Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Duhan bez kojeg ne mogu....

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
Duhan bez kojeg ne mogu....
« u: 02. Siječnja 2013, 14:36 »
Eto, kao što naslov kaže, da morate birati samo jedan duhan - koji bi to bio - koji je to duhan kojeg biste ponijeli na "pusti otok"....

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Duhan bez kojeg ne mogu....
« Odgovori #1 u: 02. Siječnja 2013, 14:49 »
Huh, bilo je već ovakvih pokušaja, pa top ten, pa top pet... nijednom nije nitko lako odgovorio pa sumnjam da će i ovaj put... izdvojiti samo jedan.. jako teško!

Ako bih nosio aromatik bio bi to najvjerovatnije crni Sillem, ili DaVincija, ili Black Diamonda, ili pak Gold Blend.

Ako latakiju onda recimo Penzića ili Frog Mortona (vjerovatnije Mortona)

A od virginijskih neku virginiju od McClellanda (iako mi je No1 sveti gral :1: )
Keep it simple!

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #2 u: 02. Siječnja 2013, 17:00 »
....iako mi je No1 sveti gral :1:

Koja? Od Mc Barena....meni nikako nije legla, dat ću joj još jednu šansu kad se vratim s puta, a ako ni tada ne bide kako treba mogu ti je poslati ako želiš (gotovo papuna vrećica)...

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 02. Siječnja 2013, 17:06 »
Za mene bi to bio McClelland Frog Morton i to onaj originalni.
Probao sam sve Mortone i original mi je i dalje visoko na prvom mjestu.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 02. Siječnja 2013, 19:36 »
Pa ako baš tako moram onda McClelland virgibia No22 i to jedno 15tak godina star :61:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #5 u: 02. Siječnja 2013, 19:59 »
Ja nisam siguran pa najbolje svako od vas da mi pošalje kutiju duhana koji je vaš favorit tako da mogu naknadno donijeti mišljenje.
 :167:  :64:
Sporost je vrlina.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 03. Siječnja 2013, 07:48 »
....iako mi je No1 sveti gral :1:

Koja? Od Mc Barena....meni nikako nije legla, dat ću joj još jednu šansu kad se vratim s puta, a ako ni tada ne bide kako treba mogu ti je poslati ako želiš (gotovo papuna vrećica)...

Da, da, baÅ¡ ta! Fina slatka, ali oće ujest ko zmija :1:  Treba s njom polako i s mjerom. Meni je stvarno dobra. I Dark Twist od MB mi je odličan.
Hvala ti, ne trebaš slati, imam je stvarno dosta u podrumu a sve čekam podimiti ove otvorene duhane pa načeti nešto novo i nepoznato.
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #7 u: 03. Siječnja 2013, 08:38 »
To je vrlooo tesko odgovorit, jer se favoriti konstantno mijenjaju a i duhani u kojima nekad najvise uzivas nisu za svaki dan. Recimo kad je sve kao sto treba Full virginia flake od samuel gawitha je mozda najbolji a nikako da bi dimijom samo taj.
Ako bi morao odlucit samo za jedan, mozda bih i ja #22
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #8 u: 03. Siječnja 2013, 09:30 »
Definitivno Dunhill My Mixture 965! Bez premca...  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #9 u: 03. Siječnja 2013, 10:00 »
Pa ako baš tako moram onda McClelland virgibia No22 i to jedno 15tak godina star :61:

tako nekako...  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #10 u: 03. Siječnja 2013, 10:17 »
Evo da i ja dam svoj skromni doprinos - za sada bi to bio Peterson Old Dublin prvo iz razloga jer mi aroma u potpunosti paše, a drugi razlog je taj što duhan fino gori od samog početka do kraja, no to sam primjetio kod gotovo svih Petersona koje sam provao za razliku od Mc Barenovih koje je potrebno pripaljivati i po nekoliko puta tokom pušenja -očito je da je Mc Baren malo na vlažnijoj strani.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #11 u: 03. Siječnja 2013, 10:36 »
Dunhill Nightcap.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #12 u: 03. Siječnja 2013, 12:19 »
Bilo sta od od Samuel Gawith.
"keep it simple until it gets complicated"

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #13 u: 03. Siječnja 2013, 13:17 »
Ja bih ponio nekoliko duhana (npr. Tim london blend 1000, Commonwealth, Night cap, Balkan Sobranie), sve ih pomijesao
tako da postanu jedan duhan, a onda bi ih na pustom otoku ponovno sortirao, jer tamo se ima vremena za takve stvari... :1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #14 u: 03. Siječnja 2013, 14:01 »
Ja bih ponio nekoliko duhana (npr. Tim london blend 1000, Commonwealth, Night cap, Balkan Sobranie), sve ih pomijesao
tako da postanu jedan duhan, a onda bi ih na pustom otoku ponovno sortirao, jer tamo se ima vremena za takve stvari... :1:

:68: :68: :68:

Pa ti razmiÅ¡ljaÅ¡ ko pravi Talijan  :68:

Onda bih ja "pomijeÅ¡ao" Escudo, McClelland, Blackwoods flake, Reiner Long golden flake, FVF i Hamborger Veermaster. Trebalo bi mi 2 minute da ih razdvojim, toliko su različiti. VidiÅ¡ joÅ¡ jedan razlog da prestaneÅ¡ sa latakijama i preÄ‘eÅ¡ na virginije  :68:
« Zadnja izmjena: 03. Siječnja 2013, 14:07 od Cigara »
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain