Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Dunhill pipes

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Dunhill pipes
« u: 21. Studenoga 2012, 17:43 »
Sporost je vrlina.

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
Odg: Dunhill pipes
« Odgovori #1 u: 10. Veljače 2013, 18:17 »
Sviđa mi se ova oktagonalica "Dunhill 530", volim taj oblik, nekako su ekstra, ali mi cijena nikako nije lijepa uh...550 eur!

http://www.alpascia.com/detail.asp?x=&detail=23804.0

~~~ Aleš iz Maribora ~~~

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #2 u: 10. Veljače 2013, 18:46 »
Lula je ljepa ali nije mi jasno da ti cjena prevelika. Pa dobiješ i tamper uz nju. :64:
Sporost je vrlina.

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #3 u: 10. Veljače 2013, 20:17 »
he he, ma ne daju tamper nikako za đabe, tu je samo zbog osjećaja luline dužine...
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #4 u: 10. Veljače 2013, 20:48 »
Moj ti je savjet da pokušaš kod nekog našeg pipes majstora napraviti istu takvu lulu vjerovatno i bolje kvalitete za upola manje novaca. Hm jedino ako ne patiš za onom malom bijelom točkom na usniku, e onda je to nešto sasvim drugo....
 :61:
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #5 u: 10. Veljače 2013, 21:00 »
Ovaj filmič smo već stavili u neki post o izradi lula ali od viška ne boli glava, hvala!

Uf ova oktagonalica je preeeeekrasna!!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #6 u: 10. Veljače 2013, 21:45 »
Kad sam bio mali...he he ma ne baš mali ali prilično mlad i prvi put se susreo sa lulom, odmah sam se učlanio u Brotherhood of the white spot, tako da mi je ta bijela tačkica prilično simpatična jer se prisjećam onih prvih koraka u pušenju lule, pekućeg jezika, borkum riff cherry cavendisha, sakrivanje od mame (ko bajagi dim se osjeća od onih štapića koje zapališ (incense sticks)), i tada je Dunhill i bio prvo ime svijeta pušača i poznate su bile Parker lule (kao dunhillove seconds lule, ali to nismo znali), a za latakiu niko nije ni čuo, kamoli pomirisao.

Oktagonal moram reći stvarno mi označava nekakvu eleganciju, neÅ¡to posebno, a nisam ih puno video u straight verziji, viÅ¡e u bent. A jeste odmah sam pomislio na Gregora Lobnika, da napravimo kopiju. Mogli bismo i napraviti "piperson lulu godine" pa da se zna  :1:
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #7 u: 10. Veljače 2013, 22:50 »
Moj ti je savjet da pokušaš kod nekog našeg pipes majstora napraviti istu takvu lulu vjerovatno i bolje kvalitete za upola manje novaca. Hm jedino ako ne patiš za onom malom bijelom točkom na usniku, e onda je to nešto sasvim drugo....
 :61:

...je, a barba Dunhill je veslo sisao 100 godina. :164:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #8 u: 11. Veljače 2013, 00:06 »
Istina je da je ova lula iz grupe 3, ali za glatke Dunhillove cijena nije previsoka. Hm, sto ne znaci da ce kupovina ove lule biti prvo sto cu sutra ujutro uciniti... :1:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #9 u: 11. Veljače 2013, 22:00 »
Moram priznati da mi i nije preterano seo ovaj oblik, a i shodno tome.

The Dude

Opečen mi jezik
  • 307
« Odgovori #10 u: 09. Lipnja 2016, 13:38 »
Zašto su dunhill lule tako skupe? Može mi netko tko ih ima objasniti što je tako posebno da su im nabili toliko cijene?

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #11 u: 09. Lipnja 2016, 16:21 »
Ima vise razloga, ali mozda je najbitniji da su stvar kulta. Odnosno po nekom mehanizmu, kao kad se radi o umjetnickim djelima, nekima cijena dostigne astronomske brojke, a neki prodju nezamjetno. Ona prva postanu tzv. "ulaganje". Dunhillovim lulama cijena je visoka, a isto vrijedi i za polovne. Tj. ako si kupio novu "dunhillicu", mozes biti siguran, ako nisi njome zadovoljan, uspjet ces ju prodati po zadovoljavajucoj cijeni. O izradi postoje citavi mitovi, kuhanje u ulju, najbolji vrijesak, minuciozna izrada...mozda je nekad bilo tako, sad su se stvari malo promijenile. Medju ovdasnjim pusacima, misljenja su podijeljena, ima ih koji se kunu da su najbolje, koplje iznad svih ostalih, do onih koji su ih kupili i ostali kompletno razocarani. Ne znam, osobno, par puta sam dimio iz dunhillice i misljenja sam da ono na pocetku teksta, je zapravo jedini razlog koji opravdava visoku cijenu. Eto, ukratko, ali ima jos puno, puno toga...

The Dude

Opečen mi jezik
  • 307
« Odgovori #12 u: 09. Lipnja 2016, 17:24 »
Ima vise razloga, ali mozda je najbitniji da su stvar kulta. Odnosno po nekom mehanizmu, kao kad se radi o umjetnickim djelima, nekima cijena dostigne astronomske brojke, a neki prodju nezamjetno. Ona prva postanu tzv. "ulaganje". Dunhillovim lulama cijena je visoka, a isto vrijedi i za polovne. Tj. ako si kupio novu "dunhillicu", mozes biti siguran, ako nisi njome zadovoljan, uspjet ces ju prodati po zadovoljavajucoj cijeni. O izradi postoje citavi mitovi, kuhanje u ulju, najbolji vrijesak, minuciozna izrada...mozda je nekad bilo tako, sad su se stvari malo promijenile. Medju ovdasnjim pusacima, misljenja su podijeljena, ima ih koji se kunu da su najbolje, koplje iznad svih ostalih, do onih koji su ih kupili i ostali kompletno razocarani. Ne znam, osobno, par puta sam dimio iz dunhillice i misljenja sam da ono na pocetku teksta, je zapravo jedini razlog koji opravdava visoku cijenu. Eto, ukratko, ali ima jos puno, puno toga...
Znači po tebi su dunhill iste kvalitete kao peterson i savinelli?

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #13 u: 09. Lipnja 2016, 17:55 »
Znači po tebi su dunhill iste kvalitete kao peterson i savinelli?
Ne, nisam to rekao...recimo postoji veca mogucnost da ce se pusiti bolje od petersonki i savinelki. Prije svega zbog bolje odabira vrijeska, izrade itd. ali to ne opravdava tako veliku razliku u cijeni...