Westminster: The very essence of the traditional English mixture; rich, elegant, refined, and exquisitely balanced. New World red Virginias are enhanced with a gentle caress of bright leaf, then lavishly seasoned with rich oriental tobaccos and generous measures of noble Cyprus mountain Latakia. Westminster is a satisfying blend, presenting layers of flavor to delight the senses and develop in the bowl. A perfect everyday English mixture. Full-bodied. Za mene jedan od najdražih i najboljih latakia koje sam puÅ¡io, prilikom samog otvaranja razvijaju se prekrasne arome latakie i odmah shvatite da je rijeÄ o odliÄnoj mjeÅ¡avini. Duhan je oÄekivano mastan i taman, sitno rezan kako i dolikuje ovakvoj mjeÅ¡avini.
Ne znam zaÅ¡to ali ovaj me duhan kada sam ga prvi puta probao prije dosta godina odma sruÅ¡io s nogu, vjerojatno ima neÅ¡to u ovoj mjeÅ¡avini Å¡to je Äini odliÄnom.
No da sad ne polemiziramo puno, svi mirisi ostaju u duhanu evo već nekoliko godina Äuvanja u staklenci jer sam prilikom zadnje kupnje nabavio 8oz Å¡to je cca 250g i cijelo vrijeme ga Å¡param i Äuvam samo za neke meni specijalne trenutke.
Imam osjećaj da je duhan svaki put sve bolji i bolji bez obzira Å¡to Äuvanje duhana radi poboljÅ¡anja arome vrijedi za virginijske mjeÅ¡avine ali oÄigledno Äuvanje ima utjecaja i na neke latakijske mjeÅ¡avine.
Duhan odliÄno gori, doduÅ¡e voli se tu i tamo ugasiti ali ako ste koncentrirani na uživanje u ovoj mjeÅ¡avini možete ga održavati bez gaÅ¡enja.
Ono Å¡to je meni fascinantno kod puÅ¡enja Westminstera je Å¡to nevjerojatno razvija svoje slatkaste arome, prekrasan miris latakie, virginia ga odliÄno balansira da ne pretjera sa latakijskom aromom i daje mu Äisto malu dozu jakosti ali skoro neprimjetno i to me oduÅ¡evljava Å¡to je nevjerojatno izbalansiran odnos mjeÅ¡avina u ovom duhanu.
Jako me podsjeÄa na "gljive" koje definitivno isto tako zaslužuju "hall of fame", ali i ovaj duhan isto tako to definitivno zaslužuje.
Dosta brzo napreduje tj, gori i preporuÄam velike lule za puÅ¡enje ove delicije jer definitivno pri kraju lule zažalite Å¡to ga viÅ¡e nema.
Ono Å¡to zamjeram nekim mjeÅ¡avinama je nedostatak ponekog iznenaÄ‘enja ili razvijanja okusa i jaÄine, no ovaj duhan zasigurno ima Å¡to za ponuditi i to od samog starta pa skroz do kraja puÅ¡enja i to definitivno možete osjetiti bili iskusan puÅ¡aÄ ili poÄetnik.
Pepeo je bijel i sitan i do samog kraja gori odliÄno bez kondenzata te se tek pred kraj lule se osjeti da nije baÅ¡ tako prelagan kako se Äini na poÄetku.
Ali ne treba te se brinuti jer duhan je srednje jak Å¡to se osjeti tek pred kraj puÅ¡enja i to mu je joÅ¡ jedan od aduta jer na poÄetku imate osjećaj da je ovo vrlo blaga mjeÅ¡avina, ali zapravo po meni spada u srednje jake.
O ovom duhanu bi se moglo još puno pisati ali ukratko idealan je za uživanje bez obzira pušite li ga po ljetnjoj žegi ili po ovom zimskom vremenu punom snijega.
Ocjena 5/5