Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Filteri

picipl

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 74
Filteri
« u: 23. Srpnja 2013, 12:37 »
Cijenjena ekipo,
Isprika ako je već bila tema ili izgleda banalno, ali ipak evo je:

-Ima lula u kojima se 9 mm filter fino uglavi tj. bude pasent tako da cijeli dim mora proći kroz njega, ali ima i lula gdje se filter ne može uglaviti tj. bude labav, pa tada dim prolazi dijelom pokraj filtera.
Što je bolje, jeli razlika uopće vrijedna spomena, jer se dešava na kvalitetnim lulama čak istog proizvođača?

-Kakva su vam iskustva bolje reći razlika u pušenju lula sa 6 mm ili 9 mm filterima?

Lp
gušti su gušti

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
Odg: Filteri
« Odgovori #1 u: 25. Srpnja 2013, 12:31 »
To se meni dešavalo kod jeftinih slabih lula, a kod boljih ne. Ina?e treba pritisnuti filter u cijev do kraja, da se zaglavi. Ako drži, dobro je; a ako ne, onda ne valja.
Ali ima lijeka i za to. Uzmi papirnati rup?i? ili ru?nik i otkini za centimetar širine trake pa je namotaj na filter, tako da dihtuje kad staviš. Bit ?e dobro. (Nemoj nikako stavljat ništa sli?no selotejpu ili gumi!)
Smisao je filtera, da njegov ugljen zadrži katran i fini pepeo i riješi te od tih ne?isto?a i gadosti, a upija i kondenzat koji je odvratan. Postoje i druge vrste filtera ali ne?emo o tome. Neki vole i bez, jer ne vole propuštati ništa što dobar duhan nudi, ali kad pogledaš, opipaš i pomirišeš filter posle pušenja, drago ti je da si ga stavio, bar meni.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~