Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Norbert Riemer

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Norbert Riemer
« u: 22. Siječnja 2013, 13:55 »
Večini vas ovo ime neće baš nešto puno značiti, pa evo da objasnim o čemu se radi.

Mnogi od vas znaju da sam dosta puta pisao o za mene sudbonosnom susretu s njemačkim pipemakerom na plaži Malog Lošinja, tamo negdje 2004-2005 godine. Za one koji ne znaju, moja tadašnja djevojka a danas supruga, i ja smo stigli na plažu te sam primjetio da čovjek na stijeni do nas nešto radi, kad sam došao bliže vidio sam da radi lulu. Ja sam tada samo pušio lule, i to dosta rekreativno :1: Još se tada nisam zanimao za izradu lula te mi je on tada tamo izgledao gotovo nestvarno, bruseći komadićem brusnog papira komadić drveta. Nisam znao da lule zapravo nastaju tako lako. Pričali smo skoro dva sata o lulama i njihovoj izradi te slobodno mogu reći da je Norbert kriv za iskru koja se u meni taj dan zapalila (i hvala Bogu gori i danas, nesmanjenim intenzitetom).

Nažalost, do danas sam izgubio kontakte s Norbertom te sam jutros, posve slučajno, naletio na jednu njegovu fotografiju, pa zatim filmić, pa web.

Pa evo, koga zanimaju Norbertove lule, može posjetiti njegovu web stranicu

http://www.unikatpfeifen.de/

Najmanju lulu na svijetu, s kojom je ušao u Guinessovu knjigu rekorda možete vidjeti u ovom filmiću

http://www.br.de/fernsehen/bayerisches-fernsehen/sendungen/frankenschau-aktuell/pfeifenschnitzer-norbert-riemer-uettingen100.html

A ovo je lula koju mi je supruga poklonila za Božić te sudbonosne godine, to je lula koju je Norbert radio na plaži dok je pričao sa mnom. :1:

I danas mi je to najdraža lula u kolekciji!
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Norbert Riemer
« Odgovori #1 u: 22. Siječnja 2013, 13:58 »
Baš mi je drago što si ponovo "naletio" na čovjeka koji te je zapalio za ovaj hobi! Vjerujem da će i njemu biti drago kad ga kontaktiraš i kad bude vidio koliko si napredovao kroz godine!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #2 u: 22. Siječnja 2013, 17:29 »
Stvarno je napredovao.... u svakom slučaju je stariji... :64:
Sporost je vrlina.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #3 u: 22. Siječnja 2013, 20:48 »
Lijepo od tebe za update informacija, thks :1:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #4 u: 23. Siječnja 2013, 09:28 »
Stvarno je zanimljivo za pogledati njegovu stranicu koja ima starinsko-nemačkog flera, maistor svojstvenog stila i senzibiliteta.Nisam bio do sada upoznat sa njegovim radom,lepo je to sto je aktivan i posvećen poslu. :1:
"keep it simple until it gets complicated"