cudni su putevi gospodnji, a bogu fala, svi smo manje vise blizu... kriza jeste,ali da je zdravlja pa je sve moguce.

teme za razgovor se uvek nadju, bar to nije problem kod dobronamernih ljudi

znas kako, glede "milosrdnog andjela", mnogo toga je jos pod nekom tajnom. njima je to zavrsena prica, ali nikako da kazu koliko su gubitaka pretrpeli. zvanicno su pala 4 aviona. samo, kako onda moj kolega uhvati francuskog pilota u selu kod aleksinca? sreca sto je taj isti shvatio da ga juri kub pa iskocio i preziveo. od aviona ostala vatrena kugla. tacnije dve - presekla ga raketa na pola, nije odradio blizinski upaljac i bio direktan pogodak. culo se kao da si udario necim u limeno bure. i to na daljini od oko 15km od mene. dva f18 u sred bela dana odvukli dim ka bugarskoj, jedan beo drugi crn. uleteli u zaveesu iz prage. bio sam uz bofors kad je sa tri granate pogodjen i zapaljen f16 i gledao kako pilot iskace i avion pada ka bugarskoj. u selu iznad svrljiga devojka '75.godiste zarobila nemackog pilota iz tornada(poznajem je licno, rodjena sestra moje bivse). dedina sacmarica je cudo, pogotovo u rukama samohrane majke

gde je taj avion pao pojma nemam, ali fakat je pao cim je taj dospeo tu. znaci samo okolina nisa tri sigurna i jedan verovatan sto ja znam 100%. gde je ostatak srbije i letelice koje su zbog male dubine teritorije pale ili sletele tesko ostecene van srbije? onda, malo "vasih": kad se pronela prica o kopnenoj intervenciji bilo je mnogo spekulacija sta bi napravili apaci. na radio zg bio je kao gost anton tus i objasnjavao sta i kako. na pitanje voditeljice sta bi se desilo da krenu sa njima, tus je odgovorio nesto u smislu da kosovo nije irak a da VJ nije sadamova milicija, te da se ne bi lepo proveli. "sve u svemu, mozda bi se vratila dva-tri komada" (bilo ih 24). na "objasnjavanje" voditeljice o tome sta je apac u stvari i kako je to mocna sprava tus se nasmejao i rekao vise za sebe "kad malo bolje razmislim pitanje je da li bi se i ta dva vratila".
iako generalno nemam nista protiv amera ni kao ljudi ni kao pilota, mislim da su previse naduvani. ok, shvatam da imaju iza sebe najmocniju vojnu industriju na svetu, ali njih ubedjuju da su supermeni a svi ostali pacovi. i onda kad nalete na nekog ko nije dezorijentisani verski fanatik bude "sta bi sad?!?". eto, pre koju godinu bili kod vas na zajednickoj vezbi iznad jadrana. ono sto sam ja cuo je da su muke vidli u prva dva dana kad su ih vasi migovi zezali izmedju ostrva. radarska senka, ne pomaze awacs. selak im j..o mater

i cudi me da se uci kao neuspesna operacija (iako fakat jeste)
ameri trenutno nemaju zamenu za a10 i ne verujem da ce ga se tek tako odreci. suvise je to dobra sprava za izbacivanje, pogotovo sad kad i nema neku pretnju u eventualnim akcijama (uglavnom se ratuje protiv islamskih fanatika koji i nisu neki specijalisti za PVO). problematican je zbog uranijumske municije, tj posledica koje su dokazane po osoblje. neke informacije govore da prave novu municiju koja ce biti radjena od neke volframove legure kako bi zadrzala probojnost a da ne siri radijaciju.
o ISAF ne znam nista. ne mogu bre barte da pratim ceo svet

znam samo da su vasi skoro dobili neke nagrade od amera i da ume da bude jako gusto na pojedinim sektorima. takodje znam da afganistan niko nije uspeo da pokori pa nece ni ameri.