dulje polirati (Å¡to se meni ne da), ali skroz OK stvar. Jedino Å¡to se usnik brzo ponovno zaprlja... no stvar funkcionira.
Ocjena 4/5
ÄŒetkica

Ovo sam iz nekog razloga kupio, mada ne znam zaÅ¡to. Mislim, pa lula nije dimnjak... Koristim to možda par puta godiÅ¡nje kad radim generalku i to je to. OdliÄna izvedba, Ävrsta, dovoljno oÅ¡tra Äetka. Zgodno za imati (a i u kući se naÄ‘e primjena).
Ocjena 4/5
ÄŒistaÄi
Ovo vjerojatno zaslužuje posebnu temu, neću navoditi sve koje sam koristio, samo jedan koji mi je super i dva koja treba izbjegavati pod svaku cijenu.
B.J. Long - Tapered pipe cleaners

Po meni najbolji ÄistaÄi po odliÄnoj cijeni (2,5 USD za 100 kom). KoniÄni, pamuk se ne raspada, unutarnja žica dovoljno kruta da se ne piga kad se Äisti bentica. Moj favorit.
Ocjena 5/5
B.J. Long Brush (Bristle) i Extra apsorbent (Fluffy)

Ovo sam uzeo jer nije bilo ovih gornjih i to je totalno razoÄarenje. Prvo Å¡to su kratki, drugo Å¡to su tanki (pa se moraju koristiti po dva da bi imalo smisla) i zadnje i najvažnije, žica je tako mekana da se ÄistaÄ vrlo brzo savije. To me iznimno iritiralo... Uglavnom
Ovo ne kupujte.
Ocjena
-100/5 ili totalna pušiona