Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Upozorenje na ebay prevaru

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Upozorenje na ebay prevaru
« u: 19. Studenoga 2013, 08:02 »
Forumaši pipesmagazine.com foruma su kod poznatog ebay prodavača Benandci pronašli nekoliko kopija highgrade lula (Eltang, Chonoswitch, Castello...), dakle sve što bi trebalo biti vrhunsko i skupo.

I ja ga pratim već neko vrijeme i imam u listi favorite sellera, no  mislim da će mu nakon ovog rejting pasti jako nisko. Da li je pri nabavi znao da uzima kopije ili ne, u to ne ulazim ali da će ovakvih kineskih (navodno su napravljene u Kini) kopija biti sve viÅ¡e -bit će. Svakako pripazite!

Evo link na temu na pipesmagazineforumu - http://pipesmagazine.com/forums/topic/warning-fraudster-on-ebay-selling-counterfeit-eltangs-possibly-castellos-etc
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Upozorenje na ebay prevaru
« Odgovori #1 u: 19. Studenoga 2013, 08:06 »
Keep it simple!

balkan_boy

• *
    Bijeli zubi
  • 25
« Odgovori #2 u: 19. Studenoga 2013, 08:44 »
Dozivjesmo i to da i lule kopiraju kinezi. Mislio sam da nece tamo nikada stici al eto, ode svet u p.m.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 19. Studenoga 2013, 08:52 »
Dozivjesmo i to da i lule kopiraju kinezi. Mislio sam da nece tamo nikada stici al eto, ode svet u p.m.

Kinesko tržiÅ¡te jedno je od najjačih u ovom lulaÅ¡kom svijetu. Svaki majstor zna, da kad upadneÅ¡ preko kineskog dilera na kinesko tržiÅ¡te- to je to. Plačaju unaprijed, ne cjenkaju se, mogu se postići jako dobre cijene a trgovina high grade lulama cvijeta. Uredno otkupljuju sve Å¡to imaÅ¡-  "10, 20, 30 lula? Može, kupljeno!"
Bilo je samo pitanje vremena kad će netko početi kopirati lule... iako, ko zna, sve to uopće ni ne mora imati veze s Kinom..
Keep it simple!

balkan_boy

• *
    Bijeli zubi
  • 25
« Odgovori #4 u: 19. Studenoga 2013, 09:43 »
Poceli  kinezi da piju vino, i za samo nekoliko godina pocelo da ponestaje.

Vidite ovo

http://www.cnbc.com/id/101158351

Ako se zagriju za lule, ne znam sta reci. Dotter nema brige, ali mi ostali sta cemo? Opskrbiti se dok jos ima vremena, ili nauciti "uradi sam svoju pipu".

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #5 u: 19. Studenoga 2013, 12:13 »
Kopiranje lula nije nista novo...u Italiji se vrlo rado kopirao "Dunhill", a s rastom cijena danskih majstora preslo se i na njih. Lule u pitanju mozda su radili Talijani ili netko drugi, nije receno da iza njih stoje Kinezi...u svakom slucaju e-bay nije najsretnije rijesenje ukoliko se zele kupiti vrlo skupe lule. Ako se zeli odvojiti tolika cifra onda je bolje odabrati sigurnog dilera. :61:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #6 u: 19. Studenoga 2013, 13:06 »
Kopiranje lula nije nista novo...u Italiji se vrlo rado kopirao "Dunhill", a s rastom cijena danskih majstora preslo se i na njih. Lule u pitanju mozda su radili Talijani ili netko drugi, nije receno da iza njih stoje Kinezi...u svakom slucaju e-bay nije najsretnije rijesenje ukoliko se zele kupiti vrlo skupe lule. Ako se zeli odvojiti tolika cifra onda je bolje odabrati sigurnog dilera. :61:

Definitivno tako da ga možeÅ¡ nalupat ako ti se zamjeri.  :68:  :68:  :68:
Sporost je vrlina.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #7 u: 19. Studenoga 2013, 21:43 »

Definitivno tako da ga možeÅ¡ nalupat ako ti se zamjeri.  :68:  :68:  :68:

...ili mu probušit gume! :1:
« Zadnja izmjena: 19. Studenoga 2013, 21:46 od Rip Kirby »

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #8 u: 20. Studenoga 2013, 10:19 »

Definitivno tako da ga možeÅ¡ nalupat ako ti se zamjeri.  :68:  :68:  :68:

...ili mu probušit gume! :1:

Ma nisam zlpčest kao ti. Pa mora se vratiti u Italiju na posao.  :68:
Sporost je vrlina.

Sulley

• *
    Bijeli zubi
  • 11
« Odgovori #9 u: 20. Studenoga 2013, 17:32 »
uf , ovaj "bo nordh" se iz aviona vidi da je fake

prvo nakrivljen stamp , a drugo rupe u briar-u na dnu...

a steta, izgleda dobro lula , ne bih se zalio da je moja ali bez imena ...

isto i za ostale , izgledaju poprilicno pristojno
daleko od kvaliteta i prefinjenosti koja bi se ocekivala od Toma Eltanga
ali opet mislim da bi imale solidnu cenu i kao no-name lule

ocigledno onaj ko ih pravi ima vestine , steta sto ih ne prodaje pod svojim imenom
pa vremenom izgradi sebi ime...

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #10 u: 23. Studenoga 2013, 11:59 »
Nekad se zbog lošeg kvaliteta slika ne viddi odmah da je fake, a da ih ima ima ih.