Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Robert McConnell: ORIENTAL

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Robert McConnell: ORIENTAL
« Odgovori #15 u: 15. Ožujka 2009, 13:49 »
He he! PoÅ¡alje me Tihana da malo proÅ¡etam s MaÅ¡om dok ona pravi ručak. I tako Å¡etam ja po mojoj varoÅ¡i i stanem na jednom kiosku da kupim neke sitnice. Kad ono na polici McConnell ORIENTAL (90kn), SCOTTISH BLEND (90 kn) i GLEN PIPER (130 kn). Ne mogu vam ni reći u kojoj nevjerici sam ostao. Mislio sam da sanjam. A da stvar bude bolje, to je najobičniji novinski kiosk. Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi moglo ovako Å¡ta biti u prodaji na takvom mjestu. Za sada sam kupio samo Oriental. A ovih dana i sve ostalo.  :1: :1: :1: :1: :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #16 u: 15. Ožujka 2009, 13:55 »
Eto vidis da situacija ide na bolje. Samo stvaraj potraznju i ponuda ce uslijediti. Na svakom kiosku na koji dodjes svaki puta pitaj da li imaju duhan za lule, ako budes uporan nabavit ce ga.
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #17 u: 15. Ožujka 2009, 14:28 »
Evo upravo dimim prvu lulu. Za sada mogu reći da mi se sviđa. No detaljnije ću napisati nakon nekoliko lula.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #18 u: 15. Ožujka 2009, 15:48 »
Dojmovi nakon prve lule su sasvim pristojni. Za sada je moja ocjena 7/10. Fina aroma, koja mi je bolja u drugoj polovici lule. Aroma je legana, no ovo nije "light" duhan. Moram priznati da već dugo nisam osjetio nikotinski kick. A ovaj duhan me dobrano opalio.
« Zadnja izmjena: 15. Ožujka 2009, 15:59 od kkurilj »

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #19 u: 15. Ožujka 2009, 19:39 »
Kruno, bas mi je drago da te je na obicnom kiosku sacekalo tako lepo iznenadjenje. Nadam se da ces uskoro napisati i neku recenziju.  :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #20 u: 16. Ožujka 2009, 00:39 »
@ lulce

Recenzija koju je Hole napisao o ovom duhanu je odlična, stvarno nemam šta za dodati. Osim da me ovaj duhan dobrano opalio jačinom nikotina. Maloprije sam završio drugu lulu Orientala danas. Odličan duhan s vrlo pristojnom dozom nikotina. Ne bih ga preporučio početnicima.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #21 u: 16. Ožujka 2009, 00:58 »
Ma da bih riječ rekao! Duhan je odličan! Moram se malo naviknuti na žešću koncentraciju nikotina. No evo i nakon druge lule joÅ¡ sam pri svijesti.  :154:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #22 u: 16. Ožujka 2009, 01:03 »
 :62:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #23 u: 16. Ožujka 2009, 20:22 »
Kruno, malo sam pogresio u formulaciji, postojeca recenzija je zbilja odlicna.Mislio sam samo da izneses neke svoje utiske - a i to si uradio. Nikotin - mmmmm - mozda je to duvan za mene posto me Sensei uvek zeza da sam ja definitivno musterija za ropove jer jos nisam naisao na duvan sa dovoljno nikotina. Kod Navy flake-a sam malo osetio nikotin ali nista specijalno. Kod Larijevog blenda i Abingdona ja nikotin jedva da i osecam. Uzivam u preplitanju ukusa i aroma koje se razvijaju dok pusim te duvane ali nikotinski potencijal - nista. Mozda je ovo paradoksalno, ali ja sam najvise osetio nikotin kod vec pomenutog navy flake-a, ali se ne usudjujem da se previse oslanjam na  utiske koje je taj duvan ostavio na mene jer se radilo o samo jednoj luli.  :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #24 u: 16. Ožujka 2009, 23:41 »
Obećajem da ću napisati nešto suvislo. No danas sam u gadnoj neopisivosti.

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #25 u: 17. Ožujka 2009, 20:54 »
Onda je Oriental Lulče -  "your couple of tea"!  :61:
Primljeno k znanju.  :77:  Sada samo jos da ne zaboravim da bi na ovaj duvan trebalo obratiti paznju kada me orijentali zaintrigiraju, ili kada jednostavno dodju na red.  :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #26 u: 04. Svibnja 2009, 12:11 »
Ja sam kupio piksu Osientala, odličan duhan. No za mene prejak. Uništi me nikotinski kick. Tako da ga dimim samo nakon dobre i teške klope. Onda ga lakše podnosim.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #27 u: 04. Svibnja 2009, 13:03 »
Ja sam kupio piksu Osientala, odličan duhan. No za mene prejak. Uništi me nikotinski kick. Tako da ga dimim samo nakon dobre i teške klope. Onda ga lakše podnosim.

Ja sam skurio skoro 100g i nekad mi je malo slabo od njega, iako mi je jako fin, no Scottish mi puno bolje paše i puno mi je bolji :1:

Glen Piper mi je ni vrit ni mimo, ništa spektakularno....
TAKE ONE FOR THE TEAM!