Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Calabash

Drazen

• Dugo Selo
  • *
    Bijeli zubi
  • 20
  • Nikad se ne predaj osim ako moraÅ¡
Calabash
« u: 07. Studenoga 2012, 20:07 »
Bok veledimno društvo! Mislim da sam negdje proćitao da Calabash lule nisu za poćetnike, pa me zanima u ćemu je filozofija te lule i kada eventualno dolazi na red. Kako sam poćetnik imam široku lepezu neznanja tako da će biti još pitanja i podpitanja. Hvala, pozdrav .

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Calabash
« Odgovori #1 u: 07. Studenoga 2012, 20:14 »
Bok!
Calabash možda nije za početnike jer je vrlo specifična lula. Ja ju imam ali nismo najbolji frendovi. :). Poanta calabash lule je hladan dim, duhan prvo gori u meerschaum žarnici a onda se još ohladi u tikvi... meni baš taj hladni dim djeluje ko mrtva lula, nekako mi nedostaje toplina.
A postoje "pravi" calabashi od tivke i jeftinije variante od mahagonija.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Drazen

• Dugo Selo
  • *
    Bijeli zubi
  • 20
« Odgovori #2 u: 07. Studenoga 2012, 20:27 »
Hvala prijatelju na expresnom odgovoru, baš me veseli.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 07. Studenoga 2012, 21:40 »
Ja imam isti problem s mojim calabashom. Jednostavno je dim prehladan. Znam da je jedan od ciljeva pušenja lule dobiti "hladan" dim, ali ovo je jednostavno prehladno i ubije mi aromu.
Kao ono kad sjednete jesti pileću juhu koja već pola sata stoji u tanjuru. Bljah...
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #4 u: 08. Studenoga 2012, 08:43 »
Isto je i sa mojom Calabash, ali mi to ne smeta, čak šta više...
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 08. Studenoga 2012, 08:49 »
Nisam nikad probao dimiti calabash, nekako sam si rekao da kad si ga odlučim priuštiti da će to biti pravi Strambachov calabash od tikve. Točka na "i" u kolekciji :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #6 u: 08. Studenoga 2012, 08:56 »
Ja nemam Calabash ali stalno je na pameti da se nabavi, ganjam jednog mog frenda da mi proda pravi Calabsh od tikve i uložak od keramike , ne od merra!!! Ove sa merrom su iz novije ere :61:

Drazen

• Dugo Selo
  • *
    Bijeli zubi
  • 20
« Odgovori #7 u: 09. Studenoga 2012, 11:10 »
Vidio sam da imaju valda neke kopije calabasha sa porcelanom i nekakvim drvetom po 15$ pa što mislite o tome (ima li porcelan smisla). Pozdrav.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 09. Studenoga 2012, 11:22 »
Huh, obično su najjeftiniji calabashi (koje sam ja vidio) po cca 100$, tako da ne znam što je ovo što spominješ
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #9 u: 09. Studenoga 2012, 11:58 »
Ako kupuješ Calabash kupuješ ga jednom u životu , tako da sam mišljenja da bi trebalo nabaviti "pravi" , a to je od 100Eur pa na više.

Drazen

• Dugo Selo
  • *
    Bijeli zubi
  • 20
« Odgovori #10 u: 09. Studenoga 2012, 12:05 »
Da to je neka ćudna kopija na Amazonu inaće su od 80$ do 120$, pa pitam ima li smisla u luli porcelan kao takav s obzirom da znamo kakvu ulogu ima meerschaum. Hvala.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #11 u: 09. Studenoga 2012, 14:50 »
Što se mene tiče nema smisla, ja bih si rađe kupio par dobrih corn cobica, isto im ne treba pauza poslije pušenja i odlično se dime.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Drazen

• Dugo Selo
  • *
    Bijeli zubi
  • 20
« Odgovori #12 u: 09. Studenoga 2012, 17:37 »
E sobzirom da sam novi moram poloviti što je to "corn cobic" i kako izgleda mada nevjerujem da ću to imati jer mislim dimiti s guštom a ne forsirano (ne treba im pauza), zato sam i ostavio cigarete prije 123 godina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #13 u: 09. Studenoga 2012, 18:23 »
To je lula napravljena od kukuruza. Jeftine su ali odlično dime. Minus je samo što ne znaš koliko će trajati ali može dosta dugo ako je dobra.
« Zadnja izmjena: 09. Studenoga 2012, 18:26 od Cigara »

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #14 u: 09. Studenoga 2012, 19:32 »
To je lula napravljena od kukuruza. Jeftine su ali odli?no dime. Minus je samo što ne znaš koliko ?e trajati ali može dosta dugo ako je dobra.
Ne znam kako u Sloveniji ali kod nas ima kukuruza na bacanje. Onda idemo u izradu lula od kukuruza???? Uostalom zamolit ?emo Dottera da svakom napravi jedno dvadesetak komada pošto se troše.  :64:
Sporost je vrlina.