Odyssey is huge: the biggest of the Pease blends. It's loaded with Latakia and harmonized by exotic Orientals. Wonderful red and jet-black stoved Virginias provide a perfect counterpoint.
Nedavno sam na ljetovanju u druÅ¡tvu s mojim dragim prijateljem Dotterom otvorio limenku ovog duhana, kojeg sam Äuvao za neku posebnu prigodu joÅ¡ od 2008. godine. A ovo je stvarno bila jedna od tih posebni prilika.
Prilikom otvaranja osjeti se poznati štih teške latakije. Odmah sam pomislio da ovo nije "bezazlen" duhan, što se je kasnije i potvrdilo. Duhan je bio savršene vlažnosti, vrlo lako se puni u lulu i uz dvije do tri šibice predivno se razgori.
U prvoj trećini lule aroma je klasiÄna latakijska, a onda stvari kreću u drugom smjeru, negdje na polovici lule osjetio sam aromu koja me najviÅ¡e podsjetila na miris tamjana. Å to je mene oduÅ¡evilo. Duhan je iznimno kompleksan. Jer skaÄe iz "slatkog" u "oporo" stanje (ali u pozitivnom smislu). Zadnja trećina lule pokazuje njegovu punu snagu punokrvnog latakijskog duhana, a dolazi do izražaja i njegova nikotinska snaga. Tako da puÅ¡enje ove delicije preporuÄujem nakon jaÄeg obroka. Pogotovo osobama koje teže podnose nikotin. Ovo je po meni pravi duhan za ljubitelje teÅ¡ke latakije punog, gustog i kremastog dima. S predivnom baruÅ¡nastom aromom tako nam drage latakije.
Ocjena: 9/10