Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Dotterpipes

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
Odg: Dotterpipes
« Odgovori #15 u: 05. Lipnja 2012, 11:17 »
Pa kad te svi tako hvale, ja ti imam malu primjedbu - Arhiva. Predugacko, kume. Ajde probaj to nekako sortirati. Nemam pojma, po oblicima, godinama, materijalu... bilo kako. Ovako se predvise scrola, hrtpa thumbnailova ...

A ostalo, pa sto da ti kazem sto ti ostali nisu. :o) Da Bog da se obogatio... ;o))

Cijenim primjedbu, ALI :) ovo su thumbnailovi da budu na jednom mjestu sve objavljene lule koje su na sajtu. A podjela po materijalima je s lijeve strane, i samo klikaš :)
Jednom kad bude fakat too much ovih thumbnailova na ARHIVI, onda ću ostaviti od svake lule samo po jedan thumbn. Razmišljam jedino napraviti da se prikazuje po recimo 5 lula po stranici, pa onda se klika na broj sljedeće stranice (iako nisam ljubitelj klikanja, a i po nekim istraživanjima ako do neke informacije moraš doći sa više od 3 klika - posjetitelj gubi strpljenje i odlazi dalje).
Danas 90% korisnika ima broadband internet konekcije i mislim da se nikome ne bi trebalo predugo učitavati. Eventualno prvi puta koju sekundu dulje, kasnije kad su grafike u cacheu onda ide brzo.

Hvala ti na primjedbi i na lijepim željama : :89:

Ma znam da je puno toga, i to si potpuno u pravu da se ljudima ne da kliketati. Ali isto tako ti pukne koncentracija kad dobijes 50 slika odjednom. Nije stvar tehnike (bandwidtha) nego cisto percepcije. Znam da je to problem, da imam rjesenje sapnuo bih ti, ali nemam pojma kako to rjesiti. Da li je bolje staviti manje slika, a samo najbolje radove ili ostaviti ovako... ma nemam pojma. Stranice bi mogle biti jos gore od ovoge (niti ja ne volim kliktati po stranicama). Staviti mozda po godinama ili kvaliteti izrade (jedna tocka, dvije ...)  Popricat cu s par kolega iz te branse cisto da vidim sto ce oni reci, pa ako bude sto pametno, javim ti.
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #16 u: 05. Lipnja 2012, 12:29 »
Da prenesem moja iskustva...site imam duze od deset godina i prije par godin sam ga promijenio. Prvi razlog
je bio sto je uvodni tekst bio predug....drugi sto je graficki dizajn bio malo zastarjeo, a treci jer se nagomilalo
lula, i bio je spor. Ono sto sam odlucio sa sadasnjim siteom je mijenjati lule i ne stavljati arhiv. Desilo mi se da su mi
jedan model narucivali nekoliko puta, a nije bas da uzivam ponavljati se...Smatram da je dovoljno imati
davadesetak lula, sto prodanih, sto ne i s vremena na vrijeme obnoviti galeriju. To je moje osobno misljenje.
Svatko je slobodan raditi kako mu je drago i kako misli da je najbolje. Sto se tice cijena, prije treba vidjeti
kakvi su zakoni u Hr da bi se izbjegle neugodnosti... :61:

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #17 u: 05. Lipnja 2012, 12:55 »
Ono sto sam odlucio sa sadasnjim siteom je mijenjati lule i ne stavljati arhiv. Desilo mi se da su mi
jedan model narucivali nekoliko puta, a nije bas da uzivam ponavljati se...Smatram da je dovoljno imati
davadesetak lula, sto prodanih, sto ne i s vremena na vrijeme obnoviti galeriju.

Domba, mozda je i ovo dobar koncept. Evo, bas sam pokazao kolegi, bez da sam ga ista pitao sugerirao... i njegova prva reakcija je bila - predugo, previse...

Zato je mozda bolje imati 20 lula, jer prosjecin posjetilac *nece* imati koncentracije pogledati vise od toga.
Ili probaj s konceptom tipa:
My favorites -> par najboljih
3 stars: -> 5 kom
2 stars: -> 5 kom
1 star: -> 5 kom
Skart: -> sve ostalo :o))))

Ili
My favorites -> par najboljih
2012: ->
2011: ->
...

Eto, ja zavrsio. :o))

Nego, ovo je tocan prijevod? Strawberry tree (ne znam, pitam ;o) )
Podsjeca me na jedan vic kad smo bili klinci: moj deda je bio tako mali da je koristio lojtre kad je brao jagode... :o)))
--Riturnof Dže-Daj--

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #18 u: 05. Lipnja 2012, 14:19 »
hjoooj, natipkao sam tako preopširan i predetaljan tekst zašto sam išao točno na ovakav (opširniji) pristup siteu, ali nikome se to neće dati čitati, a da se svesti u jednu rečenicu:

Zasad neka bude ovako, a jednog dana ako se stvar zahukta dovoljna je i skenirana vizitka nasred ekrana :1:

Da fuby, Strawberry tree ili Planika ili Jagodičnica ili još 25 naziva koje sam u zadnjih par mjeseci čuo za ovo drvo. :1:
Keep it simple!

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #19 u: 05. Lipnja 2012, 14:23 »
Tvoje lule, tvoj sajt... ;o))

Planika, pa sto odmah ne kazes. Nisam imao pojma da se to zove Strawberry tree. Eto, nes novog. :o)
--Riturnof Dže-Daj--

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 05. Lipnja 2012, 14:27 »
yap, planika. Korijenski dio ima slične godove ko vrijes. miris skoro isti, i doživljaj pušenja, jedino je lakša od vrijesa jedno 20%... i nema straight grain uzorka, više ko ebauchoni ima šare, pa se najčešće pjeskari.
Keep it simple!

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #21 u: 09. Lipnja 2012, 23:18 »
Svaka čast na siteu! Fantastičan je!! Tek sam ga danas vidio,nije me bilo!  :134:
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #22 u: 11. Lipnja 2012, 09:59 »
Svaka čast na siteu! Fantastičan je!! Tek sam ga danas vidio,nije me bilo!  :134:

thnx stari, drago mi je da ti se sviÄ‘a!  :61:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #23 u: 26. Srpnja 2012, 08:23 »
Naš majstor Dotter upravo je objavio dvije nove ljepotice na svom webu. Mene osobno linijama podsjećaju na neki sexy sportski automobil. Baš me zanima kakvi u vaši dojmovi.

www.dotterpipes.com
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #24 u: 26. Srpnja 2012, 08:40 »
Pa u živo je puno ljepša, zapravo vauuuu, svaka čast majstore :1:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #25 u: 26. Srpnja 2012, 09:22 »
Fluidno sa karakterom i kontrastom ,prelaz i usnik su 'highlight', zaista lepo osmiÅ¡ljeno kolega...odlično je krenulo!  :134:
« Zadnja izmjena: 26. Srpnja 2012, 09:25 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #26 u: 26. Srpnja 2012, 09:58 »
moram samo reci da fotografije jedva docaravaju njihovu posebnost i koliko se majstor u tom obliku nasao. bravo!
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #27 u: 26. Srpnja 2012, 10:03 »
Hvala ljudi! Mislim da ću malo sad švrljati po blowfish obliku, baš mi je izuzetno dobro legao sa svim svojim krivuljicama i oštrim rubovima :1:
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #28 u: 26. Srpnja 2012, 11:19 »
Jako lijepe forme...vrhunska izrada...bravo Doamagoj... :1:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #29 u: 26. Srpnja 2012, 13:20 »
Lule koje su na prodaju su u sekciji pipes a one prodane su u sekciji archive, kao i na većini sajtova.

Jedino ne znam gdje su one rezervirane.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.