Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Neat pipes Inverted Calabash

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
Odg: Neat pipes Inverted Calabash
« Odgovori #75 u: 15. Travnja 2013, 08:21 »
Odlično deluje ova Lula Domagoj! :61:
« Zadnja izmjena: 15. Travnja 2013, 08:54 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #76 u: 15. Travnja 2013, 08:46 »
Hvala svima ljudi.  :61:

Imnik, odlično se dimi. Najbolji opis bi bio: kad inače zapalim lulu, najbolji mi je okus i miris duhana prvih desetak minuta (dok je dim hladniji i dok nosnice još nisu toliko zasićene mirisima). Kod ovog sistema je cijelo vrijeme takav doživljaj, kao to prvi vrijeme na klasičnim sistemima.
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #77 u: 16. Travnja 2013, 20:23 »
Hvala.
Morao bih da uzmem u razmatranje nabavku jednog inverted calabasha.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #78 u: 16. Travnja 2013, 23:39 »
A jeste me narajcali... :108:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #79 u: 16. Travnja 2013, 23:42 »
 :13: ti samo radi, jedva čekam da vidim rezultat!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #80 u: 17. Travnja 2013, 00:07 »
Ma sigurno cu jednu napraviti da vidim da li zbilja funkcionira kako kazete,iako nije moj tip lule. ali ako se tako
dobro pusi... :1:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #81 u: 17. Travnja 2013, 00:22 »
Nasao sam mjere...interesantno je da su volumen zarnice i volumen komore u  koju ulazi perno gotovo
identicni: zarnica 7,20 cm kubnih, komora 7 cm kubnih...

darkokodar

• **
    Peče me jezik
  • 231
« Odgovori #82 u: 17. Travnja 2013, 03:21 »
Mislim da zapremina komore u odnosu na zarnicu nije toliko bitna, u stvari ne treba da bude manja od kolicine dima koji se uvuce prilikom povlacenja dima. Bitnije je da se razmena dima koji ulazi u komoru iz zarnice i onoga koji se uvlaci u usta obavi na pravi nacin to jest da se topli dim zadrzi u komori a da ohladjen izadje van nje, bez njihovog mesanja. Mislim da se to moze dobiti pravim polozajem otvora na komori kroz koje dim ulazi i izlazi van nje. Tu bi opet bio potreban strucnjak za dinamiku fluida da sve to proracuna a kako moj komsija ima iskustva na tom polju malo cu se posavetovati sa njim...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #83 u: 17. Travnja 2013, 09:50 »
Michail Revyiagin ima različito položene rupe za zrak prema žarnici i u usniku, i David Enrique isto. Kod Enriquea znam da čistači ne prolaze kroz lulu radi takvog sistema. Kod Radicea su sve rupe kao na klasičnim lulama, u centru, čistač prolazi normalno cijelim sistemom. Ja sam ove moje calabashe radio po njihovom sistemu, dakle rupe centralno.
Isto mislim da odnosi zapremnina žarnice i sistema nisu jako bitni. Ono što je po meni bitno je prsten ili bilo kakav drugi vid ojačanja kraja vrata lule, jer se može puno kondenzata nakupiti u komori i drvo tu može poprilično "raditi".
« Zadnja izmjena: 17. Travnja 2013, 14:49 od Dotter »
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #84 u: 17. Travnja 2013, 11:51 »
Da, o tome sam razmisljao. Vidio sam da je Radice stavio unutra prsten, premda 4 mm za stijenke od vrijeska nisu malo.
Ne znam od kojeg je materijala, ali vjerovatno ima i funkciju boljeg drzanja izmedju kratkog "perna" i lule.Pretpostavljam da je stavio metakrilat. Grega od kojeg je materijala unutrasnji prsten, ako nije tajna? :1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #85 u: 17. Travnja 2013, 13:06 »
U prototip je stavljao lucit a sad ebonit.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #86 u: 17. Travnja 2013, 13:15 »
U prototip je stavljao lucit a sad ebonit.

ali mislim da su kod njih usnici od akrila, pa je spoj akril na ebonit. Ja sam na ovim svojima dosad isto prstene od akrila stavljao, a usnici su ebonitni. Fino se prihvate, iako su kratki fino se drže. Definitivno treba probati i kako radi spoj ebonit-ebonit i akril-akril (iako akril mrzim iz dna duÅ¡e zbog onog kemijskog smrada koji razvija pri obradi :1:  )
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #87 u: 17. Travnja 2013, 15:14 »
Akril-akril nije dobra kombinacija, mozda je najbolje staviti kao unutarnji prsten etercetal...ne lomi se, a opet
dobro prijanja bez obzira od kakvog je materijala usnik...moram prije nabaviti usnike i odgovarajuca svrdla... :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #89 u: 16. Svibnja 2013, 08:37 »
Krasna! Iako mi nije jasno zašto je bajcana u crno i zašto ima premaz u žarnici (po fotkama mi se barem tako čini).

Jučer sam na druženju vidio Gregine i Domenove aerobiliardice, prekrasne lule, odlično napravljene, sve na svom mjestu, mrak!
Keep it simple!