Flue-curing captures the natural sweetness of fine Virginia tobaccos. this is a partially rubbed-out flake pipe tobacco that is delicate in aroma, clean-smoking, and naturally sweet and zesty. We are pleased to make available once again this original Brindle Flake Pipe Tobacco recipe. Kad se osvrnem i pogledam u vitrinu gdje mi stoje duhani bar dva do tri McClelland-ova duhana bdiju otvorena i Äekaju da ih zapalim. Izgleda da sam se malo navukao na ovaj brand ali oÄigledno ostoji razlog.
Brindle sam zapravo nabavio onako za probu, zvuÄi zanimljivo na recenzijama, a posjeduje 100% virginiu u sastavu pa je vjerojatno i to jedan od razloga nabavke.
I, oÄigledno se nisam prevario u odabiru i intuiciji da se proba ova mjeÅ¡avina, duhan je …
Kod otvaranja limenke pojavljuje se standardna postavka keÄapastog mirisa, boja flakova koja odgovara Mc Clellandovim serijama virginija s time da sam ovaj duhan naÅ¡ao u grupi duhana koja se zove Club Blands, tako da ako se odluÄite za nabavku bit će Vam ga lakÅ¡e naÄi i naruÄiti ga.
Kod paljenja odmah se osjeti konkretan okus i ÄvrstoÄa mjeÅ¡avine, punoÄa oraÅ¡astih okusa, prekrasan miris virginie i svega ostalog Å¡to se malo teže može rijećima opisat ali virginia loveri znat će o Äemu govorim.
Moram napomenuti da se lule malo jaÄe griju kod puÅ¡enja ove mjeÅ¡avine ali niÅ¡ta pretjerano, po meni možda nije baÅ¡ pogodan za upuÅ¡ivanje novih lula ali niÅ¡ta zato, kod upuÅ¡enih to i onako ne smeta.
Duhan gori postojano, ne gasi se, bez obzira Å¡to je priliÄno mastan i vlažan nakon otvaranja i do kraja ne posustaje u ljepoti okusa i mirisa. Kod ovog sa mirisima smatram na mirise koje osjećaju puÅ¡aÄi, a ne promatraÄ, jer virginie baÅ¡ i nisu na glasu ko duhani koji privlaÄe publiku svojim mirisima.
Do samog kraja lule okusi ne variraju, konstantno Vam pružaju užitak, okus u ustima je sve jaÄi i stvarno jedan od rijetkih duhana koje sam puÅ¡io, a da jednostavno kod svakog povlaÄenja dima ima pun, medeni okus koji se ljepi za nepce.
Duhan je svakako preporuka za nabavku i pušenje bez obzira na to volite li aromatike ili latakijske mješavine i zasigurno će Vam se svidjeti.
JaÄina je po mom okusu, ne spada u jake, a niti u slabe mjeÅ¡avine, onako negdje malo iznad medium klasifikacije.
Ne znam zaÅ¡to ali nije mi Äista petica bez obzira Å¡to je duhan stvarno odliÄan, za sada neka bude 4,5.
Ocjena: 4,5