Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Moji dojmovi i osobna procjena lula koje posjedujem

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Moji dojmovi i osobna procjena lula koje posjedujem
« u: 28. Siječnja 2013, 17:04 »
Iako svatko od nas ima profiliran ukus u vezi oblika, materijala, težine i svih ostalih karakteristika vezanih za lule mislim da bi bilo zanimljivo da dajemo vlastite procjene lula koje posjedujemo. Za početak subjektivno bih procjenio jednu od svojih lula. Lulu je po mojoj narudžbi napravio majstor Sesa. Zahtjev je bio da lula bude od morte, veća i sa filterom. Sve ostalo prepustio sam majstoru na volju iz razloga da ga što je moguće manje ograničim u njegovoj kreaciji.
Lulu koristim viÅ¡e od mjesec dana Å¡to je po meni sasvim dovoljno za ocjenu iste. Pa da krenem redom. Oblik lule iako nije bio zadan ugodno me iznenadio. Lula mi savrÅ¡eno leži u ruci. Iako ima dva usnika (kraći i duži) meni osobno bolje leži duži. PoÅ¡to je pjeskarena, po mojoj procjeni jače, godovi na morti dolaze do punog izražaja. To mi se ujedno sviÄ‘a kod samog držanja lule. Prvo puÅ¡enje proÅ¡lo je za mene malo iznenaÄ‘ujuće. Sesina lula mi daje dojam da  prilikom puÅ¡enja kroz usnik imam puno veći protok zraka nego u svojim drugim lulama. PoÅ¡to je to moj prvi susret sa mortom čekalo me je joÅ¡ jedno iznenaÄ‘enje. Duhan koji koristim u luli od vrijesa dobio je sasvim neki drugi Å¡tih u morti. Nakon viÅ¡e od mjesec dana lula je gotovo svakodnevno u uporabi i savrÅ¡eno me zadovoljava. Duhan savrÅ¡eno izgara do samog kraja. Nakon puÅ¡enja lule ostaje čisti pepeo bez ostataka nepopuÅ¡enog duhana. Gotovo nezahtjevna za održavanje. Iako na početku puÅ¡enja u morti imao sam dojam "hladnog dima" uporabom lule to se promjenilo. Osobno to mi je u kolekciji najdraža lula po mojim kriterijima.
 :61:

Sporost je vrlina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Odg: Moji dojmovi i osobna procjena lula koje posjedujem
« Odgovori #1 u: 28. Siječnja 2013, 17:05 »

Sporost je vrlina.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 28. Siječnja 2013, 18:34 »
Prekrasna lula! Vjerujem da je pravi dragulj kolekcije! P.S. Ovaj duži usnik mi mrak izgleda!!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #3 u: 28. Siječnja 2013, 18:39 »
Spori,odlična ti je Sesina morta.Uživaj u njoj!!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #4 u: 28. Siječnja 2013, 18:47 »
Zaboravio sam napomenuti da me Sesa plaća za reklamu samo me nemojte odati jer ću u protivnom ostat bez love.  :1:
Sporost je vrlina.

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #5 u: 28. Siječnja 2013, 19:07 »
Čestitam na prekrasnoj morti sa fantastičnim usnicima!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #6 u: 28. Siječnja 2013, 19:17 »
Surla..... :38:, šalu na stranu....lulu sam vidio uživo i stvarno je prekrasna, malo prevelika za moj ukus, ali iskreno prekrasna u svakom pogledu.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 28. Siječnja 2013, 19:55 »
Lula ko bombon, svaka čast tebi i majstoru :61:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 28. Siječnja 2013, 21:37 »
Cestitam, drago mi je, da se i dimi tak dobro kao sto izgleda!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #9 u: 28. Siječnja 2013, 22:55 »
Zaboravio sam napomenuti da me Sesa plaća za reklamu samo me nemojte odati jer ću u protivnom ostat bez love.  :1:
Hm, malo mi je neugodno, ali kako mi je savijest cista, mogu samo reci da mi je drago da ti lula dobro sluzi...
naravno, svima hvala na komplimentima... :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 29. Siječnja 2013, 08:32 »
Stvarno je prekrasna lula, baš si mogao za fotkanje i plavi usnik namontirati da vidimo kako izgleda s njim. U svakom slučaju odličan potez majstora Sese da ti je dao odabir duljine i boje usnika, te adapter kad se ne koristi filter. Mrak!!
Svaka čast majstoru, a tebi dugo i lijepo uživanje u luli koja ti je sjela ko naručena!
Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #11 u: 29. Siječnja 2013, 11:47 »
nas majstor sesa (odmah sam ga posvojila) je apsolutni virtuoz morte i bas mi je drago da imas njegovu lulu u kolekciji i da si ovako zadovoljan. tu reklamu nitko ne moze platiti...
duzi usnik me totalno odusevio..  :36: :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #12 u: 29. Siječnja 2013, 15:58 »
Stvarno je prekrasna lula, baš si mogao za fotkanje i plavi usnik namontirati da vidimo kako izgleda s njim. U svakom slučaju odličan potez majstora Sese da ti je dao odabir duljine i boje usnika, te adapter kad se ne koristi filter. Mrak!!
Svaka čast majstoru, a tebi dugo i lijepo uživanje u luli koja ti je sjela ko naručena!

Kolega Dotter je sve istancano naveo i time je moj utisak upotpunjen,prekrasna Lula proverenog majstora i ponosni vlasnik sa njom!
"keep it simple until it gets complicated"

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #13 u: 29. Siječnja 2013, 16:14 »
Hvalisavac! :109:

...al lijepa mu je lula! :61:

darkoni

• Pancevo