Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

VAŽNA OBAVIJEST

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
VAŽNA OBAVIJEST
« u: 21. Kolovoza 2012, 11:30 »
Do daljnjeg onemogućena je registracija novih članova.
Razmišljam uvesti opciju registracije novih članova samo uz pozivnicu nekog od već postojećih članova. U biti na neki način uvesti "garanciju" da je osoba koja se želi registrirati ok. Dok to ne uvedem ukoliko znate nekoga tko želi postati naš član slobodno mi pišite i ja ću tu osobu registrirati.

Nekako sam sve više mišljenja da je zatvoreni tip foruma s određenom populacijom forumaša bolja opcija nego otvarati forum svima, jer povijest nas je naučila da u tom slučaju gotovo uvijek iskrsnu problemi.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: VAŽNA OBAVIJEST
« Odgovori #1 u: 21. Kolovoza 2012, 11:37 »
Kao što smo i pričali, slažem se, i razmotri malo moj prijedlog... :1:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 21. Kolovoza 2012, 13:04 »
Osobno ne dijelim misljenje da bi trebala neka vrst "pozivnice", tj. podrzavam otvoren forum. Ljudi koji mu
ne pripadaju po svom nacinu razmisljanja ili duhu, na koncu sami odlaze. Svi smo punoljetni, pa mislim da nema
smisla da bilo tko od nas za nekoga odgovara. Sigurno je da si ti Kruno najvise izlozen i odgovoran, ali kao
sto pokazuje posljednji slucaj imas podrsku clanova i imat ces je kad to bude neophodno. Nemojmo se zatvarati,
jer pusac lule, barem tako mislim, je otvorena i druzeljubiva osoba. A kad zaskripi zna pokazati i muda... :1:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 21. Kolovoza 2012, 13:09 »
Da ima nešto i tome. Neka jedno vrijeme bude ovako. A onda ćemo već vidjeti.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #4 u: 21. Kolovoza 2012, 14:25 »
Slažem se sa Sesom u svakoj riječi..

Zašto da se netko "crveni" zbog nečije gluposti

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #5 u: 21. Kolovoza 2012, 15:03 »
Mislim da je forum po svom sadržaju otvoren za sve ljude dobre volje i otvorenih svjetonazora. Uvijek će se pronaći netko tko će pokazati i onu loÅ¡u stranu ljudskog karaktera. Mislim da se zbog takvih pojedinaca ne trebamo bojati niti ograničavati u bilo kojem pogledu.  :61:
Sporost je vrlina.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #6 u: 21. Kolovoza 2012, 15:26 »
nemoj da uvodis tu opciju sa "propusnicama" iz prostog razloga sto ima ljudi koji slucajno nabasaju na forum a ne poznaju nikog ko bi ih "uveo". mozda je bolje da te prvo kontaktiraju kao admina, pa da onda ti "rucno" odobravas ili odbijas clanstvo. ovo sto se dogodilo sa cutlerom pokazuje da mozda i ne znamo sa kim imamo posla dok ne pokaze pravo lice. sto bi neko od nas bio kriv na pravdi boga?

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #7 u: 21. Kolovoza 2012, 15:44 »
Razumem Krunina razmiÅ¡ljanja...nas dvojica admina TT.foruma vodimo logistiku istog, gde se do sada kao najbolja opcija pokazalo "ručno"  odobravanje novih članova.Dajemo im priliku da se pokažu u kojem smeru sebe vide na forumu,pa ako im iskreno i pravo druženje ne ide od ruke, onda im se otvaraju i izlazna vrata...
"keep it simple until it gets complicated"

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #8 u: 21. Kolovoza 2012, 15:56 »
Da, uvesti ću onda opciju ručnog odobravanja. To što Abi kaže mi još ima najviše smisla.

darkoni

• Pancevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 67
« Odgovori #9 u: 21. Kolovoza 2012, 20:39 »
Mudro zborite vi admini! :143:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #10 u: 21. Kolovoza 2012, 21:05 »
Potpis Sesinog posta.  :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 21. Kolovoza 2012, 21:09 »
Izuzetno postujem bilo kakvu Kruninu odluku jer je on i osnivac i vlasnik foruma, a nacin kako ga je dosad vodio pokazuje da zna sto radi i da to odlicno radi. Forum nam vec godinama funkcionira kao podmazan, nadam se da ce godinama tako i ostati.
Ja osobno sam za bilo koju varijantu gdje ljudi mogu dobiti priliku prikljuciti se i predstaviti se. Gledano statisticki daleko se vise kvalitetnih ljudi prikljucilo forumu nego nekvalitetnih, toliko se divnih ljudi u zadnjih par mjeseci registriralo na forum i po meni bi bilo steta biti zakinut za bilo koga od njih.
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #12 u: 21. Kolovoza 2012, 21:19 »
Evo uvažavam sve vaše komentare i ipak ostavljam forum otvorenim za registraciju novih članova. Imate pravo kad tad se svačije pravo lice pokaže. Nadam se da više nećemo imati nemilih događaja kao danas, no ako ih i bude siguran sam da ćemo uz međusobnu podršku doći do najpametnijeg rješenja.

I opet ponavljam stvarno želim da moja uloga administratora bude samo tehničke prirode. A ovim putem pozivam sve da u slučaju bilo kakvih problema većina daj svoj sud. U zadnjih tri godine provodio sam baš ovu politiku da je moja uloga administratora bila samo tehnička, i to se je pokazalo kao idealno rješenje, jer je na forumu vladala prava idila. Pa neka tako i nastavi, a eto još jednom molim sve da u slučaju eventualnih sporova većina da svoj sud po kojem ću ja onda reagirati.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #13 u: 21. Kolovoza 2012, 22:41 »
Domagoj, sljedeći put kupi lubrikant,

Krunek  :134:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #14 u: 22. Kolovoza 2012, 08:38 »
:68:
Keep it simple!