Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Anketa

Koji tip usnika preferirate

Akrilni
7 (41.2%)
Vulkanitni
9 (52.9%)
Ostali
1 (5.9%)

Ukupno Glasova: 17

Neka moja razmišljanja o usnicima

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Neka moja razmišljanja o usnicima
« u: 12. Studenoga 2012, 11:32 »
Već duže vremena vodim borbu s vulkanitnim usnicima. Imam dosta lula koje imaju takve usnike i shvatio sam da su mi postale totalno odbojne. Jednostavno mi vulkanit nikako ne odgovara. Jako mi ide na živce što oksidira, što smrdi,...
A baš sam picajzla po pitanju održavanja. Redovito ih čistim, usnike mažem s maslinovim uljem,... ma sve po pravilima. Jednostavno usnici polako ali sigurno "propadaju" i naružnjuju cijeli dojam pojedine lule.
Dok lule s akrilnim usnicima obožavam. Čak su mi ugodniji nego vulkanitni. Pa sam eto došao do zaključka da mi je jedan od glavnih faktora kod odabira neke lule da je usnik od akrila. Lule s vulkanitnim usnicima u startu odbacujem. Baš me zanima šta mislite o ovome?
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Odg: Neka moja razmišljanja o usnicima
« Odgovori #1 u: 12. Studenoga 2012, 11:35 »
Evo, da ti pravo kazem, sad sam malo gledao lule, nemam ni jednu s vulkanitnim usnikom, sve su akrilni...
Znam samo da su ovi prvi puno meksi, a da je npr. cumberland nesto izmedju...

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 12. Studenoga 2012, 11:38 »
Cumberland nažalost nemam niti jedan. Ali jako mi se sviđa. Vjerujem i nadam se da ponaša više kao akril nego kao vulkanit.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 12. Studenoga 2012, 11:39 »
Vidiš, meni potpuno suprotno. Akril mi je daleko neugodniji za držanje lule zubima i puno mi "plastičniji" dojam ostavlja nego ebonit. Ima svaki taj materijal svoje prednosti i mane, daleko od toga, ali kad stavim sve pluseve i minuse skupa - draži mi je ebonit. Ovo jače oksidiranje nekih usnika pripisujem možebitnom korištenju starijeg vulkanita koji ima veći udio sumpora u sebi nego novi moderni eboniti.
Moguće da i mjesto gdje lule stoje pridonosi tome. Moje recimo oduvijek stoje u ladicama ili u nekim zatamnjenim prostorima. Ne mora to biti direktan udar sunca u lule a da bi usnici oksidirali, ipak se radi o godinama izloženosti svjetlosti.
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 12. Studenoga 2012, 12:26 »
Ja bi rađe vulkanit ali da ima karakteristike akrila. Ljepše mi je osjećaj u ustima kada pusim vulkanit, a sa Krunom se slažem sto se čišćenja tiče.

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #5 u: 12. Studenoga 2012, 14:36 »
Vulkanit je daleko "mekši" pod zubima ,ali ga je daleko teže održavati .

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #6 u: 12. Studenoga 2012, 16:38 »
Vulkanit je definitivno teži za održavanje, a šat je kome lepše u ustima (vulkanit/ebonit), stvar je ukusa.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #7 u: 12. Studenoga 2012, 17:53 »
Akrilnim usnicima dajem prednost. Lako se održavaju i izgledaju ljepše od vulkanita. To mekše tvrđe u ustima niš mi ne znači. :61:
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 12. Studenoga 2012, 19:43 »
Ja malo preferiram vulkanit ali mi samo jedna lula sa akrilom stvarno smeta...
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #9 u: 12. Studenoga 2012, 21:13 »
kruno, tema ti je odlicna. ja se jako mucim s odrzavanjem usnika. i mrzim kad pocnu smrditi i oksidiraju.
muka s ciscenjem mi je kao generalno ciscenje stana. ali poslije si sretan  :109: :109: :109:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

darkoni

• Pancevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 67
« Odgovori #10 u: 13. Studenoga 2012, 11:07 »
Imam lule i sa akrilom i sa vulkanitom. Lično mi više odgovara vulkanit, akril mi je nekako suviše tvrd i nemam lep osećaj dok je držim u zubima. Održavanje jeste lakše ali glasam za ebonit.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #11 u: 13. Studenoga 2012, 20:52 »
ma neam pojma...  :36: vulkanit ima neku svoju draz, a akril mi je lepsi. glasam uzdrzano

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #12 u: 14. Studenoga 2012, 20:56 »
Vulkanit je lepši za u zube a akril izdržljivi.
"keep it simple until it gets complicated"

picipl

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 74
« Odgovori #13 u: 27. Studenoga 2012, 22:51 »
Meni je vulkanit uvijek više/manje smrdio, što mi je teško zanemariti, istovremeno mi se sviđa glanc i elegancija drugih materijala.
gušti su gušti

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes