Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Kako čistite lulu nakon pušenja?

vrijes

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 19
Kako čistite lulu nakon pušenja?
« u: 09. Siječnja 2009, 07:51 »
Eto, pa da vidimo od vas iskusnih kako čistite lulu nakon pušenja, dakle od hlađenja, pa do stavljanja lule na odmor.
(Nadam se samo da se o ovome nije već diskutiralo pod nekim drugim topicom)
P.S. Zanimaju me i sitnice, npr. da li treba neko vrijeme ostaviti pepeo u luli da popije vlagu ili ostaviti čistač u luli zbog iste svrhe itd.
S lulom nisi sam

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
Odg: Kako čistite lulu nakon pušenja?
« Odgovori #1 u: 09. Siječnja 2009, 11:27 »
Moje čišćenje je isto takvo, samo Å¡to ostavim pepeo. Ne znam, joÅ¡ prije nego sam si kupio lulu, to sam na par mjesta pročitao i ima mi smisla. Nakon Å¡to lula oladi, maknem pepeo i čistim (uz obične čistače koristim i Å¡tapiće za uÅ¡i). Nakon par puÅ¡enja, poslužim se alkoholom. Hik!   :90:

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #2 u: 09. Siječnja 2009, 11:40 »
Čistim ju više nego sebe.... To je dobro.... Mislim, za lulu...

:1:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #3 u: 10. Siječnja 2009, 00:37 »
Posto popusim lulu, ostavim je jedno dva-tri sata da odmori sa pepelom unutra. Onda provucem jedno dva cistaca kroz usnik pa kroz glavu lule. I to bi bilo to za sada. Povremeno provucem cistac natopljen alkoholom. Razmisljam da to krenem da radim mozda iposle svakog pusenja lule. Probao sam i da ostavim p cistac u usniku i vratu glave nekolikoo sati-nisam primetio neku bitnu razliku. . Da i svaki put kada pusim neku lulu, posle spoljasnju stranu glave*lule) malo istrljam pamucnom krpicom.

vrijes

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 19
« Odgovori #4 u: 10. Siječnja 2009, 04:58 »
Ja to radim ovako (ispravite me ako negdje griješim):

Nakon pušenja ostavim lulu da se ohladi nekih 20-ak minuta. Nakon toga sa žličicom na tamperu promiješam pepeo i istresem ga u WC. Nakon toga puhnem kroz vrat lule da pročistim ono malo pepela što je ostalo u žarnici i vratu. Nakon toga uzmem pamučni čistač, presavijem ga i provučem kroz vrat lule sve do dna žarnice i tako ga ostavim preko noći da popije vlagu (po principu kapilarnosti). Drugi pamučni čistač malo umočim u alkohol, provučem ga par puta kroz usnik, bacim i provučem drugi drugi (suhi) pamučni čistač isto kroz usnik i tako ga ostavim da stoji preko noći. Ujutro izvadim čistače iz glave i usnika i lulu ostavim rastavljenu da se odmara i stoji do slijedećeg pušenja.

Eto...
S lulom nisi sam

marko

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 80
« Odgovori #5 u: 11. Siječnja 2009, 17:46 »
Neki dan mi je "due to stress" ostalo pola lule duhana u luli, drugi dan nisam bio siguran što s njim, pa sam ga popušio do kraja, da li sam ga trebao izbaciti van i očistiti lulu ili napraviti ovo što sam napravio?

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #6 u: 11. Siječnja 2009, 22:20 »
Ne netu sam čak nailazio da su ljudi tvrdili da im aroma bolje legne (kod tek otvorenih duvana) da lulu napune nekoliko sati pre nego što je zapale, kao i na primere da ugašenu polovinu lule ostave na više sati, pa je pripale ponovo.
Dok je ukus i aroma ugodan - mislim da je svaki izbor prihvatljiv... :61:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #7 u: 12. Siječnja 2009, 20:37 »
Ovo ostavljanje duvana u luli neko vreme pre nego sto ga zapalimo neki smatraju za odlicno jer dolazi dododatnog sazrevanja duvana u luli. Znam-kapelica, laprdanje... Pokusao par puta sa razlicitim duvanima i ostavljao ih izmedju 3 i 7 sati u luli pre nego sto bi ih zapalio. Nekoliko puta imao odlicna iskustva. Sa pocetkom grejne sezone skratio period na dva do cetiri sata jer mi je u stanu pretoplo a i grejanje izuzetno isusuje vazduh a samim tim i duvan koji se nalazi samo u luli. mozda bi od ovih poslednjih par postova mogli da zapocnemo novu temu: "Kako punite lulu i sve vezano sa tim..." ili nesto slicno.

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #8 u: 12. Siječnja 2009, 21:05 »
Nisam siguran da smo se dobro razumeli. Dakle: ja napunim lulu duvanom i onda je ostavim neko vreme. Jednom kada krenem da je pusim gledam da ne pravim vece pauze-tokom naredna 2.3 ili cetiri sata ja sav duvan iz lule popusim.Nekada je to i dosta brze ali vise volim da lagano uzivam i izvucem sto vise iz svakog dima.

petar

• *
    Bijeli zubi
  • 90
« Odgovori #9 u: 12. Siječnja 2009, 21:57 »
ja isto pusim lulu u prekidima, ali sam primjetio da ako lula odstoji vise od 2-3 sata da mi dim bude nekako pregrub i suh...

a nakon pusenja obicno pricekam 20 min da se ohladi lula pa izbacim pepeo i neizgoreni duhan i provucem cistac kroz usnik....ako pusim sa filterom ona pricekam jos sat vremena pa ju rastavim i izbacim filter...

marko

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 80
« Odgovori #10 u: 12. Siječnja 2009, 22:23 »
nisam primijetio nikakvu razliku u okusu duhana, osim prva dva - tri "ustajala" dima, no nisam to niti radio ciljano pa možda grijeÅ¡im  :1:

vrijes

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 19
« Odgovori #11 u: 13. Siječnja 2009, 01:46 »
Ne razumijem, ako se lula puši na prekide od po nekoliko sati, u čemu je onda smisao odmaranja lule od tri dana...
S lulom nisi sam

Hole

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #12 u: 13. Siječnja 2009, 16:48 »
U tome da iz vrijesa ipari vlaga koja bi da se neprestano nakuplja zagadila lulu.Pa to su osnove :77:
Hoću piti, radit neću ni u kući ni u poduzeću

vrijes

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 19
« Odgovori #13 u: 14. Siječnja 2009, 16:08 »
Mislio sam na odmaranje lule iza svakog pušenja...
S lulom nisi sam

No.1

« Odgovori #14 u: 08. Veljače 2009, 01:45 »
Ja imam problem sto se tice ciscenja ali ne svojih lula, jer o njima vodim racuna i cistim ih posle svakog pusenja. Naime, moja drugarica me je zamolila da joj ocistim lulu sa izrazito krivim vratom ta ne znam kako da provucem cistac da kraja, ah da ona inace lulu nije cistila mislim GODINAMA!!!! :77: Pa sta da radim sa tom lulom?