Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Prijedlozi uređenja gazdi Anywaya

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Prijedlozi uređenja gazdi Anywaya
« u: 26. Rujna 2012, 12:00 »
S obzirom da se Anyway preuređuje i to temeljito, možda bi gazdi mogli sročiti jednu kraću listu želja kako da uredi prostor u kojem mu se nalazi jedan respektabilan lulaški klub, a kako bi nam svima tih par sati provedenih tamo bilo što ugodnije...

Moji prijedlozi su:

- stalak sa čistaćima na ulazu u kafić gdje se odmah na ulazu može ponuditi mušteriju s njima a koja tad može pobrisati kondenzat koji se stvorio prilikom promjene temperature lule iz ulaska izvana u sam prostor kafića. Ponuda čistača bi trebala biti raznolika i svrstana po debljini i duljini.

- lulaške pepeljare s knockerima na barem dva stola

- stalci sa parafinskim šibicama na svakom stolu

- senior pipe reamer na šanku, gdje se po potrebi može srediti cake na luli

- polirka u šekretu, da se ne buči i ne praši u samom prostoru kafića. Dovoljna su dva koluta, jedan sa white diamond pastom, drugi sa carnaubom. Vosak također treba stajati tik do polirke

- na podu predlažem meer granulat umjesto pločica/parketa/whatever kao izvrstan podni materijal, a koji se po potrebi može samo zagrabiti lulom

- 9mm filteri također u ponudi uz sve tople napitke, uz šećer i keks

- kao zgodan i privlačan trik predlažem program Casual monday koji se odvija, kako mu i ime sugerira, ponedjeljkom. Radilo bi se o tome da gazda nabavlja o svom trošku novitete iz duhanskog svijeta i besplatno ih nudi gostima koji ih potom mogu recenzirati i komentirati. Ponedjeljkom bi naravno i sva pića mogla biti besplatna, da se privuće što veći broj ljudi.

- i za kraj od mene, u božićno vrijeme bi se najvjernije posjetitelja moglo nagraditi prigodnim darom. Za ovu godinu predlažem prekrasne Stanwell Christmas Edition lule, o kojima se nešto više može vidjeti u temi Stanwell, ovdje na forumu.

Molim da iznesete svoje prijedloge kako bi ih na vrijeme mogli prezentirati cijenjenom vlasniku
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Prijedlozi uređenja gazdi Anywaya
« Odgovori #1 u: 26. Rujna 2012, 12:10 »
Da, slažem se! Mislim da bi se prostor morao preurediti u skladu sa našim potrebama! Jedino što mislim Dotteru da pretjeruješ! Recesijska su vremena. Novaca se nema, pa mislim da bi se trebalo ipak malo štedljivije krenuti u to sve. Slažem se sa potrebom za barem 2 lulaške pepeljare, no mislim da bi gazda ipak trebao malo uštedjeti, pa tako bi organizirao na ulazu stalak samo sa Dreierovim tvrđim čistačima, a meer granulat, da se previše ne troši bih stavio na svaki stol u jednu zdjelicu, napravljenu isljučivo od morte, zbog lijepšeg kontrasta (crno-bijelo).
Isto tako, mislim da bi svaki iole pošteniji kafić trebao imati i stolove od crne morte, ili bakrene, ovisno o samom izgledu interijera. Nadalje, šibice su nepotreban luksuz u cijeloj ovoj priči, kao i polirka. Halo, pa recesija je ljudi! Tako da smatram kako gazda ne bi trebao previše potrošiti novaca na tako nešto! Isto tako, pošto je recesija, za Božić bi umjesto Stanwell lule bilo prikladnije pokloniti svakome piksu Christmas Cheer 2012 duhana! Za casual monday se slažem, ali isto tako bi se ja založio i za standardni casual friday, coffee thursday-kava za kunu i beer wednesday, kada bi gazda trebao gratis prezentirati novitete u pivskoj industriji!
Eto, toliko od mene!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #2 u: 26. Rujna 2012, 13:06 »
 :68:  :68: Slažem se !!
Predlažem da se kod lulaških stolova ugradi kamin sa otvorenim plamenom za zimsku sezonu i da se osigura vrsni live jazz band za pozadinsku atmosferu!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #3 u: 26. Rujna 2012, 14:08 »
 :68: :68: :68: Domba i ja smo dana baÅ¡ komentirali Å¡ta bi se sve trebalo staviti i evo čovjek je već stavio na forum, BTW da ne piÅ¡em dosta toga mi je Domba pokrao kao idee ali nema veze bitno da su na jednom mjestu.

Zaboravio je da bi bilo zgodno staviti neke slike poznatih lulaša, i humidor sa duhanima...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 26. Rujna 2012, 14:15 »
to su sad nijanse, težiÅ¡te ideje je na tome da se ogrebemo za free duhane i pića koja teku u potocima :1:  Mislim da bi se to dalo uključiti u preureÄ‘enje  :68:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 26. Rujna 2012, 14:18 »
E da, jel uključenje Staropramen Selectiona na beer kartu spada u "unutarnje uređenje"? :68:
Keep it simple!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #6 u: 26. Rujna 2012, 16:43 »
 :1:
Sporost je vrlina.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #7 u: 26. Rujna 2012, 19:23 »
 :68: :68: :68:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi