Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Duhani koji maste žarnicu....

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
Duhani koji maste žarnicu....
« u: 24. Siječnja 2013, 00:44 »
Nisam baš siguran da je tema na pravom mjestu kao ni u sam naslov, ali.....
Primjetio sam da neki duhani nakon što se popuše ostavljaju mastan/ljepljiv sloj unutar žarnice (Frog Morton, Balkan Latakia, neki aromatici) pa takva žarnica ima tedenciju da na sebe lijepi nesagoreni duhan za razliku od duhana koji ostavljau potpuno "suhu" žarnicu koja na sebe ne lijepi nepopušene ostatke duhana (Old Dublin, EMP....) pa me interesiraju vaša iskustva i kako se nosite s tim "problemom" prilikom čišćenja žarnice od ostataka nesagorenog duhana.
Naime, ja nakon svakog pušenja nastojim žlicom alata maksimalno očistiti žarnicu od tih sitnih nesagorenih dijelova duhana i time održati zidove žarnice koliko je moguće ravnima, jer sam primjetio da ukoliko to ne uradim zidovi žarnice nakon par pušenja izgledaju kao "žaba krastača", a na kraju pepel lagano utrljam na zidove prstom - no ima li to smisla/opravdanja raditi.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Duhani koji maste žarnicu....
« Odgovori #1 u: 24. Siječnja 2013, 07:05 »
Meni se je ovo davno događalo s Mortonom. A sad mi nakon njega ostane suha žarnica i fini sivi pepeo. Radi se o tome da još malo moraš savladati tehniku pušenja, jer vjerojatno imaš problema sa viškom kondenzata koji se slijeva u žarnicu i vlaži duhan. S druge strane neki duhani u sebi imaju više glicerina nego drugi, pa i to pospješuje ove probleme. U svakom slučaju što ti tehnika pušenja bude bila bolja, to će ti se ovi problemi rjeđe događati.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #2 u: 24. Siječnja 2013, 09:56 »
Radi se o tome da još malo moraš savladati tehniku pušenja, jer vjerojatno imaš problema sa viškom kondenzata koji se slijeva u žarnicu i vlaži duhan. S druge strane neki duhani u sebi imaju više glicerina nego drugi, pa i to pospješuje ove probleme. U svakom slučaju što ti tehnika pušenja bude bila bolja, to će ti se ovi problemi rjeđe događati.

Tehnika pušenja je zasigurno jedan od problema....ukoliko fino lagano vučem duhan se gasi, ne gori ravnomjerno itd....
Kad malo žešće povučem dolazi do proklete kondezacije.....morat ću naći nekakvu sredinu  :3:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 24. Siječnja 2013, 10:11 »
Da, i meni se čini da je u tome trik, jer svi duhani koje si nabrojao sumnjam da u sebi imaju glicerina. Recimo neki Altadisovi duhani u vrečicama ostanu jednako vlažni i nakon što su 5 godina otvoreni, što je katastrofa!

A tehnika nekako dođe sama po sebi, kasnije je to kao vožnja bicikla, više ni ne misliš na to što radiš, samo radiš :1:
Keep it simple!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #4 u: 24. Siječnja 2013, 17:05 »
Pa kako to da još nisi savladao tehniku??? Odavno si to mogao naučiti od našeg vrlog i cjenjenog predsjednika Kvarnerske podružnice. Očito nisi dovoljno prisutan na druženjima da učiš od njega. E moj King nikad niš od tebe.
 :68:  :68:  :68:
Sporost je vrlina.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #5 u: 24. Siječnja 2013, 17:42 »
Pa kako to da još nisi savladao tehniku??? Odavno si to mogao naučiti od našeg vrlog i cjenjenog predsjednika Kvarnerske podružnice. Očito nisi dovoljno prisutan na druženjima da učiš od njega. E moj King nikad niš od tebe.

...samo ti zezaj! Zato sam ja pokrenuo proizvodnju šibica! :134:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #6 u: 24. Siječnja 2013, 18:08 »

...samo ti zezaj! Zato sam ja pokrenuo proizvodnju šibica! :134:
:1:
Objasni članovima nisu svi upućeni. Dakle koristi šibice (one najduže za paljenja plina u kućanstvu ) pa su vlažne, pa se gase... Pošto se bavi piljenjem, bušenjem, šlajfanjem ( čitaj unišavanjem dobrog drva ) napravio je vlastite šibice koje usput pali upaljačem. Da bi shvatili kakvoću izrade šibica iz kućne radinosti dovoljno je da vam kažem da bi dobro poslužile i kao kolac u vrtu. Inače dobro gore sa puno dima koji je gušći od dima lule kad se ispuhne.
Sporost je vrlina.

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #7 u: 24. Siječnja 2013, 19:34 »
Objasni članovima nisu svi upućeni. Dakle koristi šibice (one najduže za paljenja plina u kućanstvu ) pa su vlažne, pa se gase...

Vlažne su i gase se...sve do jednom  :94:

Pošto se bavi piljenjem, bušenjem, šlajfanjem ( čitaj unišavanjem dobrog drva ) napravio je vlastite šibice koje usput pali upaljačem.

Ja bi ovo patentirao  :57:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 25. Siječnja 2013, 00:42 »
Pokušaj i punit sa manje duhana, onda če ti bolje gorit sa manje vučenja a i kondenzata če bit manje.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #9 u: 25. Siječnja 2013, 09:10 »
Pokušaj i punit sa manje duhana, onda če ti bolje gorit sa manje vučenja a i kondenzata če bit manje.

Pokušat ću i to, ali mi se ipak čini da je najveći problem bio prevlažan duhan o čemu sam nešto pisao u donjoj temi - istini za volju provao sam samo s Larsenom, ali pokušat ću i s drugim duhanima, no vjerujem da je ipak problem u tome, jer sam s Larsenom imao najviše problema:
http://piperson.org/forum/index.php?topic=1652.0