Potaknut problemima koji mi se pojavljuju prilikom puÅ¡enja lule - gaÅ¡enje, masni tragovi unutar žarnice....danas sam odluÄio napraviti mali test s duhanom koji mi u zadnje vrijeme zadaje najviÅ¡e glavobolje - W.O. Larsen "Signature", jer preispitujući tehniku punjenja i puÅ¡enja lule nisam mogao detektirati neku znaÄajniju greÅ¡ku - ne kažem da su mi ove dvije tehnike savrÅ¡ene, ali ne mogu reći ni da su u potpunosti krive.
Kako?
Jednostavno sam pokuÅ¡ao razliÄite naÄine punjenja i nijedan nije dao previÅ¡e zadovoljavajući rezultat, a Å¡to se puÅ¡enja tiÄe - pa toliko sporo uvlaÄim da kad bih joÅ¡ smanjio mogao bih otići na marendu izmeÄ‘u dva ulaÄenja - karikiram, ali bit je jasna.
ZnaÄi, ostao mi je problem eventualno prevlažnog duhana i zbog toga sam cijeli dan duhan ostavio otvoren kako bi se malo prosuÅ¡io. VeÄeras sam prilikom punjenja osjetio da je duhan neÅ¡to manje vlažan nego inaÄe, napunim lulu, pripalim i voila....gotovo 2 sata puÅ¡enja sa par pripaljivanja - gotovo da ih i ne raÄunam, jer sam se u par navrata zapriÄao i zaboravio na lulu....duhan popuÅ¡en do samog dna s neznatnim ostacima karboniziranog neizgorenog duhana i neÅ¡to finog pepela. Kondezacije gotovo da nije ni bilo u toku puÅ¡enja - samo dva prvlaÄenja ÄistaÄem...
Eto, sad me interesiraju vaša iskustva s novo kupljenim duhanima i njihovom vlažnosti.
Da li je to optimalna vlažnost kakva treba biti ili pak proizvoÄ‘aÄ malo pretjera s vlagom kako bi duhan Å¡to duže vremena ostao "upotrebljiv".